Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Πρέβελης στο "κατσούνι" του Αθηνιού || 02.10.2021


Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Πρέβελης στη Σαντορίνη

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06 στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τ.Κ.Ε.Π. της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε εκδορές άνω της ισάλου γραμμής στην δεξιά πρυμναία πλευρά, ενώ με την συνδρομή ιδιώτη δύτη διαπιστώθηκε αποκοπή των τεσσάρων (04) πτερυγίων της δεξιάς προπέλας. Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Θήρας με 193 επιβάτες, 35 φορτηγά, 38 Ι/Χ και 09 δίκυκλα. Εκ των ανωτέρω επιβατών αποβιβάστηκαν στο ανωτέρω λιμένα 74 επιβάτες, 21 φορτηγά, 09 Ι/Χ και 03 δίκυκλα. Επί του πλοίου παραμένουν 88 επιβάτες με προορισμό τους λιμένες Ηρακλείου και Ανάφης, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμός τους, με έτερα πλοία, ενώ οι υπόλοιποι 31 θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Από ότι μαθαίνω ετοιμάζεται το Blue Star Chios για να μπει στη θέση του από τη Τρίτη 5 Οκτωβρίου. 

Link to comment
Share on other sites

Μα κάνοντας αριστερή στροφή βρήκε στο Κατσούνι πρύμα δεξιά.Σε φωτογραφίες που είδα υπάρχουν γδαρσίματα πάνω από την ίσαλο κάτι που υποδεικνύει πως η πρύμνη βρήκε πάνω στα βράχια.Όταν λέμε Κατσούνι για αυτούς που δε γνωρίζουν είναι ο πράσινος φανός στα Δυτικά του Αθηνιού.Εκεί έχει βράχια..

Αναχώρησε με 9 κόμβους μάλλον με μία μηχανή.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Από τη φωτό φαίνεται μεγάλο θέμα. Μιλάμε για άξονα για cpp προπελα, δεν ειναι οτι απλα τον σιδερωσαμε, ισιωσε και τον βαλαμε παλι πισω.

Τα φτερά αν ήταν μόνο αυτά η ζημιά θα ήταν απλά θέμα χρόνου να επισκευαστούν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απλά τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το στράβωμα του άξονα και τα πτερύγια της προπέλας. Πρέπει να ελεγχθούν πολλά σημεία όπως CPP Hub, ευθυγράμμιση πρυμνέου μπρακέτου, τυχόν ζημιά σε μειωτήρα και μηχανή. Αν λάβουμε υπόψη την ηλικία του πλοίου με επακόλουθο την δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών, η επισκευή θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Το Πρέβελης έπεσε χθες από τη δεξαμενή και έδεσε στο Πέραμα (στη θέση που ήταν το Blue Star Chios). Το πλήρωμα απολύθηκε με αιτιολογία ετήσια ακινησία και αναμένουμε να δούμε τι θα δείξει ο έλεγχος στον ελικοφόρο άξονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...