Jump to content
Shipfriends

Σπουδές στα ναυτιλιακά


Recommended Posts

Υπάρχουν πέντε πανεπιστήμια στην Αγγλία, που μπορείς να κανείς μεταπτυχιακά στα ναυτιλιακά!! Είναι το Liverpool John Moores, University of Plymouth, Cardiff, City στο Λονδίνο και άλλο ένα που δε θυμάμαι!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

geia xara filoi !!

eimai freskos stin parea kai vlepwntas to topic thelw na rwtisw kati. Eimai sto naytliako toy pa.pei kai psaxnw to metaptyxxiako. Gnwrizei kaneis an to met. sto pa.pei axizei, i na arxisw na psaxnw kai toy exwterikoy ?

thnx gia ttin voitheia !;)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηλθες φιλε μου. Του ΠαΠει δεν ξερω αν αξιζει διοτι δεν το εχω κανει. Αυτο που ξερω παρα πολυ καλα ειναι πως προκειται για δυσκολο προγραμμα οσον αφορα στους φοιτητες που δεχεται(το "δυσκολο" αφορα σε αυτους που δεν ειναι κομματικοποιημενοι).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε :)

Κατ'αρχήν ούτε ειδικοί επι των πανεπιστημίων είμαστε ούτε πλήρη γνώση έχουμε.

Αυτό που λέει ο Νικ δεν το εχω ακούσει έντονα μεσα στο πανεπιστήμιο και πιστεύω πως στα παιδιά που εχουν περάσει απο το προπτυχιακό τμήμα είναι πιο δεκτικοί. Υπάρχουν διάφορα κριτήρια όπως βαθμολογικά κλπ. Δεν αμφιβάλω βέβαια πως κομματική ενασχόληση ίσως είναι καθοριστική αλλα αυτο είναι άλλο, γενικότερο θέμα.

Επειδή και εγω είχα τέτοιες σκέψεις λίγο καιρό πριν, να σου μεταφέρω την προσωπική μου άποψη.

Το μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά, γενικά, είναι ενα καλό μεταπτυχιακό κυρίως γιατί:

-έχει μερικούς (μετρημένους στα δακτυλα του ενος χεριού) καλούς "ναυτιλιακούς" καθηγητές. Κανοντας το μεταπτυχιακό αποκτάς

γνωριμίες με τους καθηγητές οι οποίοι πιθανως θα μπορούν/θέλουν να σε βοηθήσουν και στο θεμα της επαγγελματικής αποκατάστασης αργότερα.

-είναι φυσικά το μοναδικό του είδους που διδάσκεται στα ελληνικά

-το κόστος του είναι χαμηλό (αν προσθέσουμε και το κόστος διαμονής σε ξένη χωρα τοτε σε θέμα κόστους γίνεται ασυναγώνιστο).

Γιατί τοτε προσωπικά το απέρριψα?

-γιατί θεωρώ (ίσως λανθασμένα, αφου δεν εχω προσωπική εμπειρία) πως η γνώση του προπτυχιακού επαναλλαμβάνεται σε κάποιο βαθμό στο μεταπτυχιακό.

-γιατι πιστεύω πως παρακολουθώντας τους καθηγητές επι 4 χρόνια εχεις πάρει ολα οσα πρέπει απο εκείνους.

-γιατί οι υποδομές είναι αστείες και το πανεπιστήμιο έρμαιο του κάθε τύπου με κοκκινη σημαία που γουστάρει να κάνει κατάληψη.

Το πιο σημαντικό πιστεύω είναι η όλη εμπειρία του να ζήσεις και να σπουδάσεις σε ξένη χώρα, σε θέμα γνωριμιών, γλώσσας, οργάνωσης κλπ.

Αν αυτή η ιδέα σου φαίνεται ωραία φεύγεις, αν όχι "μένουμε Ελλάδα" :D Φυσικά στο εξωτερικό υπάρχουν σχολές καλύτερες του ναυτιλιακού του πειραιά, όπως υπάρχουν και χειρότερες. Εξωτερικό δεν σημαίνει αυτόματα "καλύτερο".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sto eksoteriko sxetika me naytiliaka einai

University of Glasgow

Blackpool and the Fylde College

University of Liverpool

University of Chichester

GCNS

Liverpool John Moores University

University of Plymouth

Southampton Solent University

University of Strathclyde

University of Greenwich

Newcastle University

University of Southampton

University of London

University of Aberdeen

University of Giamorgan

Coventry University

και το City University

Link to comment
Share on other sites

Sto eksoteriko sxetika me naytiliaka einai

Liverpool John Moores University

University of Plymouth

University of Southampton

City University

Απο οσο ξερω στην Αγγλια υπαρχουν 5 πανεπσιτημια:) που εχουν προγραραμματα για ναυτιλιακες σπουδες. Ειναι 4 απο που εχει ηδη αναφερει πιο πανω αλλα και το University of Cardiff.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά .

Μια καλή πρόταση για μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά είναι το MSc Maritime Operations του LJMU, το οποίο διεξάγεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το CITY university of Seattle.Επίσης υπάρχει και το MSc Maritime Technical Operations.

Ο Ά κύκλος του Μεταπτυχιακού αρχίζει τον Φεβρουάριο και αιτήσεις γίνονται

δεκτές μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Τα μαθήματα γίνονται από Άγγλους Καθηγητές του Πανεπιστημίου και ΜΟΝΟ.

Παρακάτω δίνονται links από το site του LJMU με περιεχόμενο που αφορά τα προγράμματα (προυποθέσεις εισαγωγής, κόστος κλπ). Προς το παρόν ελληνικό site δεν υπάρχει, κάτι όμως που θα γίνει σύντομα.

http://www.ljmu.ac.uk/courses/postgraduate/91881.htm

http://www.ljmu.ac.uk/courses/postgraduate/91893.htm

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μου στέλνετε p.m ή εναλλακτικά να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κ. Γ.Τόλη (liaison officer of LJMU at City University of Athens) στο τηλ. (210) 32.43.221 ή e-mail: [email protected]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Παιδιά καλημέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η πρόταση σας για σπουδές στο νομικό τμήμα των ναυτιλιακών μιας και φέτος τελειώνω τη Νομική και ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στα ναυτιλιακά.Μιλάμε πάντα για Αγγλία και γενικά εξωτερικό.Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου το έχεις σκεφτεί πολύ καλά το θέμα. Οι υποθέσεις που αφορούν ναυτιλιακά στο νομικό τους κομμάτι έχει πολύ ψωμί είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ανάλογα που θα αποφασίσεις να εργαστείς.Επίσης έχοντας όλα αυτά τα προσόντα θα μπορούσες να δουλέψεις σε μια μεγάλη ναυτιλιακή ως ΄νομικός σύμβουλους. Γνώμη μου θα είναι να πας Αγγλία για αυτό που θες να κάνεις. Αν και στην Αγγλία η νομική δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο κι απέχει πολύ από το Γερμανικό δίκαιο και τα παρακλάδια του που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες εντούτοις σε θέματα νομικά που αφορούν ναυτιλιακά θέματα είναι ο τοπ προορισμός σπουδών. Χώρια που με την Αγγλική γλώσσα στην καθημερινότητά σου την τέλειοποιείς που είναι βασικό ζητούμενο για όλες τις ναυτιλιακές

Link to comment
Share on other sites

Η Γερμανία είναι κατάλληλη για αστικό δίκαιο και εργατικό κι αυτό γιατί το δίκαιο τους αυτό είναι παρεμφερές με το ελληνικό.Ωστόσο δεν με τραβάει κάτι τέτοιο γι αυτό κλείνω προς ναυτιλιακά ή real estate.Εσύ έχεις κάποια πρόταση να μου κάνεις για πανεπιστήμιο;Έχω ακούσει ότι το City είναι το καλύτερο αλλά μήπως αυτό είναι φήμη και άλλα λίγοτερο γνωστό κάνουν καλύτερη δουλειά και αξιολογούνται ως καλύτερα από ανθρώπους του χώρου;Μιλάμε πάντα για το νομικό τμήμα των ναυτιλιακών.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα και καλως σας βρηκα!!

Εχει καποιος απο εσας κανει καποιο μεταπτυχιακο ειτε εντος ειτε εκτος Ελλαδος?

Ποια η γνωμη σας και τι γνωριζετε για το Malmo!?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Από πολύ μικρός ξέρω πως μαρέσουν τα καράβια όπως και τα οικονομικά. Τα 2 τελευταία χρόνια είμαι σίγουρος πως θέλω να σπουδάσω ναυτιλιακά. Μιας και θεωρώ την Ελλάδα κάπως αβέβαιη και ασταθή επιλογή όσον αναφορά τα πανεπιστήμια, αποφάσισα να κάνω αιτήσεις σε πανεπιστήμια της Αγγλίας για ναυτιλιακά. Συγκεκριμένα έκανα αίτηση στο Liverpool John Moores University, University of Plymouth και Southampton Solent University. Από εκεί και πέρα ήθελα να ρωτήσω εσάς, μιας και οι γνώσεις σας είναι τρομερές ( αν και διαβάζω και sites του εξωτερικού τόσες πληροφορίες μαζεμένες και οργανωμένες δεν μπόρεσα να βρω) ποιά πιστεύετε πως είναι η καλύτερη επιλογή για πρώτο πτυχίο. Ευχαριστώ πολύ φίλοι συμφορουμίστες.

Υ.Γ. Έχω offer και απο τα τρία πανεπιστήμια και για αυτό έχω βρεθεί σε αυτό το δίλλημα.

Edited by irraklis
Link to comment
Share on other sites

Βασικα ηθελα εγω να σε ρωτησω το εξης.......Με ποιο κριτηριο απερριψες εντελώς το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στα ναυτιλιακά; Από περιέργεια αυτο, λογικα το εχεις ψαξει οποτε απλα πες να εχουμε μια ιδεα...... Λογική βάση εισαγωγής έχει (και με ειδικο μαθημα αγγλικα δε θελει και τρελη προσπαθεια, νομιζω θελει και ΑΟΘ αν ειναι στο 5ο βεβαια....), γενικα πολυ καλο επιπεδο σπουδων, και εισαι στην ελλαδα.....Στη θέση σου θα σκεφτόμουν για σπουδές (πτυχίο) στην Ελλάδα και μετά μεταπτυχιακό έξω....αποψη μου αυτο............

Αβέβαιη επιλογή στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι είναι οι σταθερές σχολές ΑΕΙ......τα ναυτιλιακά, ναυτιλιακά θα παραμείνουν, δε συγχωνεύονται, το ίδιο και τα πιο πολλά τμήματα του πολυτεχνείου.....Αβέβαια για σπουδές είναι το κάθε ΤΕΙ κωλοπετεινίτσας , που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του.....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, απέριψα το πανεπιστήμιο του Πειραία μιας και θέλω να αποφύγω την κομματοποίηση, και εκτός αυτού προτιμώ το πτυχίο μου να το κάνω στα αγγλικά. Πιστεύω πως τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με τον τρόπο που δουλεύουν σου δίνουν υπερβολική ελευθερία και για εμένα που φέτος κάνω μια μόνο διαβάζω, πιστεύω πως θα με κατέστρεφε! Απο καθηγητή γενικότερα του πανεπιστημίου του Πειραιά έχω μάθει ότι η ποιότητα έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω μείωσης τγς χρηματοδότησης.

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις κάνεις τις σπουδές σου στα Ναυτιλιακά είναι μεγάλο αβαντάζ εάν είναι στα Αγγλικά το πτυχίο σου, γιατί στη ναυτιλία όλα είναι στα Αγγλικά. Πριν κάποια χρόνια πέτυχε να πάω στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για κάποιες πληροφορίες να βρω απογοητευτικά με την κατάσταση που επικρατούσε!!

Από τα τρία που έχεις επιλέξει για μένα το καλύτερο είναι το Liverpool John Moores στο τμήμα των Ναυτιλιακών, με πολύ καλό υλικό στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Τώρα από θέμα φοιτητικής ζωής είναι καλύτερο το Liverpool από τις άλλες πόλεις (Plymouth, Southampton)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποια σχολή που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στην Ελλάδα? Έχω βρει την SBE k NYC . Έχει κανείς κάτι άλλο υπόψην? Εκτός από Χίο και ΠΑΠΕΙ εννοώ πάντα.

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα. Εδω και χρόνια οποιος με ρωτούσε τι ήθελα να σπουδάσω του απαντούσα ναυτιλιακά. Φέτος έδωσα πανελλήνιες και μπήκα στα ναυτιλιακά του παπει. Διάβασα αυτά που γράφετε παραπάνω, αλλα θα ήθελα αν ήταν εύκολο να με ενημερώσει κάποιος που έχει τελειώσει τη σχολή ή τη γνωρίζει καλα, για το επίπεδό της. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σε ολους.Σκέφτομαι όπως και ο φίλος πιο πάνω σε ένα χρόνο που τελειώνω με το προπτυχιακό να κάνω μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά.Έχω ακούσει για το cardiff και το city του Λονδίνου.Μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτήσει περαιτέρο πάνω στο θέμα;

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! 

Είμαι 4ετής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και σκέφτομαι όταν με το καλό τελειώσω να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω στα ναυτιλιακά στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα μελλοντικά θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το τμήμα Chartering and brokering. Βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτόν τον κλάδο. Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο καλό μεταπτυχιακό σύμφωνα με την κατεύθυνση που θέλω να ακολουθήσω αργότερα? Έχω βρει κάποια πανεπιστήμια με περισσότερα, όμως, από ένα τμήματα σχετικά με ναυτιλιακές σπουδές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα και απο μένα

Παραθέτω συγκεντρωτικά τα μεταπτυχιακά του κλάδου που διδάσκονται αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας για Νομικα Ναυτιλιακα Μεταπτυχιακά. Δηλαδή, είναι ένας κλάδος που είναι καθαρά υπόθεση των τελειόφητων Νομικής / δικηγόρων ή μπορούν να έχει επαγγελματική αποκατάσταση σε κάποιον προέρχομενο απο Ναυτιλιακές Σχολές (μη νομικής φύσεως σχολή δηλαδή)

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα Νομικά Ναυτιλιακά Μεταπτυχιακά, υπάρχει μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις πρίν το κομμάτι της αποκατάστασης. Και η ερώτηση είναι αν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό δέχεται αποφοίτους σχολών που δεν είναι Νομικές. Σε μια εποχή που είχα ακόμα μαλλιά στο κεφάλι μου:D, είχα κοιτάξει για παράδειγμα το σχετικό μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου του Southampton. Πλήν όμως, τω καιρώ εκείνω τουλάχιστον, δεν δεχόταν αποφοίτους με πρώτο πτυχίο κάτι άλλο εκτός από Νομική. Δεν ξέρω εάν έχει εν τω μεταξύ αλλάξει αυτή η πολιτική. Οπότε πρίν διαλέξεις, αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στα προγράμματα τα οποία σε ενδιαφέρουν.

 

Στο κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης πάντως, δε χρειάζεται απαραίτητα πτυχίο ή μεταπτυχιακό Νομικής ώστε να δουλέψει κανείς σε τμήμα Claims/Insurance σε πλοιοκτήτη ή operator, ή σε P&I Club, η κάτι παρεμφερές τέλος πάντων. Βοηθάει σίγουρα, αλλά δεν είναι πανάκεια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

20 ετων, φοιτητης Μηχανικων Πληροφορικης ΤΕΙ

Ειμαι σε ενα διλημμα. Ναυτιλιακα η συνεχιση σπουδων (MSc) στο εξωτερικο στο αντικειμενο που σπουδαζω?

Η Ναυτιλια στη χωρα μας ειναι αρκετα ανεπτυγμενη και επειδη παντα με ψιλοενδιεφερε το αντικειμενο  (κυριως λογω συγγενικων προσωπων που δουλευουν στο ΕΝ ως μηχανικοι κλπ), ειπα να παρω καποιες γνωμες. Ειναι ο μονος τομεας που η χωρα μας εχει μια παγκοσμια πρωτια αλλωστε. Ενδιαφερομαι κυριως για operations, chartering etc. Πολλες ναυτιλιακες εταιρειες στην Αθηνα και στον Πειραια, οποτε το λογικο ειναι οτι μια entry lvl θεση εργασιας θα βρεθει (οχι απαραιτητα ευκολα).

Αυτο που εχω ακουσει ομως ειναι οτι παιζουν πολυ μεγαλο ρολο οι γνωριμιες και οτι αν δεν εχεις "μπαρμπα" σε μια καιρια θεση σε καποια ναυτιλιακη πολυ δυσκολα θα σε κοιταξουν. Δε νομιζω παντως οτι αυτοματα εξαιρουμαι λογω του μη σχετικου με ναυτιλιακα backround μου. Επισης εχω ακουσει οτι οι μισθοι στον κλαδο ειναι καλοι (για τα ελληνικα δεδομενα) αλλα τα ωραρια εργασιας αρκετα εξαντλητικα. Αυτα ισχυουν? Τελος, πως ειναι το career progression στις εταιρειες του χωρου?

 

Οποιαδηποτε γνωμη/αποψη πανω στο θεμα ευπροσδεκτη :)

Link to comment
Share on other sites

αρχικά καλή τύχη σε ότι και να επιλέξεις.

αναφέρεις ότι θες να κάνεις μεταπτυχιακό στο αντικείμενο σου στο εξωτερικό ή ναυτιλιακά χωρίς όμως να διευκρινίζεις αν θα ήθελες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. 

Και οι 2 επιλογές αυτές έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Κατά τη γνώμη μου αν πάρεις την απόφαση να φύγεις για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό πάνω στα ναυτιλιακά θα ήταν καλύτερα να το προσπαθήσεις να δουλέψεις έξω κάποια χρόνια μετά. Αυτό το λέω με το σκεπτικό ότι αφού θα κάνεις μια σημαντική χρηματική επένδυση μετά (λογικά) περιμένεις και μια απόσβεση τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από άποψης εμπειριών. Για μένα το δεύτερο ίσως είναι πιο σημαντικό. 

Σε κάθε περίπτωση 20 χρονών είσαι ακόμα. Έχεις καιρό να το σκεφτείς και να δεις και τι θα σου πουν οι ειδικοί εδώ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...