Jump to content
Shipfriends

Δηλώσεις δρομολόγησης - Δρομολογήσεις Γενικότερα


Recommended Posts

Καλά αυτό είχε κυκλοφορήσει από το Δεκέμβριο του 2016. Ήδη τα περισσότερα ταχύπλοα είχαν ανακοινωθεί στις δηλώσεις δρομολόγησης το Φεβρουάριο!! Απλώς για φέτος δίνουν την ευκαιρία μέχρι τέλος Αυγούστου να δηλωθεί κάποιο ταχύπλοο που δεν είχε δηλωθεί!!!

On 27/12/2016 at 3:36 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Στις επόμενες δηλώσεις για τη νέα δρομολογιακή περίοδο θα πρέπει να περιμένουμε δηλώσεις και ταχύπλοων. Μιας και το Υπουργείο προωθεί τροπολογία που αλλάζει αυτό και προβλέπεται ότι τα ταχύπλοα δηλώνονται μέχρι το Νοέμβριο της τρέχουσας δρομολογιακής περιόδου, ενώ τα συμβατικά δηλωνόντουσαν τα δρομολόγια μέχρι τέλος Ιανουαρίου της προηγούμενης περιόδου. Έτσι τα συμβατικά και ταχύπλοα θα δηλώνουν δρομολόγια μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

τα εμπλεξα λιγο με τρεχουσες και προηγουμενες.

ο γεναρης τρεχουσα περιοδος δεν ειναι, αφου η δρομολογιακη περιοδος ειναι 01/11 με 31/10 του επομενου;

ως τωρα τι ισχυε; 01/01 (με τροποποιητικες 28/2) τα συμβατικα και 31/10 τα ταχυπλοα, για την αμεσως επομενη περιοδο; (πχ 31/01/2016 συμβατικα και 31/10/2016 ταχυπλοα, για την περιοδο 01/11/2016 - 31/10/2017)?

η δικια μου απορια ειναι αλλη. γιατι να πρεπει να μυρισουν τα νυχια τους εναμισυ χρονο πριν. γιατι να μην ειναι 31/08 οι δηλωσεις δρομολογησης και 30/09 οι τροποποιητικες για την περιοδο που ξεκινα 01/11?

Link to comment
Share on other sites

Η νέα δρομολόγια περίοδος ξεκάνει από 01/11 κάθε έτους γιατί τότε τελειώνει ουσιαστικά η σεζόν για το τουρισμό!! Οι δηλώσεις που έγιναν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017 (και υπάρχουν τα πιο πολλά ταχύπλοα) αφορούν τη δρομολόγια περίοδο από 01/11/17 έως 31/10/18. Δεν είναι 1,5 χρόνος πίσω αλλά 8 μήνες πίσω έτσι ώστε να υπάρξει κάποιος προγραμματισμός στα δρομολόγια (εάν καλύπτονται γραμμές, να μην είναι ιδία ώρα τα δρομολόγια κλπ) και μέχρι να υλοποιηθούν υπάρχουν αρκετές αλλαγές στα δρομολόγια από τις εταιρείες όπως βλέπουμε στα εκάστοτε ΣΑΣ. Μέχρι τώρα τα συμβατικά δηλωνόντουσαν τέλος Ιανουαρίου και τα ταχύπλοα το Νοέμβριο.

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο πραγμα λεμε. οταν δηλωνεις δρομολογια τον φεβρουαριο, για μια περιοδο που ξεκινα το νοεμβριο και το peak της θα ειναι το επομενο καλοκαιρι, δηλωνεις εναμισυ χρονο πισω

Link to comment
Share on other sites

Μα, με τις δηλώσεις δρομολόγησης δεν παίρνουν αυτόματα και ώρες δρομολογίων. Αυτό ακολουθεί πολύ αργότερα και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα εμπλεκόμενα λιμεναρχεία και τους ανταγωνιστές. Από την άλλη οι δηλώσεις είναι και λίγο ανέκδοτο αφού κάθε χρόνο βλέπουμε να δηλώνονται πλοία και γραμμές που όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψουν, τα παραδείγματα πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά κάποια πλοία της Seajets που είναι πηγή ανταλλακτικών ή πλοία που είναι ναυλωμένα έξω ή είναι σε άγονες γραμμές!!

Εδώ είναι από το χειμώνα δηλωμένα και πολλές φορές δεν βρίσκουν μια άκρη!! Εάν συμπίπτουν αναχωρήσεις ή αφίξεις σε κάποια λιμάνια

Link to comment
Share on other sites

πασο σε ολα οσα λετε. δεν αναφερομαι στα δρομολογια, που ετσι και αλλιως ειναι μονιμως λαστιχο και γινονται μπαλακι αναμεσα σε υπουργειο, προϋπαρχουσες εταιρειες και λιμεναρχεια, αλλα στο κατα ποσο το παιχνιδι παραμενει ανοικτο.

οταν η προθεσμια ειναι 31/1,  εκ των πραγματων οποιος σκεφτει τον απριλιο ή τον σεπτεμβριο, να μπει καπου τον νοεμβριο, ειναι εκ προοιμιου εκπροθεσμος και αν θα παρει το οκ εξαρταται απο το ΣΑΣ και κυριως απο τον υπουργο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 24/1/2013 at 5:02 PM, proud_ionian said:

να δουμε συνοπτικα τις αλλαγες απο τη ναυτεμπορικη[...]

  • Επιτρέπεται η δρομολόγηση ακόμη ενός πλοίου από τον ίδιο πλοιοκτήτη μόνο για τους θερινούς μήνες στην ίδια γραμμή. (απο 01/6-30/9, τουλαχιστον για δυο μηνες σε γραμμη οπου εχει ετησια δρομολογηση)
  • Μειώνεται ο χρόνος δρομολόγησης των ταχύπλοων πλοίων. (4 αντι 7 μηνες, οι τρεις συνεχομενοι. καλοκαιρι και πασχα με αλλα λογια)
  • Επιτρέπεται η διακοπή εκτέλεσης δρομολογίων για διάστημα μέχρι 45 ημέρες. (συμπληρωνω σημερα: περαν των 60 που ηδη υπηρχαν)

 

On 17/9/2013 at 7:15 AM, proud_ionian said:

οι αλλαγες που εγιναν αφορουν τις μειωμενες συνθεσεις το χειμωνα στα ακτοπλοϊκα, την πιο ευκολη αντικατασταση με μικροτερο πλοιο τους χειμερινους μηνες, αλλα και τη δυνατοτητα μια εταιρεια που εχει τουλαχιστον 10μηνη παρουσια σε μια γραμμη, να βαζει δευτερο πλοιο (συμβατικο ή ταχυπλοοο) το καλοκαιρι για τρεις τουλαχιστον μηνες. στην ουσια το 10μηνο ισχυει ανα εταιρεια σε καθε γραμμη και οχι απαραιτητα ανα πλοιο.

(ξανασυμπληρωνω σημερα: που το 10μηνο, ειναι 8,5 μηνες κατ'ελαχιστον)

 

στα θεματα του τελευταιου ΣΑΣ, βλεπουμε οτι εξαντλειται καθε περιθωριο για ακινησια, που δινει η κειμενη νομοθεσια. εξαντληση του 105μερου (60+45), με καθε δυνατο τροπο, μετα φορα ακινησιας απο πλοια της ιδιας εταιρειας σε αλλη γραμμη, πχ απο αγιος νεκταριος, σε μυρτιδιωτισσα,  οπως μεταφερονταν παλιοτερα ο συντελεστης δομησης κλπ.

χωρια που πιστευω οτι τα περισσοτερα απο αυτα που βαζουν ακινησια τον οκτωβριο (υπολοιπο τρεχουσας περιοδου), θα κολλησουν και την ακινησια της επομενης περιοδου (105 μερες απο 1.11 και θα βγουν το νωριτερο κατα τα τελη φλεβαρη. ;)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

μονο trades? και futures και options και subprimes :D

3 minutes ago, proud_ionian said:

60 η κανονικη, 45 η εξτρα και 22 η εξτρα εξτρα απο 9.10 (ανακληση δρομολογησης για την τρεχουσα περιοδο. θεμα 11 τρεχουσας περιοδου)

 

On 23/9/2017 at 3:18 PM, proud_ionian said:

εξαντλειται καθε περιθωριο για ακινησια, που δινει η κειμενη νομοθεσια. εξαντληση του 105μερου (60+45), με καθε δυνατο τροπο, μετα φορα ακινησιας απο πλοια της ιδιας εταιρειας σε αλλη γραμμη, πχ απο αγιος νεκταριος, σε μυρτιδιωτισσα,  οπως μεταφερονταν παλιοτερα ο συντελεστης δομησης κλπ.

χωρια που πιστευω οτι τα περισσοτερα απο αυτα που βαζουν ακινησια τον οκτωβριο (υπολοιπο τρεχουσας περιοδου), θα κολλησουν και την ακινησια της επομενης περιοδου (105 μερες απο 1.11 και θα βγουν το νωριτερο κατα τα τελη φλεβαρη. ;)

βρηκαμε και αλλη πατεντα, αν δεν εχουμε υπολοιπο τρεχουσας περιοδου. ανακληση δηλωσης δρομολογησης. αικατερινη π και superferry (θεματα 11 & 13 τρεχουσας), που οι εταιριες τους εχουν εξαντλησει καθε περιθωριο ακινησησιας για τα πλοια τους την τρεχουσα παριοδο, κανουν ανακληση δρομολογησης, για το εναπομειναν 20μερο.

υποθετω οτι οι εταιριες δεν εχουν προβλημα, αφ'ενος γιατι τελειωνει η τρεχουσα περιοδος και αφ'εταιρου γιατι εχουν παρουσια στη γραμμη με αλλα πλοια.

αν το δεχτουν φετος αυτο ΣΑΣ & ΥΕΝ, του χρονου θα φορεθει περισσοτερο. υπερτετραμηνη ακινησια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 2/8/2017 at 11:27 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Οι τακτικές δηλώσεις δρομολογήσεις για το 2017-2018. Με όλα τα ταχύπλοα, πολλά πλοία υπό ναυπήγηση και δηλώσεις που γίνονται για να γίνονται!!

-ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 2017-2018 .xls

Να πειρμένουμε ίδιες ημερομηνίες?Εχει ακουστεί τίποτα σαν φημολογια?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, hayabusagr said:

Συμφωνώ απολύτως. Είναι αφενός σχεδόν δεδομένο (λόγω των νομικών γνωμοδοτήσεων κλπ) 

η γνωμοδοτηση δεν ειναι εγκριση ή δικαστικη αποφαση. δεν ειναι δεσμευτικη. καταληγουμε στην παναρχαια ελληνικη σταθερα: υπουργικη αποφασηB)

2 hours ago, Petros P said:

αυτο το να πας 3 μήνες πισω τις δηλώσεις για τα ταχύπλοα ποτε έλαβε  χώρα , αφου ειχε περάσει η 31 η Αυγούστου η πριν ; εκει ειναι το μεμπτό.

 

1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Η προθεσμία για ετήσιες δηλώσεις για τα ταχύπλοα μέχρι τις 31 Αυγούστου ήταν πριν από τη καταληκτική ημερομηνία, αλλά αφορούσε μόνο πλοία που υπήρχαν σε εταιρείες αλλά δεν είχαν δηλωθεί στις ετήσιες δρομολογήσεις!! 

 

On 8/8/2017 at 10:31 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Καλά αυτό είχε κυκλοφορήσει από το Δεκέμβριο του 2016. Ήδη τα περισσότερα ταχύπλοα είχαν ανακοινωθεί στις δηλώσεις δρομολόγησης το Φεβρουάριο!! Απλώς για φέτος δίνουν την ευκαιρία μέχρι τέλος Αυγούστου να δηλωθεί κάποιο ταχύπλοο που δεν είχε δηλωθεί!!!

μια θερμη παρακληση σε ολους: τι ισχυει για τις δηλωσεις δρομολογησης των ταχυπλοων; πραγματικα οποιος δεν το παρακολουθει απο κοντα χανει τη μπαλα. για τα συμβατικα ξερουμε οτι τελη γεναρη γινονται οι δηλωσεις και μεχρι τελη φλεβαρη οι τροποποιητικες, για την επομενη περιοδο (01/11).

για τα ταχυπλοα τι παιζει; τι ισχυε ως το 2016 και τι ισχυει πλεον;

αν ειναι δυνατον, να απαντησει καποιος που ξερει ακριβως τη νομοθεσια και οχι με βαση το τι θα ηθελε η εταιρια που συμπαθει

Link to comment
Share on other sites

Περήφανε μην μου συγχίζεσαι :D Το χοντρικό που μπορώ να σου πω από την ιστοσελίδα του υεν (https://www.yen.gr/aktoploia1 - Θεσμικό πλαίσιο θαλασσίων ενδομεταφορών) είναι το

4. Η δρομολόγηση των πλοίων γίνεται σε ετήσια βάση. Οι πλοιοκτήτριες εταιρείες υποβάλλουν μέχρι την 31η Ιανουαρίου έκαστου έτους δηλώσεις δρομολόγησης των πλοίων για τις γραμμές που επιθυμούν να εξυπηρετούν για την δρομολογιακή περίοδο που ξεκινάει από την 1 Νοεμβρίου του ίδιου έτους και λήγει την 31 Οκτωβρίου του επομένου. Κατ’ εξαίρεση δύνανται οι πλοιοκτήτες να υποβάλουν δηλώσεις δρομολόγησης και μετά την 31 Ιανουαρίου. Ειδικά για τα ταχύπλοα και τα υδροπτέρυγα πλοία, η ετήσια δρομολόγηση είναι τουλάχιστον τετράμηνη, εκ των οποίων οι τρεις θερινοί μήνες είναι συνεχόμενοι, και η δήλωση δρομολόγησης υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 30 Νοεμβρίου.

 

Πρέπει να γίνει βέβαια και μία ενδελεχή ανάγνωση των αναφερόμενων ΦΕΚ για να βγει άκρη, αλλά εγώ καλύφθηκα απο την παρ.4 παραπάνω.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για τα συμβατικά, για δρομολόγια από 1.11.2018 πρέπει να γίνει η δήλωση μέχρι τις 31.1.2018 (με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας).

Για τα ταχύπλοα, για δρομολόγια από 1.11.2018 έπρεπε να γίνει η δήλωση μέχρι τις 30.11.2017;

Link to comment
Share on other sites

για τα συμβατικα, μπορουν να υποβληθουν τροποποιητικες ως 28.02 (ετσι γινεται καθε χρονο).

για τα ταχυπλοα με την παλιοτερη διαταξη, θα μπορουσαν ως 31.10.2018, αλλα πλεον εχουμε χαθει στις μεταβατικες διαταξεις (για την τρεχουσα περιοδο, υποτιθεται οτι η προθεσμια για φετος, ηταν 31.8)

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχουμε δεί και στο παρελθόν πολλές φορές, όταν το ΥΕΝ δεν θέλει να κάνει κάτι θα βρεί τον τρόπο να γίνει αυτό νομότυπα. Όπως σωστά είπε ο Proud, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δίνει απλά γνωμοδότηση. Το τι θα κάνει ο Κουρουμπλής και οι συν αυτώ, είναι άλλο καπέλο.

Link to comment
Share on other sites

Τι ισχύει για της ετήσιες δρομολογήσεις συμβατικών και ταχυπλόων τα έχουμε ξανά αναφέρει τον Αύγουστο που έγινε η τροποποίηση για της δηλώσεις των ταχύπλοων!!

On 8/8/2017 at 9:37 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Πέρασε τροπολογία με την οποία αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν έως τώρα η δήλωση δρομολόγησης των ταχυπλόων σκαφών και των υδροπτέρυγων, που κατέθεσε την Παρασκευή, 4/08 στη Βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Έως τώρα τα ταχύπλοα και τα υδροπτέρυγα είχαν δικαίωμα να δηλώσουν τις δρομολογήσεις τους έως τις 31/10, ενώ τα συμβατικά πλοία μέχρι την 31/01 του προηγούμενου έτους. Αυτό δημιουργούσε ένα μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό των δρομολογίων και ιδιαίτερα σε λιμάνια όπου υπάρχουν ταυτόχρονες συναναχωρήσεις συμβατικών και ταχυπλόων πλοίων, όπως για παράδειγμα στο λιμάνι της Ραφήνας. Με την τροπολογία η δήλωση δρομολόγησης των ταχυπλόων και των συμβατικών πλοίων θα γίνεται πλέον στις 31/01 και για φέτος μόνο, ως μεταβατική διάταξη, τα ταχύπλοα και τα υδροπτέρυγα θα μπορούν να καταθέσουν τις δρομολογήσεις τους μέχρι την 31/08.

Τα συμβατικά δηλώνονται μέχρι τις 31/01 του προηγούμενου έτους με δυνατότητα τροποποίησης μέχρι τις 28/02. Ενώ τα ταχύπλοα είχαν δυνατότητα μέχρι τις 31/10. Φέτος άλλαξε αυτό και η προθεσμία ήταν στις 31/08 και για τις επόμενες ετήσιες δρομολογήσεις θα δηλώνονται όπως τα συμβατικά!!! Βεβαία σε αυτούς κανονισμούς δεν συμπεριλαμβάνονται νέες αγορές πλοίων ή νέες ναυπηγήσεις που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δρομολόγια εκ των υστέρων!!! Τώρα το ΣΑΣ ζήτησε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι είναι σύμφωνη με τους νόμους η δρομολόγηση των ταχύπλοων της Golden Star Ferries, εάν και στη συνεδρίαση ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου είχε αποφανθεί ότι είναι νόμιμη!!

34 minutes ago, Ariadne said:

Δηλαδή για τα συμβατικά, για δρομολόγια από 1.11.2018 πρέπει να γίνει η δήλωση μέχρι τις 31.1.2018 (με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας).

Για τα ταχύπλοα, για δρομολόγια από 1.11.2018 έπρεπε να γίνει η δήλωση μέχρι τις 30.11.2017;

Μέχρι στις 31/01/17 πρέπει να γίνει η δήλωση των συμβατικών, ενώ για τα ταχύπλοα φέτος ήταν μέχρι τις 31/08/17.

Link to comment
Share on other sites

Άρα έχουμε και λέμε εν συντομία τα περυσινά, φετινά και επόμενα μεταβατικά δεδομένα:

Δρομολογιακή Περίοδος 01/11/2017-31/10/2018

Συμβατικά: Δηλώσεις έως 31/01/17 για δρομολόγια από 01/11/17

Ταχύπλοα: Δηλώσεις έως 31/08/17 για δρομολόγια από 01/11/17

Δρομολογιακή Περίοδος 01/11/2018-31/10/2019

Συμβατικά: Δηλώσεις έως 31/01/18 για δρομολόγια από 01/11/18

Ταχύπλοα: Δηλώσεις έως 31/01/18 για δρομολόγια από 01/11/18

Δρομολογιακή Περίοδος 01/11/2019-31/10/2020

Συμβατικά: Δηλώσεις έως 31/01/19 για δρομολόγια από 01/11/19

Ταχύπλοα: Δηλώσεις έως 31/01/19 για δρομολόγια από 01/11/19

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

παλι τα εμπλεξες :D 

τα ταχυπλοα μπορουσαν να δηλωνουν μεχρι την παραμονη της εναρξης της περιοδου (31.10.2016 γα 01.11.2016)

το 2017 ισχυε η 31.08 (31.08.2017 για 01.11.2017

και απο 01.11.2018, ολοι 31.01.2018 με 28.2 τροποποιητικες

Link to comment
Share on other sites

Έχω βρει μια σειρά από νόμους (2932, 4256, 4262, 3922, 3450,) που αναφέρονται στις δηλώσεις δρομολόγησης πλοίων. Όλοι όμως αναφέρονται στις "τακτικές" και τις εκάστοτε προθεσμίες. Για τις "έκτακτες" και "εκπρόθεσμες", (πλην αναφοράς στη δυνατότητα πλοιοκτήτη να προσθέσει και άλλο πλοίο σε γραμμή που ήδη εξυπηρετεί), δεν έχω βρει κάτι, όπως και για κανονισμό, όχι πρακτική, για νεότευκτα ή άρτι αφιχθέντα στην Ελλάδα. Γνωρίζει κάποιος ποιος νόμος κάνει αναφορές για αυτές τις περιπτώσεις?

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως έχει κανένα νόημα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτές τις δηλώσεις, ειδικά όταν ακόμα δεν είναι σίγουρο που θα πάνε φέτος τα πλοία, πόσο μάλλον για το 2019…

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...