Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Για κανονικό δρομολόγιο!! Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη του Aqua Star στη Καβάλα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA STAR'' Ν.Π. 12513, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο δίκτυο τροφοδοσίας της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ βρισκόταν έξω από τον λιμένα Καβάλας.

Το ανωτέρω πλοίο που είχε αποπλεύσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του προς τους λιμένες ν. Λήμνου - ν. Άγιου Ευστράτιου - Λαυρίου, με διακόσιους ογδόντα ένα (281) επιβάτες, εβδομήντα τρία (73) Ε.Ι.Χ. οχήματα και ένα (01) Φ/Γ, επέστρεψε ασφαλώς στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA STAR'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο θα αναχωρησει απο λημνο για λαυριο στις 5 το πρωι. Κανονικη ωρα αναχωρησης ηταν 21:45 και τροποποιημενη μετα την προχθεσινη βλαβη στις 23:00.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Ο/Γ Σποράδες Σταρ στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου ότι το Ε/Γ-RO RO “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12513, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον οικείο λιμένα, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ”, ενώ μετά τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους και το πλοίο αναχώρησε για Β. Σποράδες με 212 επιβάτες, 6 Φ/Γ, 48 Ι.Χ. και 1 δίκυκλο όχημα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Βλάβες Σποράδες Σταρ

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ Σποράδες Σταρ στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-RO RO “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12513 ότι το εν λόγω πλοίο δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Σποράδες, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχασε την αριστερη του αγκυρα στο Βολο.

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12513 για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα και κατά τη διαδικασία άπαρσης των αγκυρών.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, με 172 επιβάτες, ενώ, μετά τον κατάπλου στον λιμένα Σκιάθου, ελέγχθηκε από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) της οικείας Λιμενικής Αρχής η καλή λειτουργία της έτερης άγκυρας και χορηγήθηκε βεβαίωση συνέχισης πλόων από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Σποράδες Σταρ στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για μηχανική βλάβη στο σύστημα αγκυροβολίας του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 12513, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...