Jump to content
Shipfriends

Incat 046 (ΙΜΟ 9172076)


Recommended Posts

  

On 1/18/2021 at 2:31 PM, Nick the Greek said:

Το όνομα Trasmapi δεν λέει κάτι στην Ελλάδα και δε θα μπορούσε άλλωστε μια και πρόκειται για εταιρεία που συνδέει με μικρά επιβατηγά και ταχύπλοα την Ibiza με τη Formentera, στις Βαλεαρίδες.

Η Trasmapi φαίνεται ότι προχώρησε στην αγορά του T & T Express (IMO No: 9172076) από την TRINIDAD & TOBAGO

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Ξέρει κανείς την "αιτία" που βούλιαξε το αδερφάκι του Super Express τον περασμένο Απρίλη; Το μόνο που ξέρω εγώ είναι ότι όταν βούλιαξε ρυμουλκόταν από (τον/την?) Triniad, (στην/στον?) Tobago της Ισπανίας...

*Διόρθωση* 

Triniad & Tobago στην Ισπανία και όχι από (τον/την?) Triniad, (στην/στον?) Tobago της Ισπανίας... :D

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Tο πλοιο βυθίστηκε 800 μιλια απο τις Αζορες τον Απριλη που μας περασε, καθως ρυμοuλκουταν απο το Trinidad για Ισπανια επειδη ειχε ναυλωθει στην TRASMAPI.

Δεν ανακοινωθηκε ο λογος της βυθισης του(Συμφωνα με αρθρο που δημοσιευθηκε στην εφημεριδα TRINIDAD GUARDIAN)

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα το καλοκαίρι πως η αιτία ήταν εισροή νερών από κρακ στο t-foil το λέω πάντως με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω από ναυπηγική ουτε τα του πλοίου!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κοίταξα σε διάφορα ισπανόφωνα μέσα, η γενική εικόνα είναι η εξής: Το πλοίο ειδικά τα τελευταία χρόνια δραστηριοποίησής του στο Trinidad είχε περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση από άποψη συντήρησης, σε σημείο που υπελογίζετο πως χρειάζονταν παρα πολλά εκατομμύρια για να ξαναγίνει αξιόπλοο. Τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν οπότε και το παράτησαν ολοκληρωτικά αφου το είχαν ξεζουμίσει. Σε αυτή την κατάσταση σύν 3 χρόνια παροπλισμού στην πλάτη του, το αγόρασε η Trasmapi. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων έφερε τη βύθιση, το πλοίο κατευθυνόταν για τη Navantia στο Cadiz ώστε να ξαναγίνει πλοίο. Η Trasmapi είχε δώσει ήδη 3 εκατομμύρια για να το αγοράσει(στο Trinidad είχε πάει με τιμή πώλησης 20 εκατομμύρια), τέλος πάντων δεν προκύπτει η εικόνα κάποιας ναυταπάτης. Αυτά συμβαίνουν όταν αγοράζεις κουρέλια, τα έχουμε δεί και με τη Seajets. Τέλος, φαίνεται πως το πλοίο όταν παροπλίσητκε το 2018, είχε μετονομαστεί σε Incat 046.   

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...