Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση ΦΓ/ΟΓ Πελαγίτης και ΦΓ Paradise Island στο στενό του Καφηρέα || 22.09.22


Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ μιλάει για επαφή -σύγκρουση πλοίων στο Στενό Καφηρέα 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (V.T.S.) Ραφήνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για επαφή - σύγκρουση του Ε/Γ -Ο/Γ «PELAGITIS» με το M/V «PARADISE ISLAND» σημαίας Παναμά στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα.

Το «PELAGITIS» είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά με 04 επιβάτες, 09 Ι.Χ.Ε., 21 Φ/Γ οχήματα, 3 δίκυκλα και 21 άτομα πλήρωμα με προορισμό τη Χίο, ενώ το «PARADISE ISLAND» είχε αποπλεύσει από λιμένα Algeciras Ισπανίας με προορισμό λιμένα Nemrut Τουρκίας με 21 άτομα πλήρωμα.

Από την επαφή -σύγκρουση, κατά δήλωση πλοιάρχων, δεν υπήρξε τραυματισμός, εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα πλοία υπέστησαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Τα δύο πλοία κατευθύνθηκαν αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου όπου αγκυροβόλησαν με ασφάλεια προκειμένου επιθεωρηθούν.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Link to comment
Share on other sites

Κατατοπιστική φωτογραφία.Το Paradise Island έδειχνε κόκκινο και ήταν στα δεξιά του Πελαγίτης..

Ευτυχώς οι πορείες τους είχαν μικρή γωνία μεταξύ τους,αλλιώς θα μπορούσε να υπάρξει εμβολισμός και δυστύχημα τύπου Andrea Doria..

Link to comment
Share on other sites

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση οι συγκλίνουσες πορείες και μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει αμφιβολίες και σύγχυση στις δύο γέφυρες. O ΔΚΑΣ έχει προβλέψει τη σχετική διατάξη 13γ) (Κανόνας 13 Overtaking) για άρση αμφιβολίας του καταφθάνοντος πλοίου (Πελαγίτης) και για χειρισμό αυτού (Πελαγίτης) ή ακόμα και για χειρισμό του καταφθανόμενου για αποφυγή άμεσης σύγκρουσης. 

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Σύγκρουση ΦΓ/ΟΓ Πελαγίτης και ΦΓ Paradise Island στο στενό του Καφηρέα || 22.09.22

Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις, δε δικαιολογείται τέτοιο....."τροχαίο".....όπως το αποκαλεί και το chiospress. Όπως και να'χει, μακάρι να είναι όλο το πλήρωμα καλά και λαμαρίνα είναι, θα φτιαχτεί.

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τη πρώτη εικόνα από το μέγεθος της τρύπας που έχει ανοίξει στο Πελαγίτης μετά τη σύγκρουση του με το Paradise Island. Το Paradise Island συνέχισε το ταξίδι του, οπότε σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή αβαρία.

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς στο Πελαγίτης προχωράνε εντατικά. Ήδη η τρύπα διαμορφώθηκε σε τετράγωνη, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί νέα λαμαρίνα και να κολληθεί, ενώ έχει τοποθετηθεί λαμαρίνα στο ύψος του άνω γκαράζ.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, SuperRunner said:

Ευτυχώς ήταν μικρή η ζημιά.

Σχεδόν αμελητέα θα έλεγα με βάση ότι δύο μεγάλα πλοία συγκρούστηκαν με την υπηρεσιακή τους ταχύτητα καταμεσής του πελάγους. Βοήθησε ότι είχαν συγκλίνουσες πορείες κι όχι κροσάρισμα , αλλά και πάλι έπεσε Άη Νικόλας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...