Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia Βόρεια της Κέρκυρας || 18.02.22


Recommended Posts

Φωτιά ξέσπασε στο Euroferry Olympia το βράδυ βόρεια ανατολικά της Ερεικούσσας. Σύμφωνα με το Open η φωτιά στο πλοίο, που έχει 237 άτομα επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, ξέσπασε στο κατάστρωμα. Ο πλοίαρχος έχει κάνει αίτημα εκκένωσης του πλοίου. Στο σημείο βρίσκονται τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό και παραπλέοντα πλοία

Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου και ξεκινάει η καταμέτρηση των διασωθέντων

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • proud_ionian changed the title to Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia Βόρεια της Κέρκυρας || 18.02.22

στον ΣΚΑΙ ειχε και βιντεο.

απο οτι αναφερουν επιβιβαστηκαν ολοι σε σωσιβιες λεμβους.

τυχεροι ηταν. τους βοηθησε ο καιρος.

ΥΓ: βοηθησε και η Παγωνη που σχολιασε το γεγονος στο MEGAB)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Και το ελυρος έφτασε στη Περιοχή. Από φορτηγα είναι δίπλα στο ολυμπια το fitburg(imo 9250397) ,ενώ το ephesus seaways που είχε παρεκκλίνει συνεχίζει κανονικά 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Shippihs said:

Και το ελυρος έφτασε στη Περιοχή. Από φορτηγα είναι δίπλα στο ολυμπια το fitburg(imo 9250397) ,ενώ το ephesus seaways που είχε παρεκκλίνει συνεχίζει κανονικά 

To ELYROS φάνηκε στο AIS ότι κατέβαινε για βοήθεια με 22 kn, ενώ νωρίτερα ταξίδευε με περίπου 20 κόμβους.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, togias_k said:

Κρήτη 2, Norman Atlantic, Olympic Champion, Superfast XI

Τι γίνεται στην Αδριατική;

Τα τρία πρώτα ξεκίνησε η φωτιά από φορτηγά ψυγεία, όπως το ίδιο συνέβει και στην περίπτωση του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, όπως το πλέον πιθανόν είναι να συνέβει το ίδιο και με αυτή την περίπτωση.

Οπότε κάτι θα πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα. Ίσως να υποχρεώνονται οι μεταφορικές σε τακτικότατους ελέγχους των ψυκτικών μηχανημάτων σε πιστοποιημένα συνεργεία και να επιδεικνύουν πιστοποιητικό συντήρησης κατά την επιβίβαση, ίσως κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιβληθεί γιατί τα περιστατικά είναι πολλάκις επαναλαμβανόμενα και ως εκ τούτου ξεφεύγουν από τα όρια του τυχαίου περιστατικού.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mpolo said:

Εχουν αρχισει και μιλανε για 11 αγνοουμενους. 

 

Ειχε βγει και πληροφορια για οδηγους που κοιμοντουσαν στα φορτηγα του.Αν ισχυει αυτο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ισχυει και η πληροφορια για τους αγνοουμενους,υποθετοντας οτι καποιοι δεν προλαβαν να βγουν

Ελπιζω να μην ισχυει και να ειναι ολοι σωοι

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, mpolo said:

Εχουν αρχισει και μιλανε για 11 αγνοουμενους. 

 

Οι πρώτες εικόνες που μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση έδειχναν ένα πλοίο "λαμπάδα" από πλώρα μέχρι πρύμα και παράλληλα έλεγαν ότι όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν... Παραταύτα και με βάση την εικόνα του πλοίου μου ακούστηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό.... Μακάρι όμως όλος ο κόσμος να είναι σώος και αβλαβής.

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Ο/Γ Euroferry Olympia στην ν. Ερεικούσα

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Σοκαριστική η εικόνα. Εύχομαι όλα να  πάνε καλά και να μην έχουμε τα του Norman Atlantic που ακόμα δεν ξέρουν πόσοι ήταν τελικά οι αγνοούμενοι. Πάντως υπάρχει πολύ μεγάλη απέχθεια των οδηγών απέναντι στα συγκεκριμένα καράβια. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...