Jump to content
Shipfriends

Vernicos Scafi II (IMO 9314349)


Recommended Posts

H Vernicos Scafi Tugs & Salvage Maritime Co αγόρασε το ρυμουλκό Garibaldo (ΙΜΟ Νο: 9314349)

Quote

Ένα από τα πιο ισχυρά ρυμουλκά της κατηγορίας του στην Ανατολική Μεσόγειο αγόρασε η Vernicos Scafi Tugs & Salvage Maritime Co. Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία με ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά με δραστηριότητα στην Ελλάδα την ανατολική Μεσόγειο τη Μαύρη θάλασσα και την Ερυθρά θάλασσα αγόρασε το προδιαγραφών Z-Drive, το ”Garibaldo», του οποίου η αξία εκτιμάται στα 3,5 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος αναμένεται να παραδοθεί στη Βενετία μεταξύ 1-10 Ιανουαρίου 2022. Ναυπηγήθηκε το 2005, και μπορεί να προσφέρει περίπου 80 τόνους έλξης δέσμης, με την υψηλή ισχύ και την ευελιξία του που το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ρυμουλκήσεις τόσο σε λιμάνια όσο και στην ανοιχτή θάλασσας. Διαθέτει Fire Fighting 1 και Oil Recovery Notations, έχει χωρητικότητα 205 m3 Oil Recovery και είναι εξοπλισμένο με πηνία S.S. για βαρέα καύσιμα και ενσωματωμένες αντλίες ανάκτησης λαδιού.

Η διοίκηση της Vernicos Scafi Management σχολίασε: «Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παράδοση του T/B Vernicos Scafi One, η πρώτη επένδυση αφού ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Scafi Società di Navigazione SpA (Scafi), και λίγους μήνες μετά την από κοινού εξαγορά με τη Med Tugs της 'Stavros Karapiperis Salvage και Towage Co', μια εταιρεία ιδιοκτήτριας ρυμουλκών με ιστορία πενήντα και πλέον ετών, η Vernicos Scafi ενισχύει τη θέση της με την απόκτηση ενός ακόμη μοναδικού ρυμουλκού πολλαπλών χρήσεων ASD, το οποίο αναμένεται να γίνει το ισχυρότερο ρυμουλκό λιμανιού στην Ελλάδα. Με αυτή την εξαγορά θα επεκταθεί η παρουσία διάσωσης του Ομίλου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και θα προσθέσει επίσης αξία στον στόλο της κοινοπραξίας μας στη Med Tugs».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το νέο απόκτημα της Vernicos Scafi Tugs & Salvage Maritime Co είναι το Garibaldo (ΙΜΟ Νο: 9314349) και πλέον πήρε το όνομα Vernicos Scafi II. Το Vernicos Scafi II έχει ναυπηγηθεί το 2005 στο ναυπηγείο Guangdong Hope Yue Shipbuilding Industry στο Guangzhou της Κίνας. Το πλοίο έχει μήκος 38 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές Caterpillar 3516B (4960 BHP)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Το Vernicos Scafi II πραγματοποίησε το δεξαμενισμό του από τις 27/10/22 έως τις 11/11/22 στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη και πλέον βρίσκεται δεμένο δίπλα από τη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙ στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...