Jump to content
Shipfriends

Saos Ferries


Recommended Posts

On 5/24/2020 at 8:11 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Σαος ΙΙ πήρε για τρία χρόνια την επιδότηση στα Δωδεκάνησα, οπότε λιγάκι δύσκολο να γυρίσει πίσω στη Σαμοθράκη. 

Εδώ άλλα λέει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Γνωρίζει κανείς αν ισχύει η προσφορά της Saos για δωρεάν εισιτήρια για Καστελλόριζο; Γιατί από τα λίγα συνεργαζόμενα πρακτορεία αν πας να κόψεις το χρεώνει 17,6 ενώ δεν υφίσταται booking της εταιρείας (έχει μείνει στη γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη)

Link to comment
Share on other sites

Τα δωρεάν εισιτήρια που διατυμπανίζονταν ως προσφορά της εταιρείας, νομίζω είναι υποχρέωση της από το κράτος, μέσα στην σύμβαση, ως προσφορά του κράτους στους κατοίκους του ακριτικού Καστελόριζου.

Περιμένετε, ακόμη δεν ήρθε θέλετε και booking και αλλαγή της σελίδας..... Για Σαμοθράκη τον τελευταίο χρόνο έβαλε booking...

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Ο κ Μανουσης σε αναρτηση του στο FB προαναγγελλει τη ναυπηγηση πλοιου για τη Saos.Και μαλιστα αναφερει πως εχει ηδη προμηθευτει εξοπλισμο του πλοιου οπως μηχανες κ.α.Η αναρτηση συνοδευεται απο αυτη τη φωτογραφια.

Φαινεται ενα πλοιο γυρω στα 80-90 μετρα.Ομολογω πως το σχεδιο του μου αρεσει πολυ.Και μακαρι το ολο προτζεκτ να πραγματοποιηθει.

20200815_092122.jpg

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία του Μακεδονία θα επαναληφθεί. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο πλοιοκτήτη(και αυτό το έχει καταφέρει μόνος του). Μακάρι αλλά νομίζω ότι θα μείνουμε στο μακάρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απλά πληροφοριακά, όταν ακόμη ήταν εδώ πάνω, μιλούσε για ναυπήγηση νέου πλοίου.

On 8/15/2020 at 9:31 AM, Agaios said:

Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο πλοιοκτήτη(και αυτό το έχει καταφέρει μόνος του).

 

On 8/15/2020 at 10:01 AM, Shippihs said:

πολύ αμφιβάλω ότι θα πραγματοποιηθει

 

Link to comment
Share on other sites

Εδώ τι έχουμε; ΣΠΟΡΑΔΕΣ… ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ η ΤΡΑΠΟΥΛΑ… ΕΧΟΥΜΕ την ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ…
Είναι τόσο πολύ απελπισμένοι ή είναι απλά ένα καθοδηγημένο κείμενο προπομπός εξελίξεων...;;;

Link to comment
Share on other sites

Ανάρτηση του κ. Φώτη Μανούση: ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ !

Quote

Πιστοί συνοδοιπόροι στα πιο ελληνικά μονοπάτια, αυτά της εσχατιάς του Καστελλόριζου, θα συμμετάσχουμε εμπράκτως στη χαρά των ακριτών μας, κατά την επέτειο της 13ης Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το πλοίο μας ΣΤΑΥΡΟΣ θα βάλει "τα γιορτινά " του, θα σημαιοστολιστεί και με έκτακτο δρομολόγιο που θα πραγματοποιήσει από τη Ρόδο στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, την 12η Σεπτεμβρίου, θα διανυκτερεύσει στο νησί συμμετέχοντας στον εορτασμό της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου ! Μετά τις επίσημες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί από το Δήμο Μεγίστης για το πρωί της Κυριακής, 13-9-2020, η εταιρία μας θα δεξιωθεί στο πλοίο όλους τους κατοίκους και όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μας ακολουθήσουν στο ξεχωριστό αυτό μας ταξίδι και οι οποίοι, βέβαια, θα μεταφερθούν με το ΙΧ αυτοκίνητο τους εντελώς δωρεάν. Η αναχώρηση του πλοίου από το νησί θα γίνει την Κυριακή στις 14.00. Γιορτάζουμε την ενσωμάτωση του νησιού στη μητέρα πατρίδα στην πράξη- Ας ενώνουμε, λοιπόν, και τον παλμό μας με το Καστελλόριζο!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Στα Δωδεκάνησα εχουν ακουστει καθολου παραπονα,οπως στη Σαμοθράκη? Κάτι που άκουσα ότι θα πάει το σαονησος να αντικαταστήσει το σταυρος,ώστε το δεύτερο να βρει αλλου γραμμή ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το άρθρο λέει για αντικατάσταση μηχανών στο Σταυρός και στο Σαονησος. Από όσο ξέρω έχει αγοράσει δυο μηχανές με προοπτική να αντικαταστήσει τις κύριες μηχανές του Σταυρός, αλλά εάν προχωρήσει στη ναυπήγηση νέου Ε/Γ-Ο/Γ, προβλέπω ότι θα μπουν στο νέο πλοίο και όχι στο Σταυρός. Ενώ για το Σαονησος δεν ισχύει κάτι για αντικατάσταση κύριων μηχανών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Επίσης δεν έχει ξεκινήσει τη ναυπήγηση του δεύτερου επιβατικού πλοίου (το Όστρια), παρόλο που έχει αγοραστεί ο τεχνικός εξοπλισμός. Οπότε δύσκολα θα είναι έτοιμο νέο πλοίο, ακόμα και να ξεκινήσει αύριο τη ναυπήγηση του!! Όποτε για να κάνει τη γραμμή Αλεξανδρούπολη Θερμά, θα πρέπει να προχωρήσει σε καμία αγορά επιβατικού πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

On 11/1/2020 at 6:39 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ενώ για το Σαονησος δεν ισχύει κάτι για αντικατάσταση κύριων μηχανών.

Θεωρητικά μιλώντας, το ΣΑΟΝΗΣΟΣ δεν πρέπει να έχει θέμα αντικατάστασης μηχανών, μιας και η "ανακατασκευή - μετασκευή" του έχει 2-3 χρόνια που ολοκληρώθηκε, ίσως χρειαστούν κάποιες σωστές μηχανολογικές παρεμβάσεις από επαγγελματίες (.......). Ναι μεν όταν ήταν στην γραμμή μας είχε βγάλει θέματα, αλλά προσωπικά έχω την εκτίμηση ότι δεν χρειάζεται μηχανές, σωστή δουλειά δεν έγινε. Βέβαια όταν μιλάμε για μηχανήματα ποτέ δεν ξέρεις...

On 12/19/2020 at 8:55 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Επίσης δεν έχει ξεκινήσει τη ναυπήγηση του δεύτερου επιβατικού πλοίου (το Όστρια)

Ξεκίνησε η κατασκευή των δύο νέων ταχύπλοων της SAOS Ferries - Στη Σαμοθράκη σε λιγότερο από 45 λεπτά

Το ΖΈΦΥΡΟΣ το είδαμε, ποτέ βέβαια τα 45 λεπτά (μέχρι 2,5 ώρες ΝΑΙ). Το ΟΣΤΡΙΑ .....

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση του κ. Φώτη Μανούση σαν ανασκόπηση της Saos Ferries

"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ..."

Κάθε ημερολογιακό έτος μας φορτώνει κι από ένα χρόνο στη διαδρομή μας στη ζωή. Κλείνει ένας μικρός κύκλος, σαν μια διορία που πρέπει να προλάβουμε και να δώσουμε λόγο γι’ αυτήν. Έτσι και στο κλείσιμο αυτής της χρονιάς πρέπει να κάνω κι εγώ τον απολογισμό μου, ακολουθώντας τη διορία του πλοίου μας, Σταυρός, που μόλις ολοκλήρωσε με επιτυχία το τελευταίο του για φέτος δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα. 

Βγαίνοντας από την καταστροφική για εμάς στη SAOS FERRIES χρονιά του 2019, σταθήκαμε όρθιοι, κάναμε την αυτοκριτική μας, σηκώσαμε τα μανίκια για σκληρή δουλειά και διεκδικήσαμε την επανένταξη του στόλου μας, εκεί που ανήκει, στη θάλασσα.

1)  Έτσι την χρόνια αυτή, το πλοίο μας Ε/Γ-Ο/Γ Σταυρός, είμαστε περήφανοι που έπλευσε στις θάλασσες του νοτιοανατολικού Αιγαίου, εκτελώντας δρομολόγια από τη Ρόδο και την Κω προς τα ακριτικά μικρότερα νησιά μας. 

2) Θεωρώντας τιμή μας αυτό το καθήκον, μηδενίσαμε τις τιμές εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων προς το αγαπημένο Καστελόριζο και φροντίσαμε με κάθε κόστος να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στα δρομολόγια του πλοίου. 

3) Παράλληλα, το ταχύπλοο του στόλου μας, Ε/Γ- Δ/Ρ Ζέφυρος, διέσχιζε το Αιγαίο λίγο πιο ψηλά στο χάρτη, εξυπηρετώντας με την ίδια ακρίβεια τους επιβάτες μεταξύ Πάτμου, Λέρου, Κάλυμνου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου και Σάμου.

4) Ξεπεράσαμε τους φόβους και τους δισταγμούς μας και τολμήσαμε να επαναδρομολογήσουμε το Ε/Γ-Ο/Γ Σαόνησος, το οποίο κέρδισε το διαγωνισμό για την εκτέλεση ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, κι έτσι με το νέο έτος, μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες του διαγωνισμού θα συνδέει όλα τα Κυκλαδονήσια ακόμα και με την Κάρυστο και το Λαύριο.

5) Σύντομα και μέσα στο 2021, θα ολοκληρωθεί η ναυπήγηση και του άλλου δίδυμου με το Ζέφυρος πλοίου μας, Ε/Γ- Δ/Ρ Όστρια, οπότε και θα δρομολογηθεί μέσα στην ίδια χρονιά, σε προορισμό των ελληνικών θαλασσών.

6) Το τέλος του έτους κλείνει με την υλοποίηση ενός ονείρου ζωής για την έναρξη ναυπήγησης του νέου πλοίου του στόλου μας. Ενός νέου αποκτήματος επιβατηγού- οχηματαγωγού μήκους 108 μέτρων, του "Μελιώ", για το οποίο υπογράψαμε μόλις σήμερα τη σύμβαση για το πρώτο τμήμα κατασκευής του σε ολανδικο Ναυπηγειο, έχοντας ήδη προμηθευτεί  τις μηχανές του πλοιου.

Με αυτό, παίρνει σάρκα και οστά για μας ένα σύμβολο αξιών, που θα αποκτήσει μορφή ως ναυαρχίδα του στόλου μας, μέσα από ένα σύγχρονο στολίδι της θάλασσας μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό το σύμβολο σηματοδοτεί και το πέρασμά μας σε μια νέα σύγχρονη εποχή.

Μιας και ο χρόνος μας βρίσκει υγιείς, γερούς και ενωμένους, με την τύχη να την έχουμε κερδίσει με τη δουλειά μας και τον αγώνα μας, εμείς στη SAOS FERRIES όντας ευγνώμονες για τα παραπάνω θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική παροχών, καθιερώνοντας νέα προνόμια για τους ναύλους όλων των προορισμών του πλοίου Σταυρός σήμερα και του Σαόνησος αύριο αμέσως μετά την δρομολόγηση του. 

  Αρματωμένοι με την πίστη μας στις αξίες μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά τόσα χρόνια, να ενώνουμε ανθρώπους και τόπους, ταξιδεύοντας στις ελληνικές θάλασσες, και θα παραμείνουμε αισιόδοξοι και έτοιμοι να στηρίξουμε τον τόπο, όταν χρειαστεί. 

Καλή χρονιά και ευλογημένη στους απανταχού Έλληνες!

Link to comment
Share on other sites

On 12/31/2020 at 7:56 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

 

Ενός νέου αποκτήματος επιβατηγού- οχηματαγωγού μήκους 108 μέτρων, του "Μελιώ", για το οποίο υπογράψαμε μόλις σήμερα τη σύμβαση για το πρώτο τμήμα κατασκευής του σε ολανδικο Ναυπηγειο, έχοντας ήδη προμηθευτεί  τις μηχανές του πλοιου.

Με τον όρο σύμβαση για το πρώτο τμήμα κατασκευής του πλοίου τι μπορεί να εννοεί ο ποιητής;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...