Jump to content
Shipfriends

Stena Scotia (IMO 9121625)


Recommended Posts

Ας ξεκινήσουμε να δούμε ένα από τα αδέλφια του Μπλέ Κουβαλητή 1, αυτό δεν είναι άλλο από το Stena Scotia που το βλέπουμε δεμένο στη Μασσαλία το 2014. Τότε αν δεν με απατά η μνήμη μου έκανε δρομολόγια για την Αλγερία και είναι χαρακτηριστικό το ότι στα πλευρά του γράφει σκέτο Stena, το Line για κάποιο λόγο το είχαν τότε σβήσει.

 

Ενώ το Maersk Anglia/Blue Carrier 1 έχει ναυπηγηθεί στο Guangzhou Shipyard της Κίνας, το Maersk Exporter/Stena Scotia έχει ναυπηγηθεί στο Miho Shimuzi Shipyard της Ιαπωνίας(1459). Βασικά τα 4 πλοία της πορτάδας μοιράστηκαν στα 2 ναυπηγεία με το συγκεκριμένο πλοίο να είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης αυτής. Στο συγκεκριμένο βλέπω 1562 lane metres για 120 φορτηγά και μηχανές Hitachi με υπηρεσιακή 18.6 κόμβους σε κατανάλωση 52  τόνων το 24ωρο.

 

Επανέρχομαι και με άλλες του φωτογραφίες συντόμως. Το πλοίο εδώ και κάμποσο καιρό συνεχώς στη γραμμή Belfast(Northern Ireland) - Heysham(UK).

Link to comment
Share on other sites

Από τις παραπάνω φωτογραφίες έχουν περάσει 2 χρόνια και εμείς από τη Μεσόγειο έχουμε μεταφερθεί στο Rotterdam. Εκεί πετυχαίνουμε το Stena Scotia με ολόκληρο το Stena Line βαμμένο στο πλάι του. Τω καιρώ εκείνω το πλοίο αν δεν με απατά η μνήμη μου έκανε δρομολόγια στη γνωστή γραμμή της Stena Line από το Harwich στο Rotterdam Europoort, εκεί το βλέπουμε και εμείς δεμένο. Είναι χαρακτηριστικές οι εκδορές που έχει στο πρυμνιό κομμάτι και είναι μια καλή ερώτηση που μπορεί να τις απέκτησε. 

Link to comment
Share on other sites

Και ολοκληρώνουμε -πρός το παρόν- το φωτογραφικό αφιέρωμα στο Stena Scotia, ταξιδεύοντας μέχρι το Belfast της Βορείου Ιρλανδίας. Είναι Μάιος του 2019 και το πλοίο αφίκνυται από το Heysham της Αγγλίας, σε ένα του ακόμη καθημερινό δρομολόγιο. Η προφανής διαφορά εδώ είναι πως το πλοίο έχει βάλει scrubber και το κομψό του σχετικά φουγάρο είναι σαν να έχει βάλει ημίψηλο καπέλο των αρχών του περασμένου αιώνα. Ομολογώ πάντως πως εξακουλουθεί να είναι ενδιαφέρον το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...