Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Το πλοίο είχε ατύχημα στο λιμάνι της Φολεγάνδρου πριν λίγο. Έπεσε πάνω στο φανάρι στην είσοδο του λιμανιού. 

Screenshot_20240630_031737.jpg

Posted

Από την πρόσκρουση υπήρξε τραυματισμός τουλάχιστον 5 επιβατών οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο αγροτικό ιατρείο της Φολεγανδρου, ένα στο πλοίο εχει προκληθεί ρήγμα! 

Posted

Από τη live camera του Καραβοστάση.Δε φαίνεται να έχει κάποια κλίση από εισροή υδάτων.

Δεν έκοψε καθόλου πριν τη πρόσκρουση και έπεσε απάνω με όλο το δρόμο με 14,6 κόμβους.Από ότι φαίνεται ευτυχώς έπεσε απάνω κάθετα και οι ζημιές πρέπει να περιορίζοντι μόνο στη πλώρη.

Έχει δέσει στο Γ του λιμανιού μέσα και όχι στο κεφάλι όπου δένει συνήθως..

Καταγραφή.PNG

Posted (edited)

Επίσης έχει και μικρό βύθισμα το σημειο..

ενώ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ από το σύστημα τα δρομολόγια για όλο το καλοκαίρι.

Edited by cyclades_shipping
Posted

Πάντως έφαγε πολύ γερή στούκα...με κοντά 15 μίλια δρόμο , μα καλά πως γίνεται κάτι τέτοιο ;

Posted
4 hours ago, speedrunner said:

Από την πρόσκρουση υπήρξε τραυματισμός τουλάχιστον 5 επιβατών οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο αγροτικό ιατρείο της Φολεγανδρου, ένα στο πλοίο εχει προκληθεί ρήγμα! 

Από τούς τραυματίες είναι τρία άτομα πλήρωμα και δύο επιβάτες.

Posted

Φτηνά τη γλύτωσε το πλοίο, φαίνεται να έχει ζημιά μόνο στο βολβο. 

Posted

Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι κατέβασε ολα τα δρομολόγια μέχρι το τέλος της σεζόν..μήπως είναι κάποια πιο σοβαρή ζημιά ;

Posted (edited)

Άσχημη στιγμή για το καραβάκι!Να ευχηθούμε να είναι οι 5 άνθρωποι καλά και επίσης ο βολβός του πλοίου που ειναι ευδιάκριτος σε όλες τις παλιότερες φώτο δεν υπάρχει πλέον.. 

Edited by proud_ionian
quote/μεταφορά
Posted
28 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Από τούς τραυματίες είναι τρία άτομα πλήρωμα και δύο επιβάτες.

Άκουσα μάλιστα πως κάποιους τους μετέφεραν στη Σαντορίνη και 1-2 στη συνέχεια θα τους πάνε για προληπτικές εξετάσεις στο Θριάσιο. Φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου ελαφρείς οι τραυματισμοί για κάποιους 

25 minutes ago, cyclades_shipping said:

Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι κατέβασε ολα τα δρομολόγια μέχρι το τέλος της σεζόν..μήπως είναι κάποια πιο σοβαρή ζημιά ;

Και εμένα μου έχει κάνει εντύπωση και μάλιστα 9 Ιουλίου έχω ταξίδι με το πλοίο. Άκουσα μάλιστα- με πάσα επιφύλαξη- ότι θα μεταφερθεί το πλοίο Πειραιά για περαιτέρω ελέγχους. Μακάρι να δείξει το υπουργείο αντανακλαστικα και να αντικατασταθεί εαν χρειάζεται 

Posted

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Φολέγανδρου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha , ένας εκ των τραυματιών ο οποίος τυγχάνει μέλος του πληρώματος , έχει τραυματιστεί σοβαρότερα καθώς φέρει χτύπημα στη σπονδυλική στήλη .

Έχουν μεταφερθεί με super puma τρεις τραυματίες στη Σαντορίνη και δυο παραμένουν στο Αγροτικό ιατρειο της Φολέγανδρου για τους οποίους θα γίνει επίσης  διακομιδή.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του δημάρχου το περιστατικό έλαβε χώρα  περί τις 03:00 την νύχτα εν μέσω θυελλωδών ανέμων εντασεως 8 και πιθανόν 9 μποφόρ .

Posted

Με το Speedrunner Jet κατεβαίνουν επιθεωρητές της Ελληνικής σημαίας και του Ιταλικού Νηογνώμονα να ελέγξουν το πλοίο . 

Οι πρώτες ενδείξεις κανουν λόγο για ζημιές οι οποίες περιορίζονται στον βολβό του πλοίου .

Posted (edited)

Ευτυχώς που έγινε έτσι.Αν γινοταν ρηγμα στη μπαντα θα είχαμε δράματα με 8-9 δύναμη και 02.35 τη νύχτα!!!!

Άποψη μου.Καθαρη τύχη!!

Edited by nomikos
Posted

Ακριβως ιδια περιπτωση με το Παναγια Εκαντοταπυλιανη το 1998 που πηγε να πεσει πανω στη  ξερα κ πριν γινει το κακο ανοιξε ο καπετανιος τη πορτα κ μπηκε στη γεφυρα κ το σωσε!

Posted

Έχουν γίνει και άλλα παρόμοια περιστατικά με το Εξπρές Ερμής, το Εξπρές Σαντορίνη και παρολίγον το Ρομιλντα.

Posted
23 minutes ago, margaritis24 said:

Ακριβως ιδια περιπτωση με το Παναγια Εκαντοταπυλιανη το 1998 που πηγε να πεσει πανω στη  ξερα κ πριν γινει το κακο ανοιξε ο καπετανιος τη πορτα κ μπηκε στη γεφυρα κ το σωσε!

Γιατι πριν που ηταν;

Posted

Ανοιξε τη πορτα να μπει για το stby κ βλεπει την ξερα καταπλωρα κ εβαλε τιμονι ολο αριστερα κ σωθηκαν

Εαν θυμασαι εκεινη την εποχη με τα μονα πληρωματα ανεβαινε στη γεφυρα ο πλοιαρχος 10 λεπτα πριν το stby 

Posted

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Σαονησος στη Φολέγανδρο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Φολέγανδρου ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου στο λιμάνι (όπου βρίσκεται ο φανός ναυσιπλοΐας), κατά τον κατάπλου του σε αυτό.

Στη συνέχεια, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 24 επιβάτες του. Δύο (02) από τους επιβάτες όπως και τρία άτομα (03) από το 29μελες πλήρωμα (με ειδικότητες Γ’ μηχανικός, δόκιμος μηχανής και ναύτης) διαπιστώθηκε πως τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Φολέγανδρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Τρεις από τους τραυματίες παρελήφθησαν προς αεροδιακομιδή για το Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν επίσης με ελικόπτερο στην Σαντορίνη. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή της Φολέγανδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο. Διενεργείται προανάκριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 712/1970 (Περί διοικητικού ελέγχου του ναυτικού ατυχήματος).

Posted
On 6/30/2024 at 11:08 AM, pilot said:

Και εμένα μου έχει κάνει εντύπωση και μάλιστα 9 Ιουλίου έχω ταξίδι με το πλοίο.

Αν και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας μιλούσε για μεχρι 08/07 εκτός δρομολογίων, πριν λίγο μου ήρθε sms σχετικά με το ταξίδι μου στις 09/07 το οποίο ανέφερε ότι το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί και να επικοινωνήσω με πρακτορείο για επιστροφή χρημάτων!!!😲😔

Για κάποια νησιά με ελλιπείς ενδονησιωτικες συνδέσεις, δημιουργούνται προβλήματα 

Posted

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Σοανησος στη Φολέγανδρο 

Αναφορικά με την πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο την 30.06.24, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο Πλοίαρχος του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” για παράβαση των άρθρων 104, 225 παρ. 1 και 245 του ΝΔ 187/73 “Περί Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου” σε συνδυασμό με τα άρθρα 314 (Σωματική βλάβη από αμέλεια), της παρ. 3 του άρθρου 291 (Διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών) και της παρ. 2 του άρθρου 273 (Κοινώς επικίνδυνη βλάβη) του ΠΚ.