Jump to content
Shipfriends

Η προσάραξη και αποκοπή του MANASSA ROSE M στον Κόλπο της Κισάμου || 24.01.2022


Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

Από τη πορεία του καταλαβαίνω πως φούνταρε στο κόλπο Κισσάμου έχοντας στη πρύμνη τη στεριά λόγω του Βοριά κάτι το οποίο δεν ενδείκνυται.Ξέσυρε η άγκυρα,προσπάθησε να ξαναφουντάρει ξέσυρε ξανά και τον έριξε ο καιρός στην ακτή.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις βλέποντας τα στίγματα της πορείας του στο ais.

Επίσης βλέπω ταχύτητα 7 κόμβοι ψες το κόλπο Κισσαμου,πιθανολογώ πως δεν είχε μηχανική βλάβη.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Η προσάραξη και αποκοπή του MANASSA ROSE M στον Κόλπο της Κισάμου || 24.01.2022

Το πλοίο είναι κατασκευής 1982 και φέρεται να ανήκει σε Λιβανέζικα συμφέροντα(Cedar Marine Services με έδρα την Τρίπολη του Λιβάνου) και να μανατζάρεται από Αιγυπτιακή εταιρεία. Σημαία Νήσων Κομόρες και κλάση από τη Βενεζουέλα. Η χωρητικότητά του είναι λίγο πάνω από 5 χιλιάδες τόνους και ήταν στο μέσον ενός ταξιδίου από την Αλεξανδρέττα πρός τη Μισουράτα της Λιβύης. Ναυπηγείο το Tokushima Zosen Sangyo K.K(1508) στην Komatsushima της Ιαπωνίας με μηχανή Hanshin. Προηγούμενα ονόματα κατά σειράν: Princess Angela(ως το 1982), Wooyang Angela(1990), Uni Ace(2003), Ocean Bunda(2005), Edebali(2006), GV Prima(2007), Meliti(2011), Mohamad R M(2011), Ayalina(2012), Emad-Y(2014) και έκτοτε με το σημερινό του όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Φ/Γ Manassa Rose M στον Κίσσαμο Χανίων

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ, με δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν χερσαίες δυνάμεις της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ζητήθηκε και συνδρομή παραπλεόντων σκαφών.

Ανωτέρω δέκα (10) μέλη πληρώματος επιβιβάστηκαν σε πνευστή σωσίβια σχεδία πλοίου ( life raft ) και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης ιδιωτών, που είχαν κινητοποιηθεί από την οικεία Λιμενική Αρχή, με χρήση jet ski μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην παραλία Κισσάμου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα πλωτά και αντιρρυπαντικά μέσα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Link to comment
Share on other sites

τι βιντεαρα ειναι αυτη......συνεχισε το το αθλημα εισαι μαγκας....βλεουμε οτι το τριαξονικο ηταν φορτωμενο στην μπαντα και οχι πανω στο αμπαρι...δεν το χω ξαναδει ομολογω...

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη Φ/Γ πλοίου στον Κίσσαμο Χανίων

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ στον Κίσσαμο Χανίων, γνωρίζεται ότι, χθες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων/λιπαντικών, στο εν λόγω πλοίο, από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά την διάρκεια των ανωτέρω εργασιών, υπήρξε διαρκής επιτήρηση από αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διενεργήθηκαν περιπολίες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. περιμετρικά του προσαραγμένου πλοίου και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Κισσάμου, προς εντοπισμό ρύπανσης, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκαν χερσαίες περιπολίες στην ακτογραμμή του Κόλπου Κισσάμου, δίχως να εντοπιστεί ρύπανση.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
On 1/28/2022 at 8:23 PM, georgios express said:

Θα το χαρούν πολύ το θέαμα οι πρώτοι κολυμβητές που θα πάνε για μπάνιο μόλις ανοίξει ο καιρός.

 

On 1/28/2022 at 8:22 PM, JohnR730 said:

Πάντως για νέο Nordland το βλέπω

Μετά το ναυάγιο της Ζακύνθου, το ναυάγιο της Κισσάμου :D 

Έξω από κάποιο resort εχει κάτσει.

Καλό είναι να κόψουν τις μπίγες που είναι μεσα στο νερό και ότι άλλο επικίνδυνο περισσεύει, μην ξεσκιστεί κανένας ερασιτέχνης δύτης.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Φοβερό βίντεο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως σχεδόν όλα τα αναλώσιμα έχουν μείνει στο πλοίο. Συνήθως κάβοι και λοιπά ψιλολόγια είναι τα πρώτα που ψειρίζονται σε τέτοιες περιστάσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...