Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Superexpress στο εσωτερικό του νέου λιμανιού της Τήνου || Μ.Παρασκευή 22.04.22


Recommended Posts

Το πλοίο όντως χτύπησε με μικρή ταχύτητα στην Παλλάδα. Μπαίνοντας και παραλασσοντας το έξω κόκκινο δε φάνηκε να κάνει κάποια κίνηση για στροφή ούτε φάνηκε να κάνει ανάποδα. Λίγο πριν χτυπήσει είχε φουντάρει προφανώς για να μειώσει ταχύτητα. Αυτή τη στιγμή με δικά του μέσα ξεκόλλησε και πάει για τη θέση πρόσδεσης. 

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το marine φαίνεται να πήγε καρφί απέναντι 

20220422_181515.thumb.jpg.1d6c5d0acbf129acfa16223c55c5c639.jpg

Ας ελπίσουμε να μην έχει σοβαρές ζημιές γιατί έχει αρκετά βράχια το σημείο 

Link to comment
Share on other sites

Έδεσε στη θέση του και θα ξεφορτωσει. Το σημείο αυτό έχει αμμώδη βυθό και σε συνδυασμό με τη μικρή ταχύτητα λογικά δε θα πρέπει να έχουμε κάτι πολύ σοβαρό. Στο αριστερό hull στη μύτη έχει ένα βαθουλωμα, αυτό τουλάχιστον φαίνεται εξωτερικά. 

Link to comment
Share on other sites

Ύστερα από πληροφόρηση από ένα από τα μέλη του πληρώματος, οι μηχανές έπαθαν μπλακ-αουτ, έσβησαν. Αυτό μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, γεγονός που σημαίνει πως δεν ήταν στο χέρι των επιθεωρητών στα δοκιμαστικά να προβλέψουν αυτό το γεγονός. 

Link to comment
Share on other sites

Εξωτερικά αυτό φαίνεται. Το πλοίο ξεφωρτωσε και έχει πλαγιοδετήσει στο έξω κόκκινο. Η δεύτερη είναι μόλις ακούμπησε. 

 

 

 

 

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

κρίμα πραγματικά. ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να επανέλθει γρήγορα. 

Τον κόσμο που ήταν για Μύκονο θα τον πάρει το Superstar που ήδη κανει μανούβρα για να δέσει 

Τα αυτοκίνητα βέβαια δεν νομίζω να χωρέσουν αλλά φαντάζομαι θα βρεθεί κάποια λύση και για αυτά 

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα λεφτά ο φορέας που δίνει τις ειδήσεις σε όλα τα μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων). Τον τίτλο τον πέτυχαν, η φωτογραφία όμως άσχετη, το Champion Jet 2. Πλοίο να 'ναι και ότι να 'ναι:

https://www.amna.gr/home/article/641643/Sto-limani-tis-Tinou-prosaraxe-se-abathi-to-Super-Express---Apokollithike-autodunama-kai-katepleuse-sto-limani

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του ΕΓ-ΟΓ-ΤΧ Superexpress στην Τήνο.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με 461 επιβάτες, 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 05 δίκυκλα και 29 μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του σε βραχώδες σημείο του εσωτερικού λιμένα Τήνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σύντομα το “SUPER EXPRESS” αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε στον εξωτερικό λιμένα ν. Τήνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, επί του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου επιβιβάστηκαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία χειριστηρίων της αριστερής και της δεξιάς κύριας μηχανής καθώς και του συστήματος πηδαλιούχησης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPER EXPRESS”, ενώ στη συνέχεια, επετράπη ο απόπλους του για τον λιμένα Ραφήνας, κενό επιβατών.

Ακολούθως, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας , αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Οι 187 επιβάτες, τα 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και τα 05 δίκυκλα με προορισμό τον λιμένα Μυκόνου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERSTAR” Ν.Π. 9939.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, το βαπόρι πλέει κανονικά, ενώ έχει ζημιά. Έχει κάνει ρίγμα στο αριστερό Fender, με αποτέλεσμα να πλυμμηρίσουν κάποια διαμερίσματα, χωρίς το βαπόρι να τίθεται σε κίνδυνο.

Edited by HoffysPlayz
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Την εισροή υδάτων που την είδαμε, η επίσημη ανακοίνωση του ΛΣ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Οι 187 επιβάτες, τα 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και τα 05 δίκυκλα με προορισμό τον λιμένα Μυκόνου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERSTAR” Ν.Π. 9939.

Βασικά για τους 187 επιβάτες δεν παίρνω όρκο αλλά 89 τα ΙΧ ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...