Jump to content
Shipfriends

Botnia Seaways (IMO 9192129)


Recommended Posts

Συνεχίζεται επί 4η εβδομάδα ο απαίσιος καιρός στη Δυτική Μεσόγειο. Ας δούμε πως πάει το Botnia Seaways από τη Μασσαλία στο Rades της Τυνησίας, η εικόνα τα λέει όλα.

Botnia Seaways.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Μετά από κάμποσα χρόνια στη Μεσόγειο στη γραμμή Μασσαλίας - Τύνιδας, το Botnia Seaways επέστρεψε στα γνώριμα γι αυτό νερά της Βορείου Ευρώπης. Όχι ακριβώς όμως σε κάποια από τις κάμποσες παλιές του γραμμές αλλά σε μια καινούρια. Είναι η γραμμή Sheerness - Calais, την οποία και εκτελεί 6 φορές την εβδομάδα με μεσημεριανές αναχωρήσεις από την Αγγλία και βραδυνές από τη Γαλλία. Σε μία από αυτές τις αφίξεις στο Calais το βλέπουμε κι εμείς εδώ, είναι χαρακτηριστική φιγούρα ρορό που θα έφτανα να το χαρακτηρίσω μέχρι και κομψό. Ναυπήγηση 2000 στο Jinling(98-0701) σαν Finnmaster για λογαριασμό της Finnlines. Αγοράζεται από την DFDS το 2009 και γίνεται Tor Botnia ενώ από το 2013 έχει το τωρινό του όνομα. Μία και μοναδική κύρια μηχανή ΜΑΝ που το πάει στη θεωρία μέχρι τα 20 μιλάκια. Το μήκος του είναι 162.5 μέτρα, τα γραμμικά μέτρα φόρτωσης είναι 1,891 και η χωρητικότητα είναι 120 νταλίκες. Είναι το πρώτο από μια σειρά 4 συνολικά πλοίων και ταξιδεύει με τα βαρετά, καινούρια σινιάλα της DFDS στο φουγάρο του, μπορεί κανείς βέβαια να διακρίνει και τα ανάγλυφα της Finnlines.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το είχαμε δεί και πέρυσι το πλοίο, το ξαναπετυχαίνουμε και φέτος. Αυτήν τη φορά είναι Κυριακή και το πλοίο έχει κάνει διανυκτέρευση στο Calais μια και το Σάββατο δεν έχει δρομολόγιο πρός Αγγλία. Η αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι ότι το λιμάνι του στην Αγγλία δεν είναι πια το Sheerness αλλά το Tilbury. Με άλλα λόγια έχουν προστεθεί μίλια στο δρομολόγιο έτσι ώστε το πλοίο να βρεθεί πιο ψηλά επάνω στον Τάμεση και φαντάζομαι να είναι πιο κοντά στα logistics της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...