Jump to content
Shipfriends

Nereide (IMO 7717286)


Recommended Posts

Ανοίγω ένα θεματάκι για το πρώην Planasia της Torremar που αν δεν κάνω λάθος είναι και το μοναδικό από αυτήν την ιταλική πορτάδα που βγάζει το ψωμί του στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, από το 2013 έχει περάσει στην πλοιοκτησία της Balearia και έχει μετονομαστεί στο ελληνικότατο Posidonia (Ποσειδωνία). Με τα τότε σινιάλα της Balearia το βλέπουμε κι εμείς σε αναχώρηση από την Ibiza για τη Formentera πίσω στο 2014. Ναυπήγηση 1980 στα Cantieri Navali Luigi Orlando του Livorno(153) με 2 κύριες μηχανές Grandi Motori Trieste τύπου BL230.12V. Και η πρυμνιά άποψη σε αναχώρηση του 2015, και πάλι στην Ibiza.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Τώρα θυμήθηκα πως όχι μόνο το έχω φωοτογραφίσει με το προηγούμενό του όνομα, αλλά το έχω ταξιδέψει κιόλας. Η προηγούμενη ζωή του Posidonia λοιπόν ήταν στη γραμμή Piombino - Portoferraio όπου και με το όνομα Planasia εκτελούσε επί 30 και πλέον χρόνια δρομολόγια. Σε ένα από αυτά το βλέπουμε να πλησιάζει την Elba. Από εσωτερικό πολύ λίγα πράγματα, ουσιαστικά μόνο στην πρύμη έχει ένα αξιοπρεπές σαλόνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τάδε λέγει Ferrybalear: Η Balearia ανανέωσε τα πιστοποιητικά του Posidonia μέχρι το Μάιο του 2023, οπότε και αναμένεται η είσοδος σε υπηρεσία του Cap de Barbaria. Οπότε θα έχει σημάνει κατά πάσαν πιθανότητα και το τέλος εποχής του 43-χρονου φέρρυ από την Balearia. Θα μπορούσα εύκολα να το δώ να επιστρέφει στην Ιταλία και στον Κόλπο της Napoli, θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ποιά αγία γερόντισσα της Αθήνας τώρα, εδώ ο καλός προφήτης:D. Το πλοίο βρίσκεται πια στο λιμάνι Sant Antoni της νήσου Eivissa και όπως αναφέρουν και Ισπανοί και Ιταλοί, προορίζεται να επιστρέψει στην Ιταλία με τα χρώματα της Caremar, για τον κόλπο της Napoli, όπως έγραψα στο προηγούμενο πόστ. Μένει να δούμε αν θα του ξαναδώσουν και το όνομα Planasia.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Nereide (IMO 7717286)
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...