Jump to content
Shipfriends

Μοντελισμός & Πλοία (πραγματικά μοντέλα, 3D κλπ.)


Angelos

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τηλεκατευθυνομενο μοντελο της Απολλωναρας στην 1/100 που κατασκευασα με τη βοηθεια και τις συμβουλες του Neptune. Διαθετει δυο μοτερ που δουλευουν ανεξαρτητα και προπελακι. Μενει ακομα να μπει ο μηχανισμος του καταπελτη, ο φωτισμος και να τοποθετηθουν τα διαφορα fittings για να ολοκληρωθει.

post-1831-0-39080600-1387968428_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το (φανταστικό) εσωτερικό από το μοντέλο του Υ/Β Παπανικολής, όπως συμμετείχε στο διαγωνισμό για τα Αγιοβασιλιάτικα βαποράκια φέτος στη Χίο. (Μεταξύ άλλων νομίζω είναι κορυφαία η σύλληψη του container μέσα στο Υ/Β).

 

Όλη η εκδήλωση με τα καραβάκια εδώ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μονο που στο κοψιμο του μπλε εγινε μια πατατα  :D

 

 

μαλλον θα το σηκωσουν και απο αριστερα.

 

 

προφανως δε θα το αφησουν ετσι. Καλυτερα παντως ετσι ψηλοτερα 

Να το αφήσουν έτσι, δεν θα αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο τα κοψίματα  :mad:   :P

post-2440-0-65457700-1423428086_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Καραβαρος. Αν λαβουμε υπ οψιν οτι δεν θα γινει  η προεκταση του πρυμναιου καταστρωματος  τωρα,  νομιζω ακριβως ετσι θα δειχνει. Μπραβο για την εικονικη μετασκευη πλωρης!!  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 11 months later...
  • 10 months later...

Σε ένα καινούργιο ταξιδιωτικό πρακτορείο που άνοιξε στην παραλία της χώρας Νάξου, έχουν τοποθετήσει ένα ομοίωμα του blue galaxy, σε αρκετή μεγάλη κλίμακα.. οπότε μπορέσω θα βγάλω και φωτογραφία 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Just now, Nikos_Chania said:

Από το newmoney οι φωτος

Σε σύγκριση με το τι είχε αρχικά δοθεί ως γραφιστική απεικονιση, υπάρχουν μερικές διαφορές, αλλά το μοντέλο είναι ήδη σε φάση ολοκλήρωσης

 

 

aero_hsw.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πολύ όμορφο κομμάτι από το archaiologia.gr, παρμένο από το ΑΠΕ για μια ομάδα συνταξιούχων του ΠΝ που το έριξαν στο μοντελισμό και έχουν βάλει πλώρη να φτιάξουν μοντέλα από πλειάδα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. 

 

Quote

 

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο και πολύ δημιουργικό κομμάτι του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Για τους εμπνευστές του, τη δική τους γωνιά που συνδέει την αγάπη τους για το ναυτικό και τη θάλασσα, την ιστορία και τη δημιουργική διάθεση.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στο εργαστήρι όπου πραγματικοί μάστορες δημιουργούν μικρά, πιστά αντίγραφα πολεμικών πλοίων, με την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα «καρνάγιο», που όποιος το επισκέπτεται μένει εντυπωσιασμένος.

Μάστορες, μια ομάδα συνταξιούχων του Πολεμικού Ναυτικού και φίλων της θάλασσας που σχεδιάζει και υλοποιεί μοντέλα πλοίων. Μια ομάδα μοντελιστών που κατασκευάζει με μεράκι χειροποίητα έργα τέχνης.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος ε.α. Μανώλης Πετράκης: «Για την δημιουργία των μοντέλων χρησιμοποιούμε ειδικά υλικά. Καταφέρνουμε να αποτυπώσουμε σε πιστότητα κατά 99,9% πλοία σε μεγάλη κλίμακα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Ξεκινάμε από τα σχέδια τα οποία μελετάμε με μεγάλη προσοχή. Στη συνέχεια αποφασίζουμε για το μοντέλο που θέλουμε να κατασκευάσουμε. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και σιγά-σιγά αρχίζει το “χτίσιμο”. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια».

Στο καρνάγιο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 20 πρότυπα μοντέλα πλοίων, ενώ στο Μουσείο υπάρχουν και κάποια που είχε κατασκευάσει στο σπίτι του ο Στέλιος Φαλιέρος, πρώην διευθυντής του Μουσείου, μέλος της ομάδας των μοντελιστών-εθελοντών και εμπνευστής της ιδέας για να λειτουργήσει στο Ναυτικό Μουσείο το ιδιαίτερο αυτό εργαστήριο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την ταλαιπωρία με την πανδημία, στο εργαστήριο-καρνάγιο κατασκευάστηκαν το «Βασίλισσα Όλγα», ένα ιστορικό πλοίο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πυραυλάκατος «Πήγασος» και το τορπιλοβόλο 11, πλοίο του 1911.

Την ομάδα των μοντελιστών αποτελούν οι Στέλιος Φαλιέρος, Μανώλης Τρουλινός, Νίκος Μπινάκης, Παναγιώτης Καραμποριώτης, ενώ στην ομάδα πριν από την πανδημία ανήκε και ο Σπύρος Κάραλης. «Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αν είχαμε παραπάνω κόσμο και νεότερους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετράκης.

Συμμετοχή σε διεθνή έκθεση

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην παγκόσμια έκθεση ναυτικού μοντελισμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου. Εκεί θα εκτεθούν δύο μοντέλα: το τορπιλοβόλο 11, που πρόσφατα κατασκευάστηκε στο Μουσείο, και το ομοίωμα του Μινωικού πλοίου.

Παράλληλα θα εκδοθεί φυλλάδιο στα ελληνικά και αγγλικά.

Στην έκθεση του Αμβούργου θα λάβουν μέρος 40 χώρες με 60 εκθέτες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είχα πέρσυ τη χαρά να δω από κοντά όλα τα μοντέλα. Εκπληκτική δουλειά.

On 7/31/2021 at 5:52 PM, proud_ionian said:

αν βρεθειτε στα Χανια, βρειτε λιγο χρονο να επισκεφτειτε το Ναυτικο Μουσειο Κρητης, στο δυτικο ακρο του παλιου λιμανιου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 3 months later...
On 2/3/2008 at 7:38 PM, Aiolos said:

Φίλε μου Neptune μήν φανταστείς οτι μιλάμε για καμία τρελή συλλογή.

Πρίν από δύο χρόνια έφτιαξα το πρώτο, και μοναδικό μέχρι τώρα, πλαστικό καραβάκι και το δεύτερο δέν το έχω αγγίξει ακόμα. Η συλλογή 1/1250 που προσπαθώ να φτιάξω έχει να κάνει με μινιατούρες καραβιών τα οποία πωλούνται είτε στο Internet, είτε από διάφορες εταιρείες πάνω στα καράβια τους. Όπως για παράδειγμα των Blue Star Ferries και των Superfast.

Η συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από τα BlueStar 2,BlueStar Paros, Superfast II,Superfast IV και το Stena Germanica. Το πρόβλημα με την Attica είναι οτι τα καράβια της δέν τα βρίσκω στο Internet και ο μόνος τρόπος να τα βρώ είναι από τα καταστήματα των πλοίων.

Τώρα για το Virtual Sailor,το οποίο παίζω και εγώ, έχω να πω οτι τα καράβια τα οποία σχεδιάζετε οι περισσότεροι είναι πραγματικά ζηλευτά.

post-1092-128326972099_thumb.jpg

post-1092-128326972102_thumb.jpg

Καλησπέρα σας, 
Μετά από ένα ταξίδι στο Αμβούργο ανακάλυψα τα έτοιμα μοντέλα των ferries σε κλίμακα 1:1250 καθώς ειδικά σε ένα βιβλιοπωλείο αλλά και στο ναυτικό μουσείο πωλούνται αμέτρητα τέτοια μοντέλα ακόμα και, προς έκπληξή μου, ελληνικά (αν δεν υπάρχουν στις βιτρίνες έχουν αυτοί διάφορα σαιτ με τα οποία συνεργάζονται)
Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς, για μας τους νεώτερους, το saga αυτό με τα μεγάλα πλοία της ΑΤΤΙΚΑ σε μινιατούρες που πουλούσαν "μέσα στα πλοία τους". Γιατί έχει μείνει ένα σαν ανάμνηση παλιών σουβενιρ στο κεντρικό πρακτορείο της Blue Star στον Πειραιά το οποίο κιόλας οι άνθρωποι εκεί αρνούνται να πουλήσουν ή έστω να δείξουν ή να πουν τίποτα παραπάνω κι ας έχω ρωτήσει κάμποσες φορές.
Ήταν λεπτομερή μοντέλα (γιατί για παιχνιδένια δεν φαίνονται)? Είχαν για όλα σχεδόν τα πλοία τους (υπήρχε δηλαδή και κανα Νάξος?) ή τα δύο αντίστοιχα μεγαλύτερα αντιπροσωπευτικά που φαίνονται και στο πιο πάνω ποστ ? Σε τί τιμές περίπου κυμαίνονταν ? Είναι τα ίδια μοντέλα που τώρα κυκλοφορούν στο ιντερνετ (αν και εξαντημένα)? Πότε περίπου τα σταμάτησα? γιατί μου φαίνεται τα έχασα για λίγα χρόνια και το έχω μεγάλο αχτι. Κάποια φορά μου είχαν πει από κάπου απλά ότι ήταν ένα εργοστάσιο στην Γερμανία και είχαν κάνει μια μικρή παραγγελία κάποτε
Και τελωσπάντων γιατί τα σταμάτησαν οι άτιμοι γιατί στο μυαλό μου ωραιότερο σουβενίρ δεν υπάρχει από ένα καράβι αλλά φτιάχνει και ωραίο image για το brand name  (ειδικά σε σχέση με τα μίζερα καπέλα και αρκούδια που έχει πλέον η συγκεκριμένη εταιρία)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και ένα μοντέλο που φτιάχνω εγώ, συγκεκριμένα του Aero 1. Το μοντέλο είναι φτιαγμένο από διογκωμένη πολυστερίνη (αφρολεξ). Είναι περίπου στο 80% της προόδου του καθώς μένει ακόμα να βαφτεί και να μπουν ακόμα μερικές μικρές λεπτομέρειες. Τέλος,να αναφέρω ότι είναι σε κλίμακα 1:60, δηλαδή 60 εκ. μήκος επί 16 πλάτος.

IMG_20230830_013749.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...