Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το ρυμουλκό Αετός έχει ναυπηγηθεί το 1944 στο ναυπηγείο Richard Dunston στο Thorne της Αγγλίας (Yard No: T487) με το όνομα TID 78. Το 1945 πήρε το όνομα President Brouard και άνηκε στη Γαλλική κυβέρνηση, το 1965 πουλήθηκε στο Καναδά στην εταιρεία Sirespa Building Co και πήρε το όνομα President Breward. Το 1966 πουλήθηκε στην Alexandra Towing Co Ltd και πήρε το όνομα Ower και έβαλε μηχανές εσωτερικής καύσης. Το 1981 αγοράστηκε από την εταιρεία Βαμβακάρης και πήρε το όνομα Θεόδωρος Β. Το 1998 αγοράστηκε από την εταιρεία Chatzigavriil Maritime Co και πήρε το όνομα Αετός (Νηολόγιο Πειραιώς 2671). Τέλος να προσθέσω ότι το πλοίο έχει μήκος 21,87 μέτρα και πλάτος 5,49 μέτρα. Το πλοίο έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των πλοίων της εταιρείας Chatzigavriil Maritime Co και κρίνοντας από την εξωτερική κατάσταση του, δεν νομίζω ότι θα έχει πολύ μέλλον.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έστω κι αν το ρυμουλκό έχει καταλήξει για σκράπ σε ηλικία 77 ετών παρακαλώ, ανοίγω το θέμα πρώτον για λόγους ιστορικούς μια και υπάρχουν κάμποσα ρυμουλκά με το όνομα Αετός και καλό είναι να τα ξεχωρίσουμε, και δεύτερον για να μοιραστώ την ακόλουθη φωτογραφία:

39818982291_897dfba0db_o.jpg

Είναι από το flickr και το copyright είναι του χρήστη chrispit1955.

 

Πρόκειται για μοντέλο του πλοίου όταν αυτό λεγόταν President Brouard και μάλλον δούλευε για το Γαλλικό ΠΝ. Προσέξτε τη λεπτομέρεια με το ναυτικό που εκτελεί κάποια εργασία στην πρύμη. Εξαιρετικό εύρημα και μπράβο σε αυτόν που το έφτιαξε. Όσο μπορώ να καταλάβω είναι ολόκληρη κατασκευή και στα παραπέτα που πέφτουν, έχουν κείμενο με την ιστορία του πλοίου.

 

Είναι εντυπωσιακό το πως ένα ασήμαντο εντελώς πλοίο στην Ελλάδα, κατα τα φαινόμενα κάπου αλλού υπήρξε κάτι ξεχωριστό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...