Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, το Somerset είναι ακόμα εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι. Κι εμείς το βλέπουμε να αναποδίζει για τη θέση του στο Europoort. Τα δρομολόγια όπως είπαμε είναι Harwich - Rotterdam και για μένα εδώ έχουμε ένα πολύ ιδιαίτερο design και ένα ομορφούλι ρορό. Είναι το πρώτο μιας σειράς τριών roro από το Flender Werft(676) του Lubeck και έχει κατασκευαστεί το 1999 με το όνομα Spaarneborg, μια και ήταν παραγγελία της Wagenborg. Έχει μήκος 183 μέτρα, πλάτος 25 και μπορεί να χωρέσει 136 trailers συνολικά. Η μοναδική του κύρια μηχανή είναι Sulzer.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Somerset παραχώρησε την θέση του στη γραμμή Rotterdam Harwich στο Stena Gothica. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως δεν πήγε για συντήρηση αλλά μεθόρμισε στο Rozenburg. Τι είναι το Rozenburg?  Είναι προάστειο του Rotterdam όπου και διατηρεί το terminal της η Cobelfret, σε μια από τις προβλήτες της οποίας βρίσκεται πια το πλοίο. Δρομολόγιο δεν έχει κάνει πάντως ακόμη, προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποια ναύλωση.

Link to comment
Share on other sites

Φόρεσε σινιάλο Cobelfret στο φουγάρο και ξεκίνησε δρομολόγια από το Zeebrugge για το Santander της Ισπανίας. Στην ίδια γραμμή το συνοδεύει το αδελφό του Maxine το οποίο περνάει και από το Δουβλίνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πολύ σωστά. Είχε περάσει σχεδόν μία εβδομάδα δεμένο στο Santander. Γενικά οι τελευταίες κακοκαιρίες στον Βισκαικό αλλά και τη βόρειο Ευρώπη επηρρέασαν πολύ τα δρομολόγια των πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...