Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

To πολύ vibration του πλοίου είναι στο κομμάτι του σαλονιου π ενώνονται η αίθουσα αεροπορικών με την άκρη του self service και το υπόλοιπο σαλονάκι αλλά δεν αγγίζει πχ το Ν. Ρόδος που τρέμει η ψυχή σου :P . Το πρυμνιό bar ισως το καλύτερο θεματικό σε ελληνικό πλοίο. Ποιότητα που δεν συναντάς συχνά. Τις μέρες με κίνηση ζορίζεται αρκετά αν και το πλήρωμα το χει πιάσει και σε καθίζει με το ζόρι σε τραπεζάκια/καναπέδες που ευγενικοί συμπολίτες μας έχουν πιάσει για πάρτη τους

Edited by Sf_X
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 925
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Θα ξεκινήσω μια ξενάγηση στο Blue Horizon. Το πλοίο έχει δυο καταπέλτες πρύμα, ο μεσαίος είναι για το γκαράζ που με δυο εσωτερικές ράμπες μπορεί να οδηγηθείτε στο άνω γκαράζ στο κατάστρωμα Νο: 5 και δυο εσωτερικές ράμπες για το υπόγειο γκαράζ στο κατάστρωμα Νο: 2. Ενώ από το δεξιό καταπέλτης είναι η είσοδος των επιβατών, όπου υπάρχει μια στενή κυλιόμενη σκάλα και σταθερή σκάλα επιβίβασης.

Μόλις ανέβουμε στο κατάστρωμα Νο: 7 συναντάμε το σαλόνι της υποδοχής και την υποδοχή του πλοίου. Θα ξεκινήσουμε από το ανοικτό κατάστρωμα στη πρύμη. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του πλοίου θα συναντήσουμε δεξιά το σαλόνι Mariners Club και αριστερά το εστιατόριο της Α΄ θέσης με το όνομα Acropolis. Αφού περάσουμε την υποδοχή θα συναντήσουμε στη δεξιά πλευρά το σαλόνι Agora με πράσινους καναπέδες. Στην αριστερή πλευρά του σαλονιού είναι η είσοδος για το Self Service και το κατάστημα του πλοίου. Μετά θα συναντήσουμε το σαλόνι Café Del Mar και αριστερά μια αίθουσα με αεροπορικά καθίσματα. Πλώρα είναι ο χώρος των καμπινών στο κατάστρωμα Νο: 7 (υπάρχουν 28 εξωτερικές καμπίνες εκατέρωθεν του πλοίου, 5 καμπίνες στο καθρέπτη και 50 εσωτερικές καμπίνες).

Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα Νο: 8 συναντάμε από πρύμα έχουμε ένα ανοικτό χώρο με τη πισίνα και ένα σκεπαστό κατάστρωμα με πλαστικά καθίσματα με τραπεζάκια και ένα μπαρ. Μπαίνοντας μέσα συναντάμε ένα κατάστρωμα μόνο με καμπίνες που χωρίζονται στη μέση από ένα αίθριο με ένα μικρό καθιστικό. Πρύμα στο χώρο των καμπινών στο κατάστρωμα Νο: 8 (υπάρχουν 38 εξωτερικές καμπίνες εκατέρωθεν του πλοίου και 21 εσωτερικές καμπίνες). Ενώ πλώρα στο χώρο των καμπινών στο κατάστρωμα Νο: 8 (υπάρχουν 20 εξωτερικές καμπίνες εκατέρωθεν του πλοίου, 5 καμπίνες στο καθρέπτη και 14 εσωτερικές καμπίνες). Δεξιά και αριστερά υπάρχουν οι διάδρομοι των ανοιχτών καταστρωμάτων, όπου κατά μήκος υπάρχουν κουτιά με τα σωσίβια και πάνω πλαστικά καθίσματα.

Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα Νο: 9 θα συναντήσουμε το χώρο με τις καμπίνες του πληρώματος και τις τραπεζαρίες τους. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν οι διάδρομοι των ανοιχτών καταστρωμάτων, που δεν είναι προσβάσιμοι στους επιβάτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!! Ενώ πλώρα από το μπαλκόνι του πλοίου με θέα τη πλώρη του Blue Horizon.

Ανεβαίνοντας στο κατάστρωμα Νο: 9 θα συναντήσουμε ένα ανοικτό κατάστρωμα με τα εξαεριστικά του πλοίου (που δεν είναι προσβάσιμο στους επιβάτες) και βρίσκεται η γέφυρα με τις κλειστές βαρδιόλες.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στο διάγραμμα διάταξης του πλοίου.

Υ.Γ: Ένα αρνητικό που παρατήρησα στο ταξίδι μου με το Blue Horizon είναι ότι στη τετράκλινη εξωτερική καμπίνα που είχα στο κατάστρωμα Νο: 7, δεν υπήρχε τηλεόραση. Μπορεί να μην είχε vibration η καμπίνα αλλά στη διάρκεια της μανούβρας άκουγες το bow thruster στη διάρκεια της μανούβρας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες το έχω παρατηρήσει στα blue star ( 1 και 2 ) αλλά και στο superfast όταν φθάνουμε σε κάποιο λιμανι και κατεβάζει τις άγκυρες , και εγω βρίσκομαι σε καμπίνα που είναι προς την πλώρη ακούω πολύ έντονα τον θόρυβο απο το τρίψιμο των μετάλλων , το ιδιο πράγμα μπορεί να συμβένει και στο blue horizon  με το bow thruster , δηλ ανάλογα που βρίσκεσαι στο πλοίο ακούς το μηχάνημα ( φαντάζομαι !!! ) . 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

 Ταξίδεψα πριν λίγες μέρες με το πλοίο από Ηράκλειο για Πειραιά. Από το Ηράκλειο ξεκινήσαμε ακριβώς στις 9 το βράδυ και δέσαμε στον Πειραιά στις 7:00 το πρωί διότι λίγο πριν φτάσουμε στο λιμάνι μας προσπέρασε το Φαιστός Παλάς. Αν και στο ταξίδι είχε 6 με 7 μποφόρ το Blue Horizon δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο λίγους κραδασμούς κατά τη διάρκεια της μανούβρας. Το πλοίο ήταν όπως πάντα όμορφο και καθαρό. Το πλήρωμα με εξαίρεση δύο-τρεις θαλαμηπόλους ήταν ευγενέστατο και εξυπηρετικό σε όλα.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, panagiotisg said:

 Από το Ηράκλειο ξεκινήσαμε ακριβώς στις 9 το βράδυ και δέσαμε στον Πειραιά στις 7:00 το πρωί διότι λίγο πριν φτάσουμε στο λιμάνι μας προσπέρασε το Φαιστός Παλάς.

Δεν αργησατε γι αυτο προφανως.Γενικα το πλοιο εδω και καιρο δεν φτανει ποτε στην ωρα του(6:00 υποτιθεται)στον Πειραια κ στο Ηρακλειο αλλα αρκετα αργοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Στο πειραια ειδικα φτανει γυρω στις 7 κ περιμενει απεξω να φυγει το πρωινο τσουρμο για να μπει μεσα που σημαινει 30 λεπτα κ βαλε κ κανα 20 λεπτο με τη μανουβρα καλες 8

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, MILTIADIS said:

Με 1,5 ωρα καθυστερηση εδεσε σημερα στο Ηρακλειο το Blue Horizon.

 

22 hours ago, proud_ionian said:

αργησε στον πειραια ή ειχε traffic o Χανδαξ?

 

21 hours ago, margaritis24 said:

Γενικως φετος ο ομιλος εχει τα θεματακια του με τις καθυστερησεις πουδεν γινοντουσταν τα προηγουμενα χρονια!!!

Και σημερα μια απ τα ιδια με πανω απο 1 ωρα καθυστερηση χωρις να αργησει να φυγει απο πανω.Γενικα επειδη απ οτι βλεπω το πλοιο δεν το ανοιγουν πανω απο 19 κομβους και ως εκ τουτου δεν προλαβαινει με τιποτα να βγαζει το δρομολογιο σε 8 ωρες που το διαφημιζει η κοινοπραξια μηπως θα ηταν καλυτερο να αλλαξουν στο συστημα την ωρα αφιξης?Διοτι προφανως το εχουν ακομα το 6.00 μονο και μονο για να δειξουν οτι φτανει ιδια ωρα με τις Μινωικες πραγμα που δεν συμβαινει ποτε(και δεν μιλαμε για 15λεπτες καθυστερησεις αλλα 1-2 ωρες μετα).

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, MILTIADIS said:

δεν το ανοιγουν πανω απο 19 κομβους και ως εκ τουτου δεν προλαβαινει με τιποτα να βγαζει το δρομολογιο σε 8 ωρες που το διαφημιζει η κοινοπραξια

Πότε το διαφήμισε για 8 ώρες; Ανέκαθεν 9 ώρες ήταν το δρομολόγιο (21:00-06:00)

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα θα φορτώσει στο γκαράζ του πρώτα καρότσες για Σαντορίνη και μετά του Ηρακλείου.Ο λόγος είναι ότι αύριο το πρωί μετα το Ηράκλειο θα συνεχίσει προς Σαντορίνη κάνοντας έκτακτο δρομολόγιο προς εξυπηρέτηση των μεταφορικών.

Link to comment
Share on other sites

Αναχώρηση από Ηράκλειο χθες βράδυ στις 22.10 (αντί 21.00), λόγω του ότι μέχρι τις 21.15 ξεφόρτωνε καρότσες, με άφιξη στον Πειραιά στις 8 παραπέντε σήμερα το πρωϊ....κρουαζιέρα με το Blue Horizon....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως καμία σχέση το πλοίο με το άλλο πλοίο της εταιρείας στην Κρήτη το Blue galaxy. Οσο το ένα φτάνει πολύ πριν την ώρα του και χωρίς κανένα πρόβλημα. Τόσο το άλλο έχει πολλές καθυστερήσεις και διάφορα μικρόπροβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...