Jump to content
Shipfriends

Wind Surf (IMO 8700785)


Recommended Posts

Οπως το συνηθιζει ,με μια επισκεψη το χρονο στα μερη μας.η αφιξη του Wind Surf στον Πειραια σημερα το πρωι!

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Βιντεάκι από το πλοίο είχε φροντίσει το ΑΣΜ ο Πετράν, να βάλουμε και μια πρώτη φωτογραφία του Wind Surf στην gallerie από τα καθαγιασμένα ύδατα της Μυκόνου. Το πλοίο δείχνει σύγχρονο εξωτερικά είναι όμως ναυπήγησης 1989, πατάει στα 32 δηλαδή. Το πρώτο του όνομα ήταν La Fayette, όνομα που κράτησε ελάχιστα μια και σύντομα μετονομάστηκε σε Club Med 1, όνομα που κράτησε επί 8ετία. Από το 1997 και μέχρι σήμερα λέγεται με το τωρινό του όνομα, είναι προιόν της Societe Nouvelle des Ateliers et Chantiers du Havre(274) και φέρει 4 μηχανές Wartsila οι οποίες καίνε marine gasoil. Δεν είναι και κανένα οικονομικό πλοίο δηλαδή γι αυτό νομίζω και αν δεί κανείς τα προγράμματά του, παραδοσιακά είναι υπολογισμένα με τις ελάχιστες δυνατές στροφές στις μηχανές από λιμάνι σε λιμάνι.  Νομίζω χωράει καμιά 300αριά επιβάτες συνολικά.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω υπάρχουν φωτογραφίες με τα πανιά ανοιχτά, ανοίγουν αυτόματα εννοείται. Και υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα που κανονίζει ποιά πανιά ανοίγουν, σε ποιά επιφάνεια και με ποιά κατεύθυνση. Τώρα αν αυτό βοηθά ουσιαστικά την κατανάλωση, δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα βοηθάει. Πχ σε μια καλοκαιρινή πορεία από Μύκονο προς Σαντορίνη άλλη κατανάλωση θα έχει η κατεβασιά με τα ντίζελ και άλλη με τα ιστία. Πάντως ωραία γραμμή έχει για κρουαζιερόπλοιο. Δεν είναι βέβαια και Star Clipper αλλά ωραίο είναι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ας δούμε το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Wind Surf σε μία απογευματινή αναχώρηση του από το λιμάνι του Πειραιά με φόντο το Rhapsody Of The Seas. Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην έξοδο του λιμανιού με αργές κινήσεις και συνέχισε το ταξίδι του στο Σαρωνικό με 6-7 κόμβους.

Edited by BS CHIOS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...