Jump to content
Shipfriends

Detroit Jet (IMO 9216169)


express skiathos

Recommended Posts

  • 1 month later...

Στο Openseas για το σημερινο πρωτο δρομολογιο 16.15 απο Ραφηνα εδινε για την οικονομικη θεση και την business οσον αφορα τις κρατησεις την ενδειξη 'οριακη'.Αν καποιος γνωριζει ας μας ενημερωσει αν οντως ειχε τοσο μεγαλη πληροτητα!Με την ευκαιρεια να ευχηθω καλα ταξιδια για τη νεα σεζον!!!

Link to comment
Share on other sites

Tha epiveveoso tin pliroforia apo gnosto mu pu itan mesa oti to ploio itan sxedon gemato. Oi perisoteroi epivates apovivastikan stin Tino. Min ksexname oti ine tou Evaggelismou opote ine ke o kanonikos eortasmos tis Panagias ke panta mazevi kosmo. (Gia tus mi gnorizontes, i Panagia tis Tnou ine afieromeni ke eortazi ton Evaggelismo, o opois apoikonizetai ke stin ikona, ke oxi tin Koimisi pou giortazetai to 15avgousto)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γιατί απαγορεύτηκε η παραμονή των επιβατών στο κατάστρωμα του πλοίου; Ταξίδεψα προχθές και ξενέρωσα τη ζωή μου. ;) Μετά την αναχώρηση από την Τήνο βγήκε έξω ένα από τα παλικάρια του πληρώματος και μας είπε να μπούμε μέσα κι από εκείνη τη στιγμή οι πόρτες κλείδωσαν. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απόλυτα ασφαλές αυτό αλλά τες πα. Επίσης βγήκε ανακοίνωση που μας ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η παραμονή μας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους του πλοίου. Στο HS4 πάντως επιτρεπόταν να καθόμαστε έξω (τουλάχιστον μέχρι πέρσι). Δεν θα ήθελα πάντως να καταντήσουμε σαν του Αιόλους.

Υ.Γ.: Συγχαριτήρια στην HSW για την επιλογή του γυναικείου πληρώματος!! Οι αδέσμευτοι αξίζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω για να κάνετε ένα οφθαλμόλουτρο:D

Link to comment
Share on other sites

Και οι δεσμευμένοι γιατί να μην το κάνουμε, δεν κατάλαβα :D

Το περασμένο καλοκαίρι με το HS3 πάλι έβγαινε η ανακοίνωση που λες George.

Όσο για το κλείδωμα δεν ξέρω αν επιτρέπεται αφού σε περίπτωση ανάγκης πώς θα εξέλθουν οι επιβάτες? Θα δημιουργηθεί πανικός!

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως υπάρχουν τα M.E.S που από εκεί γίνεται συνήθως η εγκατάλειψη.

Τώρα από την μια είναι άσχημο να κλειδώνεις την πόρτα από την άλλη όμως αν απαγορεύεται σίγουρα θα απαγορεύεται για κάποιο λόγο (μπορεί ακόμα κι από την επιθεώρηση να τους το έχουν επιβάλει)οπότε για να μην βγει κανένας δραπέτης έξω κλειδώνουν.Βέβαια προσωπικά πιστεύω ότι με καλές καιρικές συνθήκες το να βγει κανείς έξω κατα την διάρκεια του ταξιδιού δεν διατρέχει και κανέναν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Πέρυσι στι 2 και το 3 επιτρεπόταν ή απαγορευόταν?

Link to comment
Share on other sites

Από το 2005 απαγορεύεται η έξοδος μόνον στα HS2, 3 στο deck της οικονομικής (στο deck της VIP επιτρέπεται). Πρέπει να έχει σχέδη με το σχετίκά χαμηλό ύψος από τη θάλασσα. Αντίθετα επιτρεπόταν στο HS1, Στο HS5 και στο HS4 φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Εγω το 2001 που ειχα ταξιδεψει με το HS2 παλι απαγορευοταν η παραμονη σε ανοιχτο χωρο εκτος απο τον Πειραια στην αναχωρηση.Βεβαια εκεινη τη μερα ειχε ενα ωραιο 7αρακι με αποτελεσμα το μισο πλοιο να πεταει ρουκετες και το πληρωμα να ανοιξει τις πορτες γι'αυτους που θελουν να παρουν αερα για μερικη ωρα.Βρηκα και εγω την ευκαιραια λοιπον να παω να χαζεψω τα απονερα του :D.Παντως με κακοκαιρια πιστευω οτι ειναι επικινδυνο για μερικους,οι οποιοι αμα φυγουν μεσα στη θαλασσα απλα ξεχαστε τους.

Link to comment
Share on other sites

Με κακοκαιρία το ίδιο πιστεύω κι εγώ.Όλα τα ταχύπλοα λόγω της μεγάλης ταχύτητας και του ελαφρού βάρους τους όταν έχει αξιόλογο κυματισμό κοπανάνε ή κουνάνε πολύ απότομα και το να χάσει κανείς την ισοροπία του και να βρεθεί στην θάλασσα ή να χτυπήσει δεν είναι και πολύ δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο 2 και στο 3 ο χώρος είναι μικρός και για μένα καλά κάνουν και δεν αφήνουν. Όποιος θέλει μπορεί να πάει και να βγεί από την VIP...δεν σου λέει κανείς τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το 2003 (αν θυμάμαι καλά) που ξαναταξίδεψα από Ραφήνα με το HS2 η παραμονή επιτρεπόταν και όπως είναι φυσικό το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού ήμουν έξω γι'αυτό και το θυμάμαι και γι'αυτό έκανα το post.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να παίζει ρόλο το πλήρωμα...! Και εμένα πάντως μου έχει τύχει να αφήνουν έξω σε όλο τα ταξίδι αλλά και άλλες φορές να το απαγορεύουν! Πάντως νομίζω σε όλα τα HS γίνετε ανακοίνωση που λέει ότι κατα τη διάρκεια του ταξιδιού απαγορεύετε η παραμονή στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Oντως απ'τη στιγμη που γιναν κοκκινα απαγορευτηκε αλλα περσι που ειχα ρωτησει μου ειπαν οτι τα 2,3 ειναι μικρα σε πλατος σε σχεση με τα υπολοιπα 3.Προφανως ισχυει καποιο οριο ασφαλειας οσον αφορα το πλατος τους:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκανα 2 ταξείδια με το HS2 μέσα στο Πάσχα,,,ρώτησα για τον λόγο που δεν αφήνουν ΚΑΝΕΝΑΝ να κάθετε έξω και μου απάντησαν ότι πριν 1.5χρόνο είχε γίνει καταγγελία από ΕΠΙΒΑΤΗ:eek: στο λιμεναρχείο Μυκόνου ότι στο Highspeed αφήνουν τον κόσμο να βγαίνει έξω ενώ απογορεύετε. Από τότε είναι στην κρίση του πλοιάρχου για το τι θα κάνει...και ο συγκεκριμένος στο HS2 (Λιαρός) προφανώς έχει δώσει εντολή να μην μένει κανείς έξω.

Στο πήγαινε έκανε ακριβώς 2:25(σχεδόν λαδιά) με αυξομοιώσεις στην ταχύτητα και έφτασε μέχρι και τα 35:eek: !(στην πορεία φάγαμε προσπέραση από το SeaJet2) Στην επιστροφή μου την Τετάρτη το έκανε 2:50 αλλά με αρκετή καθυστέρηση που είχε μαζευτεί από Παροναξία. Μεταξύ Μύκονο και Τήνο έκανε αρκετές ωραίες βουτίτσες και κοπανήματα(υπήρχε αναμένη η επιγραφή "Please be seated"). Κατα τ'αλλα πολύ ευγενικό το πλήρωμα και το πλοίο σε αρκετά καλή κατάσταση. :eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ταδίξεψα ξανά με το συγκεκριμένο πλοίο. Παρασκευή 19.5 χτύπησε πρωτόκολλο σε επιβάτες και γκαράζ αλλά από ταχύτητα μέτρια πράγματα. Ραφήνα-Μύκονο σχεδόν 2:50. Απ'ότι άκουσα το πλοίο με φούλ φορτίο max να πάει 31-32. Στην επιστροφή σήμερα σχεδόν άδειο Μύκονος-Ραφήνα 2:25. Αρκετά μεγάλη διαφορά.(είναι και η στάση στη Τήνο βέβαια που ούτε 5 λεπτά δεν έμεινε). Κατα τ'άλλα μια χαρά το πλοίο σε άριστη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με 3 αντι για 4 μηχανες εφτασε σημερα στον πειραια το ΧΑΙΣΠΙΝΤ 2 στις 17.00 αντι για 15.30.μπλεχτηκε λεει, σκοινι με αποτελεσμα να βγει εκτος η μια μηχανη.Στον πειραια βουτηξε δυτης, απεκατεστησε το προβλημα κ τελικα το πλοιο εφυγε στις 18.15 με 600 περιπου επιβατες.Στο δελτιο του ΜΕΓΚΑ ο πλοιαρχος του σκαφους, εδειξε το σκοινι στην καμερα.Ηταν μαλλον απο παραγαδι...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο πλοίο εδώ και καμια βδομάδα δεν λειτουργεί το σύστημα της δορυφορικής με αποτέλεσμα να επικρατεί νεκρική σιγή στο πλοίο. Μόνο σε ορισμένα σημεία πιάνει για 1-2 λεπτά.

Τώρα για βρομιά στα πατώματα κλπ...υπερβολικά τα βλέπω. Όσο για την καθυστέρηση του πλοίου όντως είναι συχνή...αν και τώρα τελευταία φτάνει στις 22:15 στη Μύκονο.

Πάντως βλέποντας παλαιότερα διαφημιστηκά έβλεπα το Ραφήνα-Μύκονος σε 2:15 και τώρα στη καλύτερη τους σε 2:45. Ήμαρτον...!

Ταχύτητα εχθές 31.8 max. :eek:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...