Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο car carrier Felicity Ace στον Ατλαντικό || 16.02.2022


Recommended Posts

Τα νεότερα με φωτογραφίες. Ακόμη καίγεται και την Smit που έχει πάρει τη δουλειά την προβληματίζουν οι μπαταρίες των 4 χιλιάδων αυτοκινήτων που έχουν πάρει και αυτές φωτιά και χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να σβήσουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Πυρκαγιά στο car carrier Felicity Ace στον Ατλαντικό || 16.02.2022

Τα νεότερα σύμφωνα με την Tradewinds είναι ότι από το ποίο δε φαίνεται πια να βγαίνουν καπνοί, κάτι που κάνει τους Salvors να πιθανολογούν πως η φωτιά έχει καταπέσει αρκετά. Το πλοίο ρυμουλκείται πρός τις Αζόρρες όπου και φαντάζομαι πια θα ανέβουν πάνω πυροσβέστες και ειδικοί για τα περαιτέρω.

 

c17118dc32a92ded66b31b8a7e83ea68?image_v

Πηγή φωτογραφίας η Πορτογαλέζικη Ακτοφυλακή.

Edited by Nick the Greek
Link
Link to comment
Share on other sites

Εάν το πιστεύεις, μόλις άλλαξε και τον τίτλο του άρθρου της η Tradewinds. Και ήταν σημερινό το άρθρο που έλεγε πως πηγαίνει για τις Αζόρρες. Οπότε όντως βυθίστηκε.

Link to comment
Share on other sites

Πηρε το ματι μου σχολιο στα sm, που απεδιδε τη φωτια σε αναφλεξη ηλεκτρικου οχηματος, τονιζοντας οτι υπαρχουν πολλα περιστατικα αυταναφλεξεων σε ηλεκτροκινητα οχηματα.

ισχυει κατι τετοιο;

Link to comment
Share on other sites

Ότι υπάρχουν αυταναφλεξεις υπάρχουν, λόγω κακοτεχνιων ,νεων τεχνολογιων κτλπ ,και η φωτια που προκαλείται παίρνει ταχύτατα διαστάσεις, είναι μεγάλης έντασης και δύσκολο να κατασβεστει. Δε θα το απέκλεια να χει γίνει κάτι τετοιο

Link to comment
Share on other sites

Στη Γερμανία τα ατυχήματα που αποδίδονται σε αυτοανάφλεξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχουν γίνει η δεύτερη αιτία αυτοκινητιστικών ατυχημάτων χωρίς την εμπλοκή τρίτου.

Link to comment
Share on other sites

Το  θεμα ειναι περιβαντολογικη μολυνση που θα προκληθει απο τις μπαταριες στην περιοχη!

Κ ενα σημαντικο πως θα ταξιδευουν τα τουτου αφου θεωρητικα προκληθηκε η φωτια απο τις μπαταριες των αμαξιων,οεο;;

Link to comment
Share on other sites

Γεματο το youtube απο βιντεακια με εκρηξεις μπαταριων λιθιου. Και οπως λεει και ο συναδελφος margaritis η μολυνση απο τις μπαταριες που βρεθηκαν στο βυθο (υγρα και γενικα μπαταρια σε θαλασσινο νερο) ειναι ισαξια μιας μολυνσης απο πετρελαιο

Το θεμα ειναι λιγο υποκριτικο. Λεμε για πρασινα ηλεκτρικα αμαξια, γιατι οταν κυκλοφορουν δεν εκπεμπουν καυσαερια, αλλα το εργοστασιο που παραγει ρευμα μια χαρα μαυριλα βγαζει για το επιπλεον ρευμα που του ζηταμε οταν φορτιζουμε. Το ιδιο και για το cold ironing που ερχεται στα βαπορια σε καποια λιμανια. Δε θα μολυνει η ηλεκτρομηχανη λες και το ρευμα που θα παιρνει απο τη στερια θα ειναι καταπρασινο… 

Link to comment
Share on other sites

Της ίδιας λογικής είμαι και εγώ.Εδώ κάποιοι κάνουν κρυφές πυρηνικές δοκιμές,σε όλο το κόσμο λειτουργούν εργοστάσια που μολύνουν την ατμόσφαιρα,τα καυσαέρια των ιχ μας μαράνανε.

Η ηλεκτροκίνηση για πολλούς θεωρείται ένα παγκόσμιο πείραμα που υλοποιείται με τα λεφτουδάκια των πελατών τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κυκλοφορεί ευρέως στο ναυτιλιακό τύπο σήμερα, το νέο πως οι πλοιοκτήτες του Felicity AceMitsui OSK δηλαδή) μαζί με την Allianz που είναι οι ασφαλιστές H&M του πλοίου, φέρονται να εντόπισαν τα αίτια της φωτιάς στην ελαττωματική μπαταρία μιας εκ των Πόρσε που μετέφερε το μοιραίο πλοίο. Και έκαναν ήδη μάλιστα το επόμενο βήμα, μυνήωντας την Volkswagen Group στην οποία ανήκει η εν λόγω εταιρεία ή πιθανώς να ήταν αυτή η νομική οντότητα που ναύλωνε το πλοίο ή είχε φορτώσει το συγκεκριμένο όχημα. Όπως καταλαβαίνει κανείς έχει πολύ ψωμί ακόμη το πράγμα και δικαστική αναμέτρηση κολοσσιαίων μεγεθών.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάρουμε την απλή μορφή του πράγματος η porsche ανήκει στο volkswagen group.

Στη συνθέτη μορφή, η porsche ΑΕ είναι ιδιοκτήτρια του volkswagen group το οποίο vw group έχει αγοράσει από τη porsche τα δικαιώματα να χρησιμοποιεί τα λογότυπα της. Απλά και κατανοητά :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...