Jump to content
Shipfriends

Orion Κ (IMO 7615490)


Recommended Posts

Τη δουλειά αυτή πάντως τη κανανε και με παντοφλοειδες που θα πήγαινε και πιο γρήγορα. Δε ξέρω γιατί μπήκαν στο κόπο με το Οριον

Link to comment
Share on other sites

στο youtube εχει video με τουρκους οδηγους να φτανουν στα λιμανια της ιταλιας με αεροπλανο μεχρι να ερθουν οι νταλικες τους φορτωμενες στα ρο-ρο...ειχα και γω απορια τι μπορουν να κανουν οι οδηγοι των βυτιων τοσες ωρες....

Link to comment
Share on other sites

Τα έχουμε δεί κι αλλού

 

On 4/12/2018 at 4:53 PM, Nick the Greek said:

Και για να μην υποτιμούμε τη UN Roro γιατί και αυτή ούτε αμελητέα ποσότητα είναι, ούτε καμιά εταιρεία-καρνάβαλος, αξίζει να πούμε πως δουλεύει η γραμμή της Toulon, κάτι που έμαθα πέρυσι όταν είχα βρεθεί στην περιοχή: οι καρότσες φορτώνονται από την Τουρκία στα ρορό και στην Τουλόν τις περιμένουν συγκεκριμένοι τράκτορες. Τους τράκτορες αυτούς τους οδηγούν Τούρκοι οδηγοί οι οποίοι φτάνουν στην Τουλόν με πτήση low cost αεροπορικής εταιρείας την προηγουμένη! Και την επομένη επιβιβάζονται στα φορτηγά τους για τη συνέχεια του ταξιδίου, η αντίστροφη διαδικασία λαμβάνει χώρα στη φόρτωση από Toulon προφανώς. Οργάνωση, όχι παιχνίδια. 

Link to comment
Share on other sites

Στην αγκυρα στην αναφη απο το βραδυ....αν δεν ειχε μεσα φορτιο με τις υπαρχουσες καιρικες συνθηκες θα μπορουσε να κανει το περασμα για αστυπαλαια??

Link to comment
Share on other sites

Το μπουγάζι Ανάφης Αστυπάλαιας βγάζει πολύ χοντρές θάλασσες.Η πρόγνωση είναι 6αρι,όμως γίνεται πολύ παραπάνω.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Το καημένο το Ωρίων τα κατάφερε σήμερα, τέλειωσε από την Αστυπάλαια και τώρα εν πλώ πρός Κατάπολα. Αν φτάσει αύριο το μεσημέρι στο Λαύριο, τότε θα μιλάμε για ένα ταξίδι που άρχισε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα και τελειώνει την Τρίτη, 5 ολοκληρες ημέρες. 

Link to comment
Share on other sites

Τεράστια η καθυστέρηση του Τάλως στο μεσοβδομαδιάτικο δρομολόγιό του, σε σημείο που έχασε εντελώς στο δρομολόγιο της Παρασκευής. Σημειωτέον πως μόλις έφυγε από τη Μύκονο. Οπότε δράση αναλαμβάνει το Ωρίων στη θέση του, σε ένα δρομολόγιο που θα το φέρει σε Μύκονο, Εύδηλο και Καρλόβασι. Όλοι προορισμοί στους οποίους δεν είχε πάει μέχρι σήμερα. Εδώ το πρόγραμμα:

allagh.jpg

 

Βέβαια στο Ικάριο δίνει 5-6 αύριο και με ανάλογο καιρό το περασμένο ΣΚ έμεινε κρυμμένο 2 μέρες στην Ανάφη. Για να δούμε τι θα δούμε.  

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο τελικά έφτασε στη Μύκονο κατά τις 6 το πρωί. Από κει και πέρα όπως υποψιαζόμουν, το πλοίο πέρασε από τα νοτινά του νησιού και τώρα έχει βρεί καταφύγιο στο ανατολικό κομμάτι, ανοιχτά του όρμου Καλαφάτης. Τον καιρό στο Ικάριο τον δίνει 6ΒΔ με περαιτέρω εξασθένηση από τα μεσάνυχτα και μετά. Απ' ότι φαίνεται στη σύντομη παρουσία του μέχρι τώρα, όταν έχει καιρό α λα μπάντα, ταξιδεύει μέχρι τα 5 μποφώρ.

Link to comment
Share on other sites

Για την ώρα απαγκιάζει στις νότιες ακτές της Μυκόνου, εν αναμονή της πτώσης των μποφώρ. Με τον Τσικνιά δεν είναι να παίζεις.

Τα γράψαμε ταυτόχρονα Nick the Greek!

Link to comment
Share on other sites

Το καταλαβαίνει κανείς και από το βύθισμα του.Από φωτογραφίες στο φόρουμ εδώ,πλώρα έχει ελάχιστο βύθισμα.Είναι λογικό να είναι κουνίστρα.

Link to comment
Share on other sites

Το κουνίστρα είναι ένα πράγμα. Το ότι κρύβεται στα 6 μποφώρ περιορίζει πάρα πολύ την επιχειρησιακή του δυνατότητα. Αν αυτό είναι κάτι που το είχαν προσμετρήσει οι πλοιοκτήτες του, εγώ πάσο. Αλλά όπως και να το κάνεις ελαττώνονται αρκετά οι μέρες που είναι διαθέσιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με 9,3 kn αυτή την στιγμή το καραβάκι μιξερακι(το λέμε έτσι για πλάκα με συναδέλφους λόγω του συστήματος προωσης του)πάει για Σκύρο.Κατα την γνώμη μου το καραβάκι θα αποδειχτεί ένα μικρό "πολυεργαλειο"τουλάχιστον τους μήνες που η θάλασσα είναι ποίο ήρεμη.Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα πάει το χειμώνα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...