Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Ζευς Δ στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΖΕΥΣ Δ'' Ν.Θ.247, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του περιηγητικού πλου του από το λιμένα Μανδρακίου ν. Ρόδου με προορισμό τη ν. Σύμη.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα (με τη χρήση της αριστερής κύριας μηχανής) στο λιμένα Ρόδου, όπου κατέπλευσε συνοδευόμενο από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι εκατόν σαράντα δύο (142) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΥΣ Δ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Τ/Ρ Ζευς Δ στη Σύμη 

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου ''ΖΕΥΣ Δ'' Ν.Θ. 247, ότι διαπιστώθηκε δυσλειτουργία συνδέσμου αντλίας πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ το σκάφος βρισκόταν έξω από το λιμένα ν. Σύμης.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν δεκαπέντε (115) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον λιμένα ν. Ρόδου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΥΣ Δ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Ζευς Δ στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΖΕΥΣ Δ.'' Ν.Θ. 247, ότι κατά τον απόπλου από λιμένα μαρίνας Μανδρακίου ν. Ρόδου, προς εκτέλεση περιηγητικού πλου, με προορισμό τον λιμένα ν. Σύμης, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο, κατέπλευσε αυτοδύναμα στην μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου αποβιβάζοντας με ασφάλεια εβδομήντα (70) επιβάτες, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, εισροή υδάτων και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΥΣ Δ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...