Jump to content
Shipfriends

Saos Ferries


Recommended Posts

  • Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, έχει κουραστεί κι έχει κουράσει, είναι ό,τι πλησιέστερο σε Αλέξη Κούγια της ακτοπλοίας. Θεωρώ πως θα βρεθεί κι άλλος μουστερής αν αδειάσει τη γωνιά. Προσωπική μου εικασία είναι πως δεν έχει πια τη δυνατότητα να συντηρήσει τα πλοία του και γι αυτό καταλήγουμε εκεί που καταλήξαμε. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το πρόβλημα των απλών ανθρώπων του νησιού , είναι αν θα έχουν καράβι μετά τον Αύγουστο . Γιατί για να έλθει άλλος θα πρέπει να έχει όφελος και με τους πολιτικάντηδες εκεί μάλλον θα ψάξουν κάπου πιο σίγουρα .

Link to comment
Share on other sites

H SAOS FERRIES ανακοίνωσε με νέο δελτίο τύπου ότι θα προβεί σε αποκατάσταση βλάβης του SAOS II εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος .Γελάνε και οι πέτρες !!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και εμεις εχουμε :D 

On 1/1/2008 at 3:32 PM, proud_ionian said:

στο δημοσιευμα της "Ε" για το ΒΑ Αιγαιο, θυμηθηκαμε κατι ακομη για τον τιμονιερη της ΣΑΟΣ ferries. διατελεσε και ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ επι υπουργιας σωτηρη κουβελα.

ετσι απο στελεχος του Δημου Θεσσαλονικης (επι κουβελα) και προεδρος της Δημοτικης Τηλεορασης (ΤV100), ακολουθησε τον Σωτηρη κουβελα και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενω παραλληλλα η γυναικα του (του κ.Μανουση) ξεκιναγε το New Channel.

επειδη ο Σωτηρης Κουβελας ειχε κανει και Υπουργος Πολιτισμου (τοτε που ειχε πει τους ποιητες λαπαδες) και Υπουργος Εσωτερικων, θυμαται κανεις αν ο κ.Μανουσης ειχε περασει και απο εκει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλαν οι εργαζόμενοι των εταιρειών της SAOS Ferries, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο πάνω από 50 οικογένειες.

Quote

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, τους βουλευτές του νομού και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη – Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κοιν.:

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο

κ. Χρήστο Μέτιο- Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

κ. Δημήτρη Πέτροβιτς – Αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Π.Ε. Έβρου

κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη – Βουλευτή Έβρου

κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο – Βουλευτή Έβρου

κ. Σταύρο Κελέτση – Βουλευτή Έβρου

κα. Νατάσα Γκαρά – Βουλευτή Έβρου

κ. Ιωάννη Ζαμπούκη -Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

κ. Νίκο Γαλατούμο – Δήμαρχο Σαμοθράκης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εμείς οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου SAOS FERRIES και οι οικογένειές μας, σας κοινοποιούμε την ανοιχτή επιστολή μας και σας παρακαλούμε θερμά να βοηθήσετε ώστε να δημοσιοποιηθεί το θέμα που αντιμετωπίζουμε και να στηρίξετε την προσπάθεια μας. Βρίσκεται σε κίνδυνο η εργασία μας, βρίσκονται σε κίνδυνο οι οικογένειες και τα παιδιά μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι των εταιρειών του ομίλου SAOS FERRIES παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τις εξελίξεις γύρω από την τύχη των εταιρειών με μεγάλη αγωνία για το εργασιακό μας μέλλον.

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς, τους εκπροσώπους της εταιρείας και την κοινή γνώμη. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντιληφθείτε, να κατανοήσετε και να νιώσετε και τη δική μας αγωνία.

Επί δεκαοκτώ και πλέον χρόνια εμείς τα πληρώματα και το διοικητικό προσωπικό του ομίλου SAOS FERRIES παρέχουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας στην θαλάσσια συγκοινωνία Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τις τοπικές επιχειρήσεις. Έχουμε «ανδρωθεί» μέσα στην εταιρεία αυτή και μέσα στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ και έχουμε συνδέσει τις τύχες των οικογενειών μας με την εξέλιξη του νησιού της Σαμοθράκης. Οι περισσότεροι από εμάς καταγόμαστε από την Σαμοθράκη, ζούμε εκεί και στηρίζουμε με κάθε τρόπο το νησί μας. Κατά το παρελθόν και όταν κανένας δεν ενδιαφέρονταν για τη σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την  Σαμοθράκης, για την ανάδειξη του νησιού και όταν τα φώτα της δημοσιότητας ήταν μακριά, εμείς καθημερινά παλεύαμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να στηρίξουμε το νησί, τις τοπικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντα της εταιρείας. 

Σταθήκαμε στο πλευρό της εργοδοσίας όταν επιχείρησε να δρομολογήσει επιπλέον ένα πλοίο το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ένα ταχύπλοο το Ε/Γ – Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ», προκειμένου το νησί να αποκτήσει συγκοινωνία αντάξια με αυτή των υπολοίπων νησιών. Το πετύχαμε και νιώσαμε ο καθένας από εμάς σιγουριά και εμπιστοσύνη για το νησί μας και τις οικογένειές μας.

Κατά τις προηγούμενες δύσκολες ημέρες, όταν και τα δύο πλοία εμφάνισαν βλάβη, με αγωνία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό. Γίναμε αποδέκτες επιθέσεων, απειλών και υβριστικών εκφράσεων. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μικροκομματικά συμφέροντα που προσπάθησαν να μας καταστήσουν αποδιοπομπαίουςτράγους και με επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπάθησαν και προσπαθούν να απωλέσουμε την εργασία μας. Παρόλα αυτά δουλέψαμε ασταμάτητα είτε για να εξυπηρετήσουμε τους αγανακτισμένους επιβάτες είτε για να επιδιορθώσουμε τις βλάβες.

Σήμερα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε προκειμένου να είναι έτοιμα και τα δύο πλοία, πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΕ, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει αν θα επαναδρομολογηθεί το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Η απόφαση αυτή είναι άδικη διότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη τόσο των εργαζομένων (πληρώματος και διοικητικού προσωπικού) όσο και της ίδιας της εταιρείας, από τη στιγμή που οι βλάβες αυτές ήταν ένα ατυχές απρόβλεπτο γεγονός. Οι εξελίξεις αυτές μας γεμίζουνε με μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και των οικογενειών μας.

Με την παρούσα θέλουμε να υπενθυμίσουμε τόσο σε εσάς όσο και στην εργοδοσία μας, ότι σήμερα δεν διακυβεύονται μόνο η δική μας εργασία αλλά και η εργασία δεκάδων ελευθέρων επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, που δραστηριοποιούνται γύρω από τις εν λόγω εταιρείες.

Ως εργαζόμενοι, αυτό που ζητάμε είναι:

Η εργοδοσία να μην υλοποιήσει την απόφασή της περί δρομολόγησης των πλοίων σε άλλες γραμμές και να υποσχεθεί ότι θα πράξει κάθε τι δυνατόν προκειμένου να συνεχίσει τη δρομολόγηση των πλοίων της στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης. Επίσης να υποσχεθεί ότι οι υπόλοιπες εταιρείες ιδίων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Σαμοθράκη, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και των υπολοίπων εργαζομένων.

Να υπάρξει παρέμβαση από τους αρμόδιους και να μας εγγυηθούν ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, και ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο πάνω από πενήντα οικογένειες.

Να σας εκφράσουμε την αγωνία μας όχι μόνο για τη δική μας τύχη αλλά και για την τύχη του νησιού της Σαμοθράκης.

Με εκτίμηση,

Η επιτροπή εκπροσώπησης των εργαζομένων για τη συνέχιση δραστηριοποίησης των εταιρειών του ομίλου SAOS FERRIES.

 

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα κανείς μας δεν θέλει όλοι αυτοί οι τίμιοι οικογενειάρχες να μείνουν χωρίς δουλειά, αλλά είμαι σίγουρος ότι την συγκεκριμένη επιστολή την έχει γράψει με το ίδιο του το χέρι ο Φώτης Μανούσης.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν θα τα βάλει αλλου τα πλοία ο κυρ Φωτης όπως απειλούσε ? Πέφτω απο τα σύννεφα! Σε λίγο θα πει κανείς οτι είναι και ασυντήρητα :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Για να αυξήσει το τίμημα γινεται, δε θα μ κανει εντυπωση αν τη πάρει τη γραμμη με το ΣΑΟΣ ΙΙ,αλλα πιθανολογω οτι θα δοθει σε αλλον λογω κατακραυγης ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.

Ο Μανουσης δε χανεται. dont worry.  Μπορει να έχει κανει τους πάντες να εκπλησσονται με τις πράξεις του και να τον αντιπαθουν....αλλα ειναι μεγάλη γάτα΄. Ενα κακο εχει.

Μπρος στον εγωισμο του,δε το νοιάζει τπτ.Οταν μιλησει η λογικη , ειναι ο καλυτερος συνομιλητης.

Link to comment
Share on other sites

Ο κύριος Φώτης Μανούσης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ακτοπλοϊκή κρίση στον Σταύρο Αποστολίδη και στον STATUS 94.2. Η συνέντευξη έχει διάρκεια 1 ώρα και 45 λεπτά, μιας και ο πλοιοκτήτης της SAOS FERRIES μιλάει για όλους και για όλα πρίν, κατά και μετά την κρίση

Link to comment
Share on other sites

οταν λες μιλα για ολους και για ολα, ποσο πισω παει; φτανει στη δημαρχια κουβελα στη θεσσαλονικη ή μενει στα τελευταια χρονια;

παιδι του συστηματος και του παρασκηνιου ειναι. ετσι εχουν αυτα.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Μανούσης δηλώνει οτι σέβεται τον κοσμο της Σαμοθράκης, δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία της τακτικής δρομολόγησης με την οποια θα είχε περισσοτερο κέρδος απο το καθεστώς της επιδότησης μιας και θα έφτανε το εισιτήριο στα 25 ευρώ.

Μετάφραση: δεν παω τακτική δρομολόγηση γιατί θα μπαίνω μέσα τον χειμώνα, θα βγει άγονος, θα επιδοτηθεί και τότε θα καταθέσω φάκελο B)

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
12 hours ago, samothrax said:

Το πλοίο μετονομάζεται σε Σταυρός...

Ανακοίνωση Φώτη Μανούση - SAOS FERRIES

Όταν πλέον έχεις αποτύχει παταγωδώς, δεν έχεις επιχειρήματα και ούτε έχεις αντιληφθεί τους λόγους της αποτυχίας, απλά παρατάσεσσαι πίσω από το Θεό.  Ένας δεύτερος Μέγας Κωνσταντίνος.

Άλλαξε ο Μανωλιός, και φόρεσε την βράκα του αλλιώς, μπορεί να πει κάποιος άλλος.

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

  

Η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στο διαγωνισμό Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη ήταν η Zante Ferries με το Αδαμάντιος Κοραής, οπότε μέχρι τις 31/10/2020 θα είναι το Αδαμάντιος Κοραής στη γραμμή.

Άρα αφού δεν κατέθεσε φάκελο, μένει να δούμε για που ενδιαφέρεται η εταιρεία. Αυξάνονται οι μήνες χωρίς έσοδα από τον Αύγουστο και μετά, και καποια στιγμή θα γίνουν πιο δύσκολα τα πράγματα. Άραγε θα πουλούσε κάποιο πλοίο; (Όχι σε τιμή κοσμήματος)  

Link to comment
Share on other sites

Το Σταυρός είναι δηλωμένο για τη γραμμή Βόλο Σποράδες φέτος, οπότε δεν θα μου έκανε έκπληξη εάν βρεθεί με άλλη επιδοτούμενη γραμμή, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση  για να ναυτολογηθούν όσοι από τα πληρώματα των πλοίων το επιθυμούν, στο πλαίσιο δρομολόγησης τους σε άλλες γραμμές.....!!!

Ας πούμε ότι το ΣΑΟΣ ΙΙ..., εε συγνώμη... το Σταυρός θα δρομολογηθεί κάπου στις Σποράδες είτε με (δεν το πιστεύω) είτε χωρίς επιδότηση...

Το ΖΈΦΥΡΟΣ είχε πει ο Μανούσης θα μπει στις Κυκλάδες, θα ξεχάσουν τα ντέρτια τους...

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ πουουου...............;;;;;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όπως το ΣΑΟΣ ΙΙ μετονομάστηκε σε Σταυρός έτσι και η εταιρεία από Άγιος Ευστάθιος σε Παναγία Δαφνιώτισσα (Διαύγεια: ΨΔΙΓ469ΗΞΤ-ΙΒΚ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...