Jump to content
Shipfriends

Η βύθιση του Ρ/Κ Ποθητός ΙΙΙ στο λιμάνι της Πάτμου || 21.10.2022


Recommended Posts

Φεύγοντας από Πάτμο το Azamara Journey υπήρξε σοβαρό θέμα με το ρυμουλκό που ήταν δίπλα του(κάποιοι λένε για βύθιση του ρυμουλκού κ αγνοούμενο).

Edited by proud_ionian
Όνομα πλοίου
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βύθιση Ρ/Κ Ποθητος ΙΙΙ στην Πάτμο

Βυθίστηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ρ/Κ πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12862 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Πάτμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες .

Επί του ρυμουλκού επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος, ο 45χρονος κυβερνήτης και ο 26χρονος μηχανικός Γ΄.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του πληρώματος του «ΠΟΘΗΤΟΣ» με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, Α/Κ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» Ν.Π. 18, Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» Ν.Ρ. 261 και ιδιωτών δυτών, ενώ μετά τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα εντός σωσίβιας λέμβου καθελκύστηκε σωστική λέμβος του Κ/Ζ.

Ο 26χρονος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από την σωστική λέμβο του Κ/Ζ και μετεπιβιβάστηκε στο «ΕΙΡΗΝΗ», όπου μεταφέρθηκε στον κεντρικό λιμένα Πάτμου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου Ρ/Κ πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο πλευρό της οικογένειας του κυβερνήτη του Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ» που έχασε τη ζωή του, η πλοιοκτήτρια Εταιρεία «ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕ».  

Quote

Δελτίο τύπου εκδόθηκε από την Εταιρεία «ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕ» πλοιοκτήτρια του ρυμουλκού «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ» που βυθίστηκε βραδινές ώρες της Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας στον λιμένα Πάτμου και είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την απώλεια του Κυβερνήτη του Ρ/Κ Ιωάννη Τρικοίλη.

Η εταιρεία «ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΕ» συνεπεία του τραγικού αυτού συμβάντος της βύθισης του πλοιοκτησίας της ρυμουλκού «ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ»που είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια ενός δικού της ανθρώπου,εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της στην οικογένεια του εκλιπόντος, στο πλευρό της οποίας δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι θα σταθεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Επιπλέον η Εταιρεία διαβεβαιώνει  τους οικείους του, ότι θα επιδιώξει με κάθε μέσο και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τη διαφώτιση των συνθηκών υπό τις οποίες έγινε το συμβάν,στα πλαίσια της διαδικασίας διερεύνησης των αιτίων αυτού από τις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας κάθε αναγκαία συνδρομή.

Εξώδικο του ΔΗΛΙΤΑΠ στην εταιρεία του ρυμουλκού που βρίσκεται βυθισμένο στο λιμάνι της Πάτμου.

Quote

Έχουν περάσει 20 μέρες από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Πάτμου κατά την ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου ΑΖΑΜΑΡΑ, κατά το οποίο βυθίστηκε το ρυμουλκό και πνίγηκε ο καπετάνιος του και ακόμα δεν έχει ανελκυστεί.

Το λιμενικό ταμείο για να επιταχύνει την ανέλκυση, έστειλε εξώδικο στην εταιρεία, σύμφωνα με το οποίο ζητά εντός 20 ημερών να ανελκυστεί. 

Να θυμίσουμε ότι το τραγικό δυστύχημα έγινε 21 Οκτωβρίου 2022 με τα τραγικά αποτελέσματα και τον ένα νεκρό. Έχει αντληθεί το καύσιμο από τη δεξαμενή του περίπου 2,50 τόνοι χωρίς να έχει παρατηρηθεί ρύπανση. 

H εταιρεία  έχει τοποθετημένο  φράγμα στο σημείο που έχει βυθιστεί το ρυμουλκό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Κατέφθασε στο λιμάνι της Πάτμου η μπίγα που θα ανελκύσει από το βυθό της θάλασσας του λιμανιού της Πάτμου το ρυμουλκό P/K ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙΙ. Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και έχει προηγηθεί εξώδικο στην εταιρεία το Νοέμβριο από το ΔΗΛΙΤΑΠ, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε εντός 20 ημερών να ανελκυστεί το ρυμουλκό. Αναμένεται σήμερα η μπίγα να προσεγγίσει το σημείο βύθισης του ρυμουλκού το οποίο είναι στην είσοδο του λιμανιού. Επίσης θα πέσει καταδυτικό συνεργείο για να συνδράμει στην ανέλκυση. Να θυμίσουμε ότι τα καύσιμα έχουν απαντληθεί από τις πρώτες μέρες, άρα δεν υπάρχει θέμα ρύπανσης, παρόλαυτά θα τοποθετηθούν δύο φράγματα με απόσταση μεταξύ τους για μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό Ποθητος ΙΙΙ ανελκύστηκε από το βυθό του λιμανιού της Σκάλας Πάτμου και βρίσκεται στο λιμάνι. Η ανέλκυση έγινε από την μπίγα που ήρθε γι αυτό το σκοπό στην Πάτμο 14 Δεκεμβρίου από βάθος 30 μέτρων. Όπως είδαμε από κοντά και από ότι μας είπε ο κ. Θεολόγος Γιάνναρος και άλλος του συνεργείου το ρυμουλκό δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. Ακόμη και τα τζάμια του είναι ακέραια. Επίσης δεν παρατηρήθηκε καμία ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...