Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Έχει ξεκινήσει η ναυπήγηση του νέου πλοίου της ΑΝΕ Μαστιχαρίου στο Πέραμα. Το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ θα έχει μήκος 42m, πλάτος 8,5m, χωρητικότητα 300 επιβατών, 9 αυτοκινήτων και θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων. Το πλοιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2023. Με το νέο πλοίο η Κως θα καταστεί Μητροπολιτικό Κέντρο στα βόρεια Δωδεκάνησα (Πάτμος, Λέρος, , Λειψοί, Αστυπάλαια κτλ) και τη Σάμο

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Μέχρι τέλη του Απρίλη , θα βρίσκεται στη θάλασσα το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ με όλα του τα έγγραφα, το οποίο θα ονομάζεται ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Έκφραση, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΑΝΕΜ Παναγιώτης Αβρίθης.

Με 42 μέτρα μήκος, 8,5 μέτρα πλάτος, χωρητικότητα 300 επιβάτες και 9 αυτοκίνητα, θα είναι ένα στολίδι για τις θάλασσες μας και θα ταξιδεύει προς Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Λειψούς. Παράλληλα θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων , θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Όπως βλέπουμε η υπερκατασκευή είναι από αλουμίνιο.

gallery_63ae5f1c7570ec84aff9025d7f1f28f0.jpggallery_33a50f16a490c1977a84bc398b807c72.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου(ΑΝΕΜ) με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023.

Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου. Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας.

Πρόκειται για ένα πλοίο που η ναυπήγηση του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2021.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος, 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας

Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων και θα συνδέει και με τη Σάμο.

Το όνομα του εκτός απροόπτου θα είναι “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ”

ολυμπιοσ-ερμης-.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023, θα πραγματοποιηθεί η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ), πλοιοκτησίας του Δήμου Κω και της οικογένειας του Ηλία Τηλιακού. Αποκλειστικές φωτογραφίες του kalymnos-news.gr από τι σημερινές προετοιμασίες για την καθέλκυση του Μάμα Χαραμαντά, παραθέτουμε παρακάτω. Πλήρες ρεπορτάζ από τις προετοιμασίες αλλά και από την καθέλκυση του σκάφους με video την ερχόμενη Τετάρτη. Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου . Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας.

ερμ-ενα-.jpgερμης-δυο-.jpgερμης-τεσσερα-.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Η γέφυρα είναι πιο μεγάλη από τη πλώρη.Αυτό πρώτη φορά το βλέπω.

Σίγουρα όμως είναι μια αξιολογη προσθήκη.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Μαϊου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι, στο Ναυπηγείο του Δωδεκανησιακής καταγωγής (από Σύμη) Μανώλη ΨΑΡΡΟΥ στο Πέραμα, η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ), πλοιοκτησίας του Δήμου Κω και της οικογένειας του Ηλία Τηλιακού.

Αρκετός ο κόσμος, που παραβρέθηκε στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Στα ναυπηγεία του Περάματος βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης και Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΕΜ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων σύμβουλος Σάκης Τηλιακός και ο πατέρας του Ηλίας Τηλιακός ο άνθρωπος που πρώτος οραματίστηκε και ξεκίνησε τη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι.

Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου . Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η σχεδίαση και οι αναλογίες της γέφυρας σε σχέση με το ολικό μέγεθος του καραβακίου και την πλώρη, μου θυμίζουν έντονα το δύσμοιρο το ΕΥΤΥΧΙΑ Π. Ελπίζω μέσα στην θάλασσα να δείχνουν αρμονικότερες οι γραμμές του. Σε κάθε περίπτωση, καλοτάξιδο να είναι και καλότυχο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...