Jump to content
Shipfriends

Ναυάγιο πλοίου με μετανάστες, ανοικτά της Πάρου || 24.12.2021


Recommended Posts

κάτι έκτακτο πρέπει να έχει τύχει (έρευνα-διάσωση ίσως ; ) καθώς το πλοίο λίγο μετά την αναχώρηση του από την Πάρο έκανε δεξιά στροφή και παραμένει στα ανοιχτά με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Από κοντά και το φορτηγό Deniz Akay

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Γιατί δεν δεσμεύτηκε και το Blue Star 2 που παραπλέει τώρα τον τόπο του ναυαγίου; Χίλια μπράβο στο πλήρωμα του Blue Star Delos που δοκιμάζεται τόσες ώρες εκεί, respect!!!  Ντροπή για το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας... Πόσα πολεμικά πλοία κατευθύνθηκαν εκεί;;;;;;;

 

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Molmed said:

 Πόσα πολεμικά πλοία κατευθύνθηκαν εκεί;;;;;;;

 

Δεν εχει καποια δουλεια το Πολεμικο Ναυτικο να εμπλακει σε μια τετοια επιχειρηση.Η αποστολη του ειναι αλλη.Σε τετοιες περιπτωσεις επιλαμβανεται το λιμενικο σωμα οπως και εγινε.

"Απο πλευράς Λιμενικού συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, αεροσκάφος c-130 και 9 παραπλέοντα πλοία. Στο σημείο επίσης μεταβαίνει ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού."

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Σας ευχαριστώ που μου μαθαίνετε πράγματα που δεν γνώριζα  εγώ ο αδαής. Μια ερώτηση, για ποιό λόγο σε παλαιότερα ναυάγια επιβατηγών πλοίων οι πάντες κατηγορούσαν το Π.Ν. ότι καθυστέρησαν τα πλοία του να αποπλεύσoυν από τη Σύρο ή από το Ναύσταθμο της Σούδας προκειμένου να παράσχουν βοήθεια; 

Όσο για την αποστολή του Π.Ν θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ανοίξουμε κουβέντα, όντας μέλος οικογένειας  Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Εδω ειχαμε ναυαγιο ενος 15μετρου ιστιοφορου κ οχι επιβατηγου πλοιου ομως.Αλιμονο μας αν ξεκιναγαμε ολοκληρη..φρεγατα απο τη Σουδα για μια τετοια επιχειρηση την οποια μπορουν να χειριστουν αψογα 3 πλωτα μεσα του ΛΣ συν αλλα τοσα παραπλεονται πλοια.

Χρονια σας πολλα!

Link to comment
Share on other sites

Η έρευνα και η διάσωση μπορει να γίνει απο οποιοδήποτε πρόσφορο μέσον ( είτε εμπορικό πλοίο , είτε του ΠΝ, είτε αλιευτικό σκάφος , είτε ….)  υπό τον συντονισμό του θαλάμου επιχειρήσεων που διοικητικά υπάγεται και ανήκει στο ΛΣ. 

Προφανώς σε ένα περιστατικό σε πρώτη φάση δεσμεύονται απο τον θάλαμο τα παραπλέοντα η πλησιέστερα πλοία η σκάφη και αναλόγως την εξέλιξη εξετάζονται κι άλλες επιλογές . 

Πάντως μια περισυλλογή ναυαγών , είναι πολύ πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί  απο μικρότερα σκάφη αν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν , λόγω χαμηλότερου ύψους έξαλλων , ελικτικων δυνατοτήτων …. κ.ο.κ
 

Link to comment
Share on other sites

Τα θλιβερά της υπόθεσης είναι 16 νεκροί μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και 63 διασωθέντες μεταξύ των οποίων 2 γυναίκες. 

Πλειονότητα των επιβαινοντων ειναι Συροι και Αφγανοι. 

Όσο υπάρχει η δολοφονική διακίνηση ανθρώπων από πλευράς Τουρκίας, τόσο θα μετράμε νεκρούς στη θάλασσα. Δεν μιλάμε για μετανάστες ή προσφυγες, μιλάμε ξεκάθαρα πλέον για πρόβατα στη σφαγή. 

Οι έρευνες συνεχίζονται και το Λιμενικό Σώμα ανήμερα Χριστουγέννων επιχειρεί. Όσο κι αν ξεσπαθώνει η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, το ΛΣ βγάζει τα καστανα απ τη φωτιά τόσα χρόνια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με το τελευταιο οποτε για να ανακεφαλαιωσουμε:

Δουλεια του ΛΣ (ή/και της Frontex) ο ελεγχος,η αποτροπη εισοδου σκαφων διακινησης μεταναστων και η επιστασια των σχετικων επιχειρησεων ερευνας και διασωσης σε περιπτωση ατυχηματος.

Τα περι ΠΝ κλπ. σε αλλες κινησεις των Τουρκων και οχι εδω παρακαλω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απορώ πως στ'ανάθεμα έκανε τόσα μίλια μέσα στο Αιγαίο χωρίς να πάρουμε πρέφα τίποτα. Νομίζω πως ένα 15μετρο ιστιοφόρο με 80 άτομα επιβαίνοντες (δλδ σκάφος ιστιοφόρο 15 μέτρα με 6,5-7 τόνους {80ατομα*80κιλα} φορτίο) νομίζω πως θα έκανε κάποιο κλικ ακόμα και στο μάτι του πιο αδαούς. Αν δεν βυθιζόταν στην Πάρο, πιθανόν να έφτανε Ιταλία χωρίς να καταλαβαίναμε τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έφτανε έτσι κι αλλιώς Ιταλία. Η Ιταλία είναι ταχα μου ταχα μου προορισμός. 

Είναι προγραμματισμένο να βυθιστεί στην Ελλάδα, με οδηγίες κλήσης στο 112 προς τους επιβαίνοντες. 

Link to comment
Share on other sites

Πως εγραψα και σε άλλο θέμα, υπήρξε και άλλο ναυάγιο το οποίο έφτασε μέχρι τα Αντικύθηρα και δεν το πήραν χαμπάρι όπως επίσης ένα ακόμη ανοιχτά της Φολέγανδρου..

Link to comment
Share on other sites

Με επιφύλαξη μου μοιάζει πάρα πολύ από Λέμβο του Boudicca .Δείτε πόσες πολλές ομοιότητες έχουν οι δύο τελευταίες προς πρύμνη εκατέρωθεν λέμβοι με αυτή του βίντεο του λιμενικού.Επίσης το Boudicca διαλύθηκε το καλοκαίρι του 2021 στον Αλί Αγά οπότε ίσως να δένει το γλυκό .

Βλέπω σε φώτο πως αυτές τις λέμβους τις χρησιμοποιούσε το κρουαζιερόπλοιο συχνά στα λιμάνια που επισκέπτονταν.Συνεπώς ίσως να ήταν σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος του.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

ok, ανεξάρτητα του τι πιστεύει κανεις για το προσφυγικό - "λαθρο"μεταναστευτικό, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί πνιγμένοι και η Πάρος βιώσε πάλι να βγαίνουν πτώματα από τη θάλασσα, ας είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι στους εξυπνακισμούς. Ας αντιληφθούμε κατ'ελάχιστον ότι δεν κάνουν κρουαζιέρα και δεν θέλουν να έρθουν στον Πειραια. 

Link to comment
Share on other sites

Το ξέφραγο αμπέλι και η εμπορευματοποιηση/εκμετάλλευση της ανθρώπινης ζωής δεν είναι "εξυπνακισμος" αλλά μία θλιβερή πραγματικότητα. 

Βλέπουμε οτι δεν διστάζουν ούτε στο πως θα στείλουν στην Ευρώπη ανθρώπους ούτε το κόστος που αυτό το εγχείρημα έχει. 

Το να φέρουν κόσμο στην παγόδα με κζ δεν μοιάζει αστείο ούτε καν σενάριο. Γίνεται πράξη εν μέρει με το kevalay queen. Απ τη Λιβύη στην Τουρκία κι απο κει στα νερά του Αιγαίου. 

Προορισμός δεν είναι η Ιταλία, τουλάχιστον για αυτούς που στοιβάζουν τους ανθρωπους σε αμφιβολες λέμβους. Προορισμός είναι μια έρευνα και διάσωση στα Ελληνικά νερά με ακριβό τίμημα.

Ο κάθε πολίτης του πλανήτη έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει τη μετανάστευση. Σε αυτού του είδους την κρίση, δεν πρόκειται για τέτοια μετανάστευση όμως. 

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, ας αφήσουμε τα σχόλια σχετικά με το πως και γιατί βρέθηκαν επί της λέμβου, δε θα λύσουμε το προσφυγικό εδώ.

 

Ο Νομικός πρέπει να έχει δίκιο πάντως, είναι ξεκάθαρα λέμβος από κρουαζιερόπλοιο, φαίνονται τα πλαινά ανοίγματα που συνήθως έχουν τέτοια πλεούμενα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...