Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • proud_ionian changed the title to Πυρκαγιά στο La Superba || 14.01.2023

Η φωτιά από ότι φαίνεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν ήταν στο επάνω γκαράζ και από ότι λένε ξεκίνησε από φορτηγό.Τι πιο σύνηθες θα πει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Η φωτιά ήταν πολύ πιο σοβαρή από ότι φαινόταν αρχικά!

Κοιτάξτε στο 0:21. Εκτός από το άνω γκαράζ φαίνεται η φωτιά να εξαπλώθηκε και στα δύο πιο πάνω καταστρώματα.

 

Edited by Ariadne
Link to comment
Share on other sites

Ότι και να έγινε στο γκαράζ, και σε αυτή την πυρκαγιά, τα ανοίγματα του άνω γκαράζ έπαιξαν πάλι τον ρόλο τους στην τροφοδοσία της με οξυγόνο. Οι καμπίνες στα δυο ντεκ από πάνω από το σημείο της πυρακαγιάς φαίνεται πως έχουν αρπάξει. Σιγά σιγά οδηγούμαστε στο γεγονός να σφραγιστούν τα ανοίγματα των γκαράζ και αυτά να κλείνουν αεροστεγώς. 

Link to comment
Share on other sites

Όσο πάει γίνεται και πιο ... χυμώδες το πράμμα. Σύμφωνα με την La Repubblica οι πυροσβέστες έχουν εκκενώσει το πλοίο εξαιτίας της κλίσης που έχει πάρει ενώ η φωτιά μαίνεται ακόμα και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι ότι μπορεί μετά από φωτεινό παράδειγμα να αποτελέσει και μόνιμο αξιοθέατο ... του βυθού.

Link to comment
Share on other sites

Στο 0:15 φαίνεται να έχει μαυρίσει η λαμαρίνα από τα παράθυρα στο υψος του πλώριου σαλονιού. Αν όντως έχει γίνει έτσι μιλάμε για χοντρή ζημιά..η φωτιά από το άνω γκαράζ πήγε στις καμπίνες του από πάνω ντεκ, στις καμπίνες του παραπάνω ντεκ, και από εκεί στο πλώριο σαλόνι ακόμα ένα ντεκ πάνω!!! Το ένα τέταρτο του καραβιού (μπακαλίστικα-μπακαλίστικα) πρέπει να έχει καεί..! 

Link to comment
Share on other sites

Βενιζέλος,Κρήτη 2 και Ιεράπετρα Λ δεν είναι.Να θυμίσω πως στα αναφερθέντα η φωτιά σβήστηκε εγκαίρως από τα πληρώματα της ΑΝΕΚ και τα συστήματα των πλοίων..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...