Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανικη βλαβη του Aegean Prince ανοικτα της Κω


Ακυβέρνητο έπλεε, τρία ναυτικά μίλια από την Κω, επιβατηγό δελφίνι, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το δελφίνι με τους 106 επιβάτες ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό με τελικό προορισμό την Κω. Τρία ναυτικά μίλια πριν το λιμάνι παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε δίπλα στο ακυβέρνητο δελφίνι και ένα ρυμουλκό.


Η αντίδραση του λιμενικού ήταν άμεση και στο σημείο έχουν σπεύσει ένα περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και ένα ρυμουλκό, προκειμένου να οδηγηθούν το πλωτό και οι επιβάτες, με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.



Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ -Υ/Γ Stavros στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Υ/Γ «STAVROS» σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Αλβανίας ότι δεν είχε αποπλεύσει λόγω βλάβης.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Κέρκυρας μετέβησαν στο πλοίο όπου διαπίστωσαν αδυναμία πλεύσης του λόγω βλάβης του σωλήνα πίεσης λαδιού πηδαλίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «STAVROS» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ -Υ/Γ Stavros στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Υ/Γ «STAVROS» σημαίας Αλβανίας, ότι διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Αλβανίας για λιμένα ν. Κέρκυρας και έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Κέρκυρας.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν δεκαέξι (116) επιβάτες του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «STAVROS» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...