Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο Superfast XI στην Πάτρα || 28.10.21


Recommended Posts

Το πλοίο όντως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και για του λόγου το αληθές... 

Screenshot_20211028-152157_Facebook.jpg

και μέλη του πλοίου με μάνικες προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτια!!

Edited by Takisg
Link to comment
Share on other sites

Φωτιά στο πλοίο, στην περιοχή της τσιμινιερας. Είναι δεμένο στο νέο λιμάνι και ρίχνουν νερό από ότι είδα σίγουρα ένα γερανοφόρο της πυροσβεστικής από το εξωτερικό κατάστρωμα και πεζοπόρο τμήμα. Σίγουρα είναι και το πλωτό της πυροσβεστικής. Ενώ πήγαιναν και βοήθεια άλλα δύο ρυμουλκά. 

Link to comment
Share on other sites

γυρω στις 17.15 σταματησαν να ριχνουν νερο και κανα μισαωρο μετα εφυγε το οχημα του ΠΣ απο μεσα και τα ρυμουλκα απο διπλα του (ερμης Ι και hermes)

η φωτια, απο οτι φαινεται σβηστηκε πρωτου παρει διαστασεις. αν δεν ξερεις, εξωτερικα δεν καταλαβαινεις τι περιπετεια περασε. ουτε μαυριλες, ουτε κλιση απο το νερο της πυροσβεσης.

αν δεν εχουν βγει ηδη, θα βγουν σιγουρα αυριο ανακοινωσεις, οπου θα αλληλοσυγχαιρονται εταιρια, λιμενικο και πυροσβεστικη και ολα θα ξεχαστουν. αντε να μεινει λιγες εβδομαδες εκτος, μεχρι να αποατασταθει.

πλοιο, πληρωμα και εταιρια ειναι τυχεροι, που το συμβαν εγινε εντος λιμανιου, με το πλοιο αδειο και την πυροσβεστικη να μπορει να επεμβει αμεσα. φανταστειτε να γινοταν αυτο πριν φτασει πατρα, πχ στο Δουκατο, με ομορφο βοριαδακι και με τον κοσμο μεσα.

η ολη ιστορια, ειναι ενα σκαλι πιο κατω ακομη.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πυρκαγιά στο Ε/Γ-Ο/Γ Superfast XI στην Πάτρα

Quote

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” N. ΠΕΙΡΑΙΑ 11026, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χερσαίες δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του "SUPERFAST XI" μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ήδη ακούγεται ότι θα απολυθεί το πλήρωμα του Superfast XI και θα δρομολογηθεί εκτάκτως στη θέση του το Αριάδνη ή το Blue Horizon.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση δεν μας κάνει σοφότερους για τα αίτια της πυρκαγιάς, σε αντίθεση με το ρεπορτάζ της Πελοποννήσου που παρατέθηκε παραπάνω. 

ΥΓ: το horizon Ancona? Μην πάει 12νησα και έρθει το BS2, αν και πιστεύω ότι αν δεν λείψει πάνω από μήνα, θα μπορούσε να καλυφθεί από τα fossen με δρομολόγια full speed.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ απίθανο να δώσουν στα φρεσκοσβησμένα αποκαΐδια θερμότητα, με την λειτουργία των μηχανών, με κίνδυνο να ξαναφουντώσουν. Η λογική λέει ρυμούλκηση. Αναμένουμε το πόρισμα για να ξανακατακρίνουμε αυτές τις ρημαδοπλυντηρίδες που μας φόρτωσαν όλες αυτές οι οργανώσεις, την στιγμή που τα χιλιάδες πλοία των Φιλιππίνων, Ινδονησίας, κτλ καίνε ακόμα κάρβουνο. Ειλικρινά, περιμένω το πόρισμα για να ξεσπαθώσω ελευθερα. 

Link to comment
Share on other sites

Μην ειστε σιγουροι οτι ξεκινησε απο καποιο scrubber η φωτια.

Η φωτια αρχισε μαλλον απο κατω γι αuτο τωρα π εσβησε η τσιμινιερα φαινεται αθικτη.

Link to comment
Share on other sites

Έχει δίκιο ο Μιλτιάδης, μην προτρέχουμε για τα αίτια. Τα τελευταία 2 χρόνια τα scrubbers έχουν εμφανίσει διάφορα θέματα με διαρροές, πλημμύρες, κραδασμούς, ποιότητα υλικών, σένσορες και άλλα. Ωστόσο δεν έχω ακούσει περίπτωση που να ευθύνονται για φωτιά. Τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον. 

 

Τώρα το γεγονός ότι έχει εμπλακεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με κάνει να θεωρώ δεδομένο πως θα υπάρξει κάποιου είδους πόρισμα. Επειδή όμως "προανάκριση διενεργεί η οικεία λιμενική αρχή" υποπτεύομαι πως το όποιο πόρισμα δεν θα δημοσιευθεί αλλά θα είναι κομμάτι της προανάκρισης. Τώρα κάποια υπερεσία του ΛΣ να κάνει έρευνα σε συμβάν της Attica, συγκεντρώνει όσες πιθανότητες έχουν ο Κατσούλας με το Δημητροκάλλη να πάνε καλόγεροι στο Άγιον Όρος. Αν μάθουμε κάποτε τι παίχτηκε, θα είναι από την Πυροσβεστική.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...