Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η φρεγάτα Κανάρης (F464) ανήκει στη κλάση Φρεγατών Τύπου “S” και έχει ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας  το 1981 και ενταχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 2002. Το πλοίο έχει μήκος 130,50 μέτρα, πλάτος 14,60 μέτρα, φοράει δυο κύριους αεροστρόβιλους Rolls Royce Olympus (56800 BHP) και δυο αεροστρόβιλους πορείας Rolls Royce TYNE RM1C, (9800 BHP), που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

Τα Παστρικάκεια (όχι "Πατρικάκεια", Πέτρε!) διεξήχθησαν το Σ/Κ 21-22/5/2022. Την ΔΕ 23/5, η Φ/Γ "Κανάρης" ναυλοχούσε στον Όρμο Παλάσκα λόγω του εορτασμού της 49ης επετείου του Κινήματος του Ναυτικού στην ΣΝΔ. (Το Α/Τ "Βέλος" στο οποίο λάμβανε χώρα η τελετή έως το 2018, ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και ασφαλείς πληροφορίες το φέρουν να μένει για πάντα εκεί).

Ex-destroyer Velos moored in Thessaloniki.jpg

Link to comment
Share on other sites

Aκριβέστερα ανοικτά του όρμου Παλάσκα κ μάλιστα λόγω των έργων λίγο μακρύτερα από ό,τι παλιά.
Τελικά φαίνεται ότι το Α/Τ ΒΕΛΟΣ όντως θα μείνει στην Θεσ/νίκη. Μετά τον θάνατο του Παππά ξεκίνησε από μερικούς από τους συμμετέχοντες στο κίνημα (μετέπειτα ναυάρχους) μιά προσπάθεια μείωσης της υπερπροβολής του σε σχέση με το όλο εγχείρημα,κεντρικό σημείο της οποίας είναι η μετακίνηση του πλοίου κ ο εορτασμός στην ΣΝΔ.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Nick the Greek changed the title to Φ/Γ Κανάρης (F-464)
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...