Jump to content
Shipfriends

Baris (IMO 8716019)


Recommended Posts

Το Baris(IMO 8716019) το έχουμε δεί και σε καλύτερες ημέρες. Η μοίρα όμως το έφερε να το έχουν παρατήσει οι πλοιοκτήτες του στην Ελευσίνα. Βρίσκεται εκεί τουλάχιστον από το 2016 όπως βλέπουμε εδώ, και δυστυχώς γι αυτό 2.5 χρόνια μετά εξακολουθεί να βρίσκεται εις την αυτήν θέσιν, όπως βλέπουμε εδώ. Η εγκατάλειψη και η επιδείνωση της κατάστασής του είναι φανερές, οι πλοιοκτήτες του ACT Deniz Tasimaciligi μάλλον δεν υφίστανται πια.

 

Είναι χτισμένο το 1987 στο Κορεάτικο ναυπηγείο Kwangyang Shipbuilding με αριθμό γιάρδας 54 και φέρει μιά μηχανή Ssangyong που με 1,300 ίππους του έδινε κάποτε ταχύτητα 10.5 κόμβων. Πρώτο του όνομα το Sae Bang Sun(ως το 1994), Sunho Noble(2004) και Barco(2010). Στα αξιοσημείωτα, πως φέρει σημαία Kiribati.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • Nick the Greek changed the title to Baris (IMO 8716019)
  • 1 year later...

Πλήρως λειτουργικό το κρηπίδωμα στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας μετά την απομάκρυνση επιβλαβούς φορτηγού Baris

Quote

Σημαντικά ωφέλιμος χώρος του κρηπιδώματος στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας απελευθερώθηκε για τις ανάγκες φορτοεκφορτώσεων, μετά την οριστική απομάκρυνση επικίνδυνου-επιβλαβούς φορτηγού πλοίου.

Πρόκειται για το Φ/Γ “BARIS” (σημαίας Τόγκο, ΙΜΟ 8716019), το οποίο ήταν ελλιμενισμένο τα τελευταία 9 χρόνια στην ανατολική πλευρά της προβλήτας του εμπορικού λιμένα Ελευσίνας, καταλαμβάνοντας ωφέλιμο χώρο της λιμενικής υποδομής που προορίζεται για την εξυπηρέτηση φορτίων.

Το Φ/Γ “BARIS” είχε οδηγηθεί στην Ελευσίνα στις 18 Δεκεμβρίου 2014 μετά την κατάσχεση του από τις λιμενικές αρχές Ιεράπετρας Κρήτης και χαρακτηρίστηκε στην συνέχεια ως επικίνδυνο – επιβλαβές τον Ιούλιο του 2020.

Το πλοίο αποδεσμεύτηκε μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών και η πλοιοκτήτρια εταιρεία προχώρησε στην απομάκρυνση του από την θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Το Φ/Γ “BARIS” οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο στην Τουρκία για σκραπ.

Από την πλευρά του Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων από την περιοχή δικαιοδοσίας του στον κόλπο της Ελευσίνας, με στόχο την διασφάλιση της ακώλυτης ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί συνολικά 18 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...