Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη Aqua Jewel στο Γύθειο || 09.12.2021


Recommended Posts

  • Nick the Greek changed the title to Προσάραξη Aqua Jewel στο Γύθειο || 09.12.2021

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Ε/Γ -Ο/Γ Aqua Jewel στο Γύθειο

Quote

Προσάραξε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ» Ν.Π. 11045, σε αβαθή ύδατα στη λιμενολεκάνη λιμένα Γυθείου .

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Κυθήρων με προορισμό τον λιμένα Γυθείου με τριάντα (30) επιβάτες και τριάντα έξι (36) μέλη πληρώματος, σε εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου και το οποίο επρόκειτο να παραμείνει στο λιμένα Γυθείου λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ ιδιώτης δύτης πραγματοποίησε έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου ο οποίος διαπίστωσε την επικάθιση αυτού σε αμμώδη βυθό.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ - Ο/Γ Aqua Jewel στο Γύθειο

Quote

Αναφορικά με την προσάραξη του Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ" Ν.Π. 11045 στο Γύθειο, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε η αποκόλλησή του με τη συνδρομή του Ρ/Κ πλοίου ''ΠΑΝΘΗΡ'' Ν. Θεσσαλονίκης 14.

Το εν λόγω Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προσέδεσε ασφαλώς με ιδία μέσα στο λιμένα Γυθείου, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ", ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...