Jump to content
Shipfriends

Μοντελισμός & Πλοία (πραγματικά μοντέλα, 3D κλπ.)


Angelos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας. Σας παρακολουθώ για περισσότερο από ένα χρόνο αλλά είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε κάποιο θέμα. Επειδή από όσα έχω καταλάβει όλοι έχουμε την ίδια τρέλα θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος άλλος, εκτός από εμένα, συλλέγει μινιατούρες καραβιών σε κλίμακα 1/1250.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλως ορισες Αιολε. Εισαι στο σωστο μερος. Εσυ με τι μοντελα ασχολεισαι? Ετοιμα πλαστικα, χαρτινα? Εγω εγω ασχοληθει με ετοιμα μικρα πλαστικα (Finnjet, Sunflower, QM2) Βεβαια το καμαρι μου ειναι το Νησος Μυκονος το οποιο συντομα θα ανεβει και σε βιντεο μια και φαινονται καλυτερα οι αρετες της τηλεκατευθυνσης :D

Παιζουμε που και που κανενα Virtual Sailor. Τελευταια δεν υπαρχει χρονος για κατασκευες μονο για κανενα βαψιμο. Πανω που τελειωσαμε το στολο της Ventouris Ferries και πριν προλαβουμε να παιξουμε βαφτηκανε κι αυτα μπλε οποτε επεσε παλι δουλιτσα. :D

post-23-128326972047_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως ομως τα βαψιματα στο Virtual Sailor διαρκουν μονο λιγα λεπτα:D. Πολυ ωραια και τα 3 Βεντουροπλοια Neptune, αν και εσυ επρεπε να πας κοντρα στο κυμα και να τα βαψεις ασπρα;).

Link to comment
Share on other sites

Ειπα να εκθεσω και γω τα μοντελα μου:D ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΘΕΟΦΙΛΟΣ-Λιμ.Χιου-Λιμ.Μεστων...Απο τα πλοια το ΧΙΟΣ ειναι σχεδον ετοιμο,μονο τα παραθυρα του λοιπουν,αλλα ετσι και τα κανω με το Sketchup,τα πολυγωνα αυξανουν σημαντικα και μετα μου κολλαει στο Virtual Sailor...Οσο για τα 2 λιμανια,γουσταρω απιστευτα των Μεστων,οπου τον κολπο τον εχω ξεπατικωσει απ το Google Earth και οι ντοκοι ειναι ακριβως οπως θα γινουν οταν φτιαχτει το καινουργιο λιμανι.Παρολαυτα ακομα προσπαθω να βαλω και τα 2 ports στο VS αλλα δεν τα καταφερνω:D

post-709-128326972083_thumb.jpg

post-709-128326972086_thumb.jpg

post-709-128326972088_thumb.jpg

post-709-128326972089_thumb.jpg

post-709-128326972092_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου Neptune μήν φανταστείς οτι μιλάμε για καμία τρελή συλλογή.

Πρίν από δύο χρόνια έφτιαξα το πρώτο, και μοναδικό μέχρι τώρα, πλαστικό καραβάκι και το δεύτερο δέν το έχω αγγίξει ακόμα. Η συλλογή 1/1250 που προσπαθώ να φτιάξω έχει να κάνει με μινιατούρες καραβιών τα οποία πωλούνται είτε στο Internet, είτε από διάφορες εταιρείες πάνω στα καράβια τους. Όπως για παράδειγμα των Blue Star Ferries και των Superfast.

Η συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από τα BlueStar 2,BlueStar Paros, Superfast II,Superfast IV και το Stena Germanica. Το πρόβλημα με την Attica είναι οτι τα καράβια της δέν τα βρίσκω στο Internet και ο μόνος τρόπος να τα βρώ είναι από τα καταστήματα των πλοίων.

Τώρα για το Virtual Sailor,το οποίο παίζω και εγώ, έχω να πω οτι τα καράβια τα οποία σχεδιάζετε οι περισσότεροι είναι πραγματικά ζηλευτά.

post-1092-128326972099_thumb.jpg

post-1092-128326972102_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
;)Mπορει πολλους να μην τους ενδιαφερει λογω του οτι δεν ειναι αληθινο,ομως θα ηθελα να εκθεσω το νεο μου 3d σκαρι.Απο μικρος ειχα το ψωνιο του ναυπηγου και του εφοπλιστη ετσι αποφασισα να το πραγματοποιησω στο virtual:p

post-1399-128326972488_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο φιλε, καλη δουλεια. Βλεπω εχεις παρει ιδεες απο το Αρτεμις και το Αριαδνη. Παντως ωραιο concept design και αρκετα καλα κατασκευασμενο 3d μοντελο. Βαλε και κανενα screenshot του να πλεει στο Virtual Sailor. Θα δειξει πιο μορφο πιστευω.

Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ καλή δουλειά παρά το ότι δεν ασχολούμαι με την virtual ναυπήγηση. Έτσι από περιέργεια πες μας λίγο τα τεχνικά που του έχεις (μήκος, πλάτος, ταχύτητες κτλ κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Για πρωτο μοντελο παρα πολυ καλη προσπαθεια. Σε 3-4 μοντελα που θα εχεις παρει τον αερα του προγραμματος θα βλεπεις και συ τη διαφορα. Συνεχισε με την ιδια ορεξη. Με βλεπω να παιρνω συνταξη πολυ συντομα B) και θα αφησω αξιους αντικαταστατες

Link to comment
Share on other sites

paidia na rwtisw kati.Sta ploia pou exw ftiaksei ta logotypa twn etairia kai ta siniala stis pantes twn ploiwn bgainoun grizarismena,giati auto??mipw epedi einai eikones?.Pws mporw na eimai se ena limani me ena ploio kai na prosthesw allo ena?Kai telos,mipws exei kaneis limania sxediasmena gia to virtual sailor?kana piraia tipota?? ***EUXARISTW EK TWN PROTERWN***

Link to comment
Share on other sites

Με χαρα βλεπω τωρα τελευταια μια εξαρση εικονικων ναυπηγικων δραστηριοτητων. Μαλιστα ο Mediterranean εχει προχωρησει και στην κατασκευη δικων του projects που ειναι ομορφα. Εγω αποφασισα να κανω κατι πιο κλασσικο, ενα ποσταλι πολυ ομορφο, το Γεωργιος Εξπρες. Ευτυχως που υπαρχει ο κ.Βεντουρης και το πλοιο ακομα ζει, ενας ζωντανος θρυλος. Παρακατω η virtual προσομοιωση του.

(Καντε κλικ πανω στη φωτο για μεγαλη αναλυση 4173x2244)

post-76-128326972936_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ως φαν του πραγματικού κόσμου και μεγαλωμένος ανάμεσα στα καϊκια...ψηφίζω ανεπιφύλακτα αυτό :D

Είναι ένα ενδιαφέρον site από μερακλήδες, έχει ενδιαφέροντα άρθρα και παρέχει και αρκετές οδηγίες για την κατασκευή μοντέλων.

Link to comment
Share on other sites

Το μοντελο του jet ferry... ...το οποιο ειχα φτιαξει το 2003 σε ενα μηνα...

Γιατι μας βγαινεις με κοκκινο και εμεις προσπαθουμε 1 χρονο να τελειωσουμε ενα Νησος Μυκονος και ειμαστε ακομα στα trials μεσα στη μπανιερα :D:D Και το δικο μας δεν εχει και πολλες λεπτομεριες.

Φωτο απο πρυμα να δουμε τα τζετ υπαρχει?

Link to comment
Share on other sites

Ελά ντέ και εγώ ένα μικρό μοντελάκι με 1/200 προσπαθώ να τελιώσω και το παλεύω σχεδόν χρόνο.Μπράβο πάντως για τη δουλειά σού είναι πολύ καλή

Επί ευκαιρία ξέρει κανείς που θα μπορούσα να βρώ ρέλια για μοντέλο μικρής κλίμακας.Παλιιά στα καταστήματα μοντελισμού υπήρχαν κάποια ορειχάλκινα,τώρα απο ότι με ενημέρωσαν δεν υπάρχουν,και όχι τπτ άλλο για να φτιάξεις κτιστό ρέλι απο το μηδέν και ειδικά στη κλίμακα που το θέλω είναι ακατόρθωτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...