Jump to content
Shipfriends

Μακεδονία (IMO 8822052)


Recommended Posts

'Panagia Ekatontapiliani said:

Σήμερα ξανάκουσα ότι θα φέρει και αλλά δυο πλοία από την Ανατολή!!! Και αυτή τη φορά το άκουσα από πηγή αρκετά πιο έμπιστη από τη πρώτη φορά!! Αναμένω εξελίξεις με πιθανές ανακοινώσεις!!!

Όπως έγραψε και ο «Ε» αγόρασαν αυτό βαπόρι «FERRY AMAMI», το πλοίο έχει ξεκινήσει ήδη από την Ανατολή για Ελλάδα!! Οι διαστάσεις είναι αυτές που λέει (παρά πολύ καλές για τα ελληνικά λιμάνια) και το κυριότερο μικρής ηλικίας!! Μόλις 10 ετών!! Πως τα καταφέρνει και βρίσκει λαβράκια!!!

_______________________________________________________-

(1989, ex-Ferry Amami, Mami)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι το AMAMI έρχεται μάλλον να πάρει τη θέση του ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Και μάλιστε το βλέπω να παίρνει κι αυτό το ίδιο όνομα. Αν σκεφτούμε ότι και το ΑΓΙΑΣΟΥ είναι δηλωμένο ως Ε/Γ-Ο/Γ τότε το μέλλον του δεν το βλέπω λαμπρό. Επίσης δεν καταλαβαίνω προς τι όλες αυτές οι αγορές (και ειδικά καθαρόαιμων Γιαπωνέζικων πλοίων) από τη στιγμή που δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει κάποιο από τα άλλα βαπόρια. Το να αγοράζεις πλοία χωρίς να έχεις όχι απλά εξασφαλίσει γραμμή αλλά ούτε καν έχοντας κάτι υπόψην, δεν το θεωρώ και ότι πιο λογικό (προσωπική άποψη πάντα).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Σύμφωνα με την άπω Ανατολή και όπως είδα το έχει γράψει και το fartyg, το πλοίο χθες Δευτέρα 3 Απριλίου σταμάτησε τα δρομολόγια μεταξύ Kagoshima – Amami. Οπότε λογικά τώρα θα παραδοθεί και θα ξεκινήσει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα διαβάσει πως το Μάιο θα είναι στην Ελλάδα.Οπότε με βάση τον τερματισμό των δρομολογίων του, 15-20 θα ξεκινήσει , το πολύ.Τέλη Μαίου θα είναι εδώ.Νομίζω πως θα προλάβει τον Αύγουστο. Και κάτι ακόμα , το πλοίο είναι του 89.

Link to comment
Share on other sites

Νέο πλοίο στο στόλο της SAOS Ferries

Πηγη: Κέρδος

Παρελήφθη χθες από την εταιρεία SAOS Ferries, στην Kακοσίμα της Ιαπωνίας, το δέκατο πλοίο του στόλου της. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Ferry Amami», κατασκευής 1989 στο ιαπωνικό ναυπηγείο της Fukuoka και το οποίο θα βρίσκεται στην Ελλάδα στα μέσα του επόμενου μήνα.

Το πλοίο, το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση καθώς μέχρι προ ημερών εκτελούσε πλόες στην Ιαπωνία, ήδη απέκτησε την κλάση του ιταλικού νηογνώμονα RINA και ύψωσε σημαία Μάλτας. Μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, θα υποβληθεί στις απαραίτητες εργασίες προσαρμογής στις ελληνικές απαιτήσεις και θα ενταχθεί στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές γραμμές, μεταφέροντας περίπου 1.000 επιβάτες και 220 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Σύμφωνα με τα μεγάλα μάτια μου ;) , μάλλον, πέρασε το Σουέζ χθες (11/5) με το όνομα ΜΑΜΙ και σημαία Μάλτας.

Άρα...έρχεται σήμερα (όπως είπε και ο Π100).

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε το καμάρι μας κι έδεσε στο Πέραμα. Με το όνομα ΜΑΜΙ και σημαία Μάλτας όπως τα ξέραμε. Στο φουγάρο έχει σβηστεί το Α που υπήρχε κι έχει βαφτεί ένα πολύ μικρό σινιάλο της ΣΑΟΣ όπως και στο πλάι. Κατά τα άλλα δύο πλαϊνοί καταπέλτες και το πασίγνωστο κρένι. Επίσης έχουμε κάγκελα αλα ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ κι όχι ρέλια.

Link to comment
Share on other sites

Απ' οτι διαβαζω φιλε George, με προλαβες στο Περαμα. Εγω πηγα μετα τις 8 το βραδι και μου το πλοιο μου φανηκε λιγο παλαιου τυπου και αρκετα ταλαιπωρημενο. Ειναι ενα ασυνηθιστο σκαρι που εμενα προσωπικα μου δημιουργει ενα απροσδιοριστο συναισθημα, προσπαθω ακομα να αποφασισω αν μου αρεσει η οχι. Επισης κοιταζωντας το απο πρυμα, μου φαινεται αρκετα στενο. Να και μια φωτογραφια(της οποιας εχω πειραξει τα χρωματα γιατι ηταν λιγο σκοτεινη λογω σουρουπου), για να δειτε ολοι για τι ακριβως μιλαμε:

post-22-128326957806_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να συνεχίσω λίγο ακόμα την "ανάλυση":

Κι εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα αν μου αρέσει ή όχι:(

Την αίσθηση του στενού μάλλον την δίνει λόγω των καταπελτών. Ίσως όταν αφαιρεθούν και φτιαχτεί λίγο η πρύμη να δίξει λίγο πιο πλατύ. Εμένα μου έδωσε γενικότερα την αίσθηση του μικρού πλοίου παρά το ότι οι διαστάσεις του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές τις ΠΟΠΑΡΑΣ. Αυτό μάλλον οφείλεται στην πολύ μεγάλη πλώρη. Τέλος ρε παιδιά, μήπως έχει ακούσει κανείς ποιο θα είναι το όνομά του;

Link to comment
Share on other sites

Εάν το προορίζει για Ρ-ΑΤΜ, νομίζω ότι δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να το βγάλει ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ή ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ (να κάνει και αντίπραξη στον Βεντούρη με το Παναγία Τήνου :( )

Εναλλακτικά θα μπορούσε να το βγάλει ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ (για να πιάσει τους Ανδριώτες και να τους πάρει από το SF II και την Πόπη :P )

ή ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ / PARADISE (για να τους πιάσει όλους... και τους ευσεβείς της Τήνου και τους ασεβείς της Μυκόνου :D )

Πότε αρχίζει δρομολόγια? Αρχές Ιουνίου? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον για αρχές Ιουνίου προορίζεται η δρομολόγησή του, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το βάψιμο του ονόματος στις πάντες του πλοίου. Υπόλοιπες επι-μετα-σκευές δεν χρειάζονται...

Link to comment
Share on other sites

Aς προσγειωθούμε λίγο σχετικά με την ημερομηνία δρομολόγησης γιατί το πλοίο θέλει δουλειά και είμαστε μέσα Μάη. Στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να γίνει η διαμόρφωση της πρύμης και η προσαρμογή του στους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Οπότε τον Ιούνιο τον ξεχνάμε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...