Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στη νεοσυσστατη εταιρεια,ιδιοκτητρια του Santa Irini,συμμετεχουν περαν του Κτελ Ηρακλειου,ο ηρακλειωτικος ομιλος επιχειρησεων Καρατζη και ο Δημητρης Χαριτιδης(επιχειρηματιας του τουρισμου)

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

Ο όμιλος περιλαμβάνει και την Panellenic Airlines, η οποία δραστηριοποιείται από πέρυσι στις επιχειρηματικές ναυλωμένες πτήσεις (business travel).

Link to comment
Share on other sites

Το σχετικό δημοσίευμα για τη σύνθεση της εταιρείας, για τον όμιλο Καράτζη που ανοίγει πανιά στην αγορά κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας

Quote

Σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα εισέρχεται δυναμικά ο όμιλος Καράτζη, με ναυαρχίδα την Panellenic Lines, στην οποία συμμετέχει η εταιρία Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη

Άνοιγμα στην αγορά κρουαζιέρας, με την προοπτική επέκτασης και στην ακτοπλοΐα, πραγματοποιεί ο όμιλος της οικογένειας Καράτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο όμιλος που δραστηριοποιείται παραδοσιακά στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στον τουριστικό τομέα, μετά από την πετυχημένη πορεία της Panellenic Private Aviation, στο χώρο των ιδιωτικών VIP πτήσεων, ανοίγει πανιά στην Κρουαζιέρα, με την Panellenic Lines και την αγορά του High Speed, SANTA IRINI.

Το πλοίο, χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων, ελλιμενίζεται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά κι εντός των επόμενων ημερών θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ημερήσιες κρουαζιέρες από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη, με την προοπτική από την επόμενη σεζόν να ενταχθεί και στην ακτοπλοΐα.

Σημειώνεται πως στην Panellenic Lines, συμμετέχει επίσης η εταιρία Time4 Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη, ενώ στο εγχείρημα θα συμμετέχει και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με την εταιρία CTRS – Cretan Transportation Services.

Ο όμιλος ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ

Ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά, με ενεργή εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Την ίδια στιγμή, έχει ενεργή παρουσία στον κλάδο της ενέργειας από το 2007 με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και συνεχείς επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Στον τουριστικό τομέα, η Καρατζής Α.Ε. έχει αναδείξει την Κρήτη σε κορυφαίο προορισμό μέσα από 2 ξενοδοχεία-ορόσημο της ελληνικής φιλοξενίας, το Nana Golden Beach, και το Nana Princess Suites Villas & Spa στην Χερσόνησο, αναβαθμίζοντας την εμπειρία διαμονής στο νησί, μέσα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και παροχές. Το 2020 ο όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της Panellenic Airlines, αεροπορική εταιρεία που προσφέρει ιδιωτικότητα και ασφάλειες επαγγελματικές και leisure μετακινήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Link to comment
Share on other sites

Να ευχηθούμε καλή αρχή καλά ταξίδια και ποιότητα στις υπηρεσίες της εταιρείας σε αυτό το νέο εγχείρημα.νομιζω ότι θα είναι άξιος αντίπαλος του κυρίου Ηλιοπούλου μιας και έχει αρκετές συνδέσεις με τον κλάδο παρόλο που δεν γνωρίζει την βιομηχανία της ναυτιλίας.καλα ταξίδια στο πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πανέτοιμη η PANELLENIC Lines

Quote

Λίγο πριν τα μέσα του Μάρτη, και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στα επιτελεία των Ναυτιλιακών εταιρειών ενόψη της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, που αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα σε επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα όπως δείχνουν τα πρώτα δημοσιογραφικά μας ευρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήσαμε στο γραφείο του στο Ηράκλειο τον Αντιπρόεδρο της Panellenic Lines κ. Δημήτρη Χαριτίδη.

Η κουβέντα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μιας και μετά το “βάπτισμα του πυρός” για την Κρητική εταιρεία πέρσι,η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι σταθμός για την εξέλιξη της Ν.Ε

Η φετινή σαιζόν επι της ουσίας θα είναι η πρώτη «ολόκληρη» για την Panellenic Lines κύριε Χαριτίδη.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και η στόχευση σας;

Πέρσι όπως ορθά και εσείς το αναφέρατε, ήταν η πρώτη και “δοκιμαστική” σαιζόν για την εταιρεία μας.

Το πλοίο που αγοράσαμε μόλις στα τέλη Μαΐου ήρθε στον Πειραιά αρχές Ιουνίου, και αφού έκανε κάποιες απαραίτητες εργασίες και πέρασε όλες τις επιθεωρήσεις,ήρθε στο Ηράκλειο στις 25/7 και από 1/8 άρχισε να κάνει τα πρώτα του δρομολόγια ως εκδρομικό μόνο.Ουσιαστικά μονοήμερες κρουαζιέρες ως στα τέλη Οκτωβρίου.

Απευθυνθήκαμε μόνο στους τουρίστες που ήθελαν να κάνουν μονοήμερη η διήμερη κρουαζιέρα στην Σαντορίνη.

Νομίζω ότι δείξαμε στην τουριστική αγορά της Κρήτης ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μας. Η ιστορία μας και η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση ότι είμαστε καλοί και αξιόπιστοι συνεργάτες.

Το 2023 πήραμε και την άδεια ακτοπλοΐας, ενώ το πλοίο άλλαξε σημαία από Κυπριακή σε Ελληνική.

Σήμερα, είμαστε έτοιμοι για καινούριες προκλήσεις.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο ;

Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και κάνει τις απαραίτητες εργασίες και προβλεπόμενες ετοιμασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι για την σαιζόν 2023.

Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν 1/5/23 και το τελευταίο θα γίνει στις 30/10/2023.

Ποιες ώρες θα αναχωρεί το πλοίο για Σαντορίνη και ποιες θα επιστρέφει ;

Το πλοίο θα αναχωρεί από το Ηράκλειο για Σαντορίνη στις 8:30 το πρωί και θα φτάνει στην Σαντορίνη στις 10:30 ενώ η επιστροφή από την Σαντορίνη είναι προγραμματισμένη για τις 17:30 με διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες

Το κομμάτι της εκδρομής είναι το δυνατό σας σημείο αλλά φέτος θα έχουμε και επιβατικό κοινό ακτοπλοΐας.

Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία CTRS που ανήκει στα ΚΤΕΛ Ηρακλείου και αυτή εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι της εκδρομής που θα είναι και η βάση της πελατείας μας. Αλλά από δω και πέρα όλοι οι ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε από το Ηράκλειο στην Σαντορίνη η αντίστροφα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια σε όλα τα πρακτορεία , είτε διαδικτυακά είτε στο site της εταιρείας www.panelleniclines.gr .

Πείτε μας δυο λόγια για το SANTA IRINI που έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στα Ελληνικά νερά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις …

Το HSC Santa Irini είναι ένα σύγχρονο επιβατικό οχηματαγωγό high speed με μήκος 101 μέτρα που χωράει 750 επιβάτες και 170 οχήματα,είναι πολύ άνετο και ευρύχωρο, έχει 3 μπαρ,καθίσματα αεροπορικού τύπου και άνετα σαλόνια για τους επιβάτες μας.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στην Ιταλία από τα γνωστά ναυπηγεία Fincatieri Stablimento di Muggiano.


Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 4 παρόμοια και όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα. Το δικό μας ήταν το τελευταίο που ήταν στην Ισπανία μέχρι να το αγοράσουμε εμείς.

Το όνομα SANTA IRINI δεν το επιλέξαμε τυχαία,είναι ουσιαστικά η αποκρυπτογράφηση τους ονόματος της Σαντορίνης!

Πως βλέπετε την αγορά του τουρισμού φέτος αναφορικά με το συγκεκριμένο προϊόν;

Το 2019 ήταν η χρονιά ρεκόρ για την επιβατική κίνηση από το Ηράκλειο προς την Σαντορίνη και αντίστροφα,από το 2020 και μετά υπάρχει μια πτώση.

Τα στοιχεία όμως του 2023 δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι ίσως καλύτερη και από το 2019, ενώ μένει να δούμε εάν και η ζήτηση για ταξίδια από το Ηράκλειο προς και απο την Σαντορίνη θα είναι στα επίπεδα του 2019.

Μιλήστε μας λίγο για την εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο

Η Panellenic Lines ανήκει στον όμιλο ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ και την Time4Vacation.Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα το Ηράκλειο, άρα είμαστε από τις λίγες Κρητικές ακτοπλοϊκές στην Ελλάδα.

Ο στόχος μας είναι η εταιρεία να έχει καλό όνομα στη αγορά, και με αργά αλλά σταθερά βήματα να δούμε και τις επόμενες μας κινήσεις.

Ποιο μήνυμα στέλνετε στο επιβατικό κοινό αναφορικά με την φετινή περίοδο;

Ότι για μας κάθε επιβάτης είναι σημαντικός και να είναι σίγουροι ότι με ασφάλεια , συνέπεια και άνεση θα φτάνουν στον προορισμό τους.

Με τις ηλεκτρονικές κρατήσεις τι σχεδιάζετε;

Όπως είπα και πιο πάνω, οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά στο site της εταιρείας www.panelleniclines.gr είτε σε όλα τα πρακτορεία.

Σύντομα και αφού και το κοινό της ακτοπλοιας μας γνωρίσει για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μας, θα μιλούν όλοι για μας.Ηδη άλλωστε οι επιβάτες μας περσι που μας επέλεξαν για την μονοήμερη κρουαζιέρα επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολοκληρώνοντας αυτήν την σύντομη αλλά ουσιαστική κουβέντα γνωριμίας,είδαμε ένα άνθρωπο που εκφράζοντας την φιλοσοφία της εταιρείας,καταλάβαμε ότι η ομάδα και οι άνθρωποι της,είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να διακριθούν, όπως και στους άλλους τομείς δραστηριοποίησης τους όπου κατέχουν ηγετικές θέσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...