Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στις 3 Μαρτίου το Shipfriends έγινε 18 χρονών και ενηλικιώθηκε.:)

Το κλίμα των ημερών μετά το Δυστύχημα των Τεμπών δεν προσφερόταν για γιορτές και πανηγύρια.

Ούτε τώρα προσφέρεται, αλλά θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να αντέξει το @Shipfriends.gr τόσο πολύ στο χρόνο και να γίνει σημείο αναφοράς για συμπαθούντες και μη. 

Η αντοχη του στο χρονο, οφειλεται σε ολους μας, ειτε συμμετεχουμε εξ αρχης, ειτε ηρθαμε στην πορεια, ειτε καποια στιγμη αλλαξαν οι προτεραιοτητες μας και απομακρυνθηκαμε.

Για την ιστορική αναδρομή, μπορούμε να κοιτάξουμε σε παλιότερες επετείους.;)

Υγεία σε όλους. Χριστός Ανέστη

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια μας πολλά ! Αν και νέος στο φόρουμ είναι πολύ ωραίο το ότι έχετε διατηρήσει μια παρέα για τόσα πολλά χρόνια έστω και διαδικτυακή! 

Link to comment
Share on other sites

Κι έλεγα τι έγινε και δεν κάναμε επετειακό ποστ;

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους εμάς τους "καραβόφιλους"

Οφείλω να ομολογήσω ότι, παρά του ότι είμαστε άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, νοοτροπιών, ή ακόμη και μερικές φορές με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, έχουμε έναν κοινό παρονομαστή: Την αγάπη για τα πλοία και την θάλασσα. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, το ταξίδι μας στην θάλασσα του ίντερνετ, με υγεία και κουράγιο.

Κι επειδή περίμενα πολύ καιρό να το κάνω, θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ μαζί σας τρία αρχεία εποχής από το Wayback Machine.

Το πρώτο ήταν το Shipfriends όταν το γνώρισα το 2012-13.  Η λήψη είναι στις 2 Μαΐου 2012.  Εδώ διακρίνουμε το Shipfriends στην προηγούμενή του μορφή, από το 2010 μέχρι το 2016. Μπορεί για πολλούς να μην σημαίνει κάτι, για μένα όμως σημαίνει πολλά και ήθελα να το μοιραστώ.

Το δεύτερο είναι η πρώτη έκδοση του Shipfriends το 2005. Η λήψη είναι στις 16 Μαρτίου, λίγες μόνο ημέρες μετά το παρθενικό του ταξίδι. Εκτός του ότι τότε είχε διαφορετικό πάροχο (εάν το παρατηρήσατε, όλα τα εντός forum links από πριν το 2010 απλά δεν λειτουργούν.), βλέπω και πράγματα που δεν τα έχουμε τώρα, όπως polls και δελτία τύπου. 

Και το τρίτο είναι κάτι που εάν δεν είχα αποδείξεις, κανείς δεν θα με πίστευε, κι όταν λέω κανείς εννοώ κανείς. Και η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ το πίστευα, μέχρι που έκανα περεταίρω έρευνα. Τέλη 2004 και αυτή είναι η παλαιότερη καταγραφή του Shiplovers, που ήταν ο πρόδρομος του Shipfriends. Τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω καταλάβει, πάντως, σύμφωνα με το revision της 19 Οκτωβρίου φαίνεται πως ο @proud_ionian  ήταν χρήστης του εν λόγω forum. Και με μια έρευνα σε πολύ παλιά post του Shipfriends, φαίνεται πως υπήρχε συσχέτιση μεταξύ των δύο forums (forums? fora? Whatever). Ενδιαφέρον θα έχει και η ιστορία πίσω από το εν λόγω forum, πως προέκυψε να το φάει η μαρμάνγκα κλπ.

Οπότε λοιπόν, 

Χρόνια πολλά

Χριστός ανέστη

Και χαρούμενη παγκόσμια ημέρα φωνής

Link to comment
Share on other sites

Αν ψαξεις σωστα στο shipfriends, θα βρεις αυτο που θες ;) :P

5 hours ago, proud_ionian said:

Για την ιστορική αναδρομή, μπορούμε να κοιτάξουμε σε παλιότερες επετείους.;)

 

On 3/3/2015 at 11:47 PM, proud_ionian said:

το ιντερνετ ηταν που μας εφερε ολους κοντα.

η παρεα που ξεκινησε το shipfriends δεν γνωριστηκε στους ντοκους, ουτε στο σχολειο. σε προηγουμενο βραχυβιο μαγαζι γνωριστηκε και ανακαλυψε οτι υπαρχουν και αλλοι που γουσταρουν τα πλοια και τη θαλασσα, που και αυτοι ειναι κανονικοι ανθρωποι (λεμε τωρα :P ) και που γλυκαθηκε οταν ειδε οτι μπορεις να μαθαινεις νεα και να κουβεντιαζεις για την κ@@λα με τα πλοια απ'ευθειας με ανθρωπους που εχουν το ιδιο μερακι, χωρις να μεσολαβει αλλος.

οταν υπηρξε κενο, πηραμε την αποφαση και συνεχισαμε μονοι μας. δυσκολα στην αρχη, γιατι εκει που ψαχναμε να μαθαινουμε για τα πλοια, βρεθηκαμε να ψαχνουμε για site, host, λογισμικα και τα σχετικα, αλλα το αποτελεσμα μας δικαιωσε.

ναι το shipfriends δεν ηταν το πρωτο σχετικο site/forum στο ελληνοφωνο internet. και λοιπον; κανεις δεν ειναι.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...