Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 8/14/2021 at 8:14 AM, nomikos said:

Με 7 κόμβους το βαπορακι εδώ και κανα 2ωρο.

Σύμφωνα με επιβάτη , υπήρξε ανακοίνωση για μηχανική βλάβη στο πλοίο 🤪

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Τελικά όπως φάνηκε το βαποράκι δεν ήταν έτοιμο για δρομολόγια ακόμη, μετά απο 2 χρόνια παροπλισμού!!! Ήθελε αρκετή δουλειά !!!

Επίσης θυμάμαι ότι από εδώ είχε ακουστεί ότι όταν πήγε στη Σαμοθράκη με τα προβλήματα της SAOS έφυγε άρον άρον λόγω μηχανικής βλάβης!!!

Edited by Takisg
Link to comment
Share on other sites

Τα σχόλια τουλάχιστον τραγικά. Επειδή έπαθε βλάβη (δικαιολογημένη η ταλαιπωρία και η δυσαρέσκεια) και χρειάστηκε η συνδρομή ενός ρυμουλκού για να δέσει ντε και καλά το πλοίο είναι κινούμενο ναυάγιο και θα τους πνίξει όλους. Ένα πλοίο που αν μη τι άλλο είναι αξιοπρεπεστατο. Θα συμφωνήσω πως φέτος λείπει η σταθερότητα που υπήρχε πιο πριν αλλά η Seajets όχι μόνο προσπάθησε να αποκαταστήσει το πρόβλημα, αλλά τους έφερε και ταχύπλοο. Όχι όμως να φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι οι λαθρομετανάστες ταξιδεύουν καλύτερα και να παμε να διαμαρτυρηθούμε έξω από τα γραφεία. Έτυχε σοβαρή αβαρια εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να μην ταλαιπωρηθουν περαιτέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά αλλα πρέπει να σταματήσει  κάπου το να βλεπουμε ένα πλοίο «καραβολατρικα» και επαγγελματικά ταυτόχρονα . Το Aqua Star έχει αρκετά όμορφο εσωτερικά και θυμίζει άλλες καλές εποχές εξωτερικά , ωστόσο μηχανικά δεν παύει να είναι ένα παλιό βαπορι που ξερεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου βγάλει σοβαρή ζημιά χωρίς να ταξιδεύει με μια αξιοπρεπή για την εποχή ταχύτητα . Η σχέση ηλικια - μηχανή φάνηκε και στο ακουα μπλου και στο ακουα σταρ , πρέπει σιγά σιγά να πάρουμε απόφαση ότι χρειάζεται ανανέωση η ακτοπλοΐα , όχι με νεότευκτα γιατί δεν είναι εφικτό οικονομικά αλλα με καλές μεταχειρισμένες επιλογές . 

Link to comment
Share on other sites

Και με αλλαγή μηχανών καλυμμένοι θα ήταν. Η fast ferries το κορόιδο είναι που άλλαξε στο εκατερινη? Σκανδιναβικές και Ιταλικές εταιρίες που το κάνουν κορόιδα είναι και αυτές? Αλλά κοστίζουν αυτά και ψάχνουμε ανταλλακτικά Αυγουστιατικα

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Star στο στενό Καφηρέα στις 14/08/21

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, 'Ανδρου και Καρύστου, ότι το Ε/Γ-O/Γ “AQUA STAR” Ν.Π. 12513 με 375 επιβάτες, 114 Ι.Χ., 5 Φ/Γ και 49 μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας για λιμένες ν. Λήμνου - ν. Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου , όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “AQUA STAR”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης/αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη η συνέχιση των πλόων του για εκπλήρωση των δρομολογιακών υποχρεώσεών του.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την στιγμή έχει βλάβη στον καταπέλτη γιαυτό είναι ακόμα στο λιμάνι της Μύρινας.. Εκεί που είπαμε θα στρώσει σιγά σιγά με την ταχύτητα τσουπ έτυχε άλλο πρόβλημα.. Δυστυχώς έχουν όλα τα δίκια και φωνάζουν οι νησιώτες.. 

 

Έγινε ενημέρωση στους επιβάτες ότι η αναμενόμενη ώρα άφιξης του ανταλλακτικού θα είναι στις 18:00..

Είναι ήδη 4 ώρες μέσα στο πλοίο οι επιβάτες και δυστυχώς έχει γίνει ο κακός χαμός στην reception.. 

Όλα αυτά τα διάβασα από τα τοπικά μέσα του νησιού.. 

Καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο καραβολατρικα το θέμα ας το δούμε και σαν νησιώτες και σαν τουρίστες.. 

Εγώ είδα βίντεο από μέσα στο πλοίο που υπήρχαν οικογένειες με μωρά, μεγάλοι ανθρώποι που δεν έχουν τα κουράγια και την υπομονή την δικιά μας.. Να υπενθυμίσω ότι το πλοίο δεν διαθέτει καμπίνες αν δεν έχεις κάρτα αμεα.. 

 

Link to comment
Share on other sites

Τον ψευτοεφτιαξαν τον καταπελτη (εκανε κανα πενταλεπτο να τον παρει πανω) και λεει περιμένουν τον νηογνώμονα. Ανακοινωσαν αναχωρηση στις 18:30 με 6 ωρες καθυστερηση δηλαδη. 

Αναχωρησε τελικα 19:20 αφου εφτασε τελικα και το ανταλλακτικό για την μπουκαλα του καταπελτη. 

Link to comment
Share on other sites

Η δρομολόγηση δεν θα έλεγα ότι έχει καταλήξει σε φιάσκο αλλά σε τσίρκο … κάνει μπαμ η κατάσταση του πλοίου, δεν αρκεί μόνο ένα όμορφο ξενοδοχειακό   

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο επι πρότερης πλοιοκτησίας έκανε γερή επισκευή και στο μηχανικό κομμάτι του πλοίου . 

Απλα δεν βγήκε ποτέ για δρομολόγια και παροπλίστηκε για δυο και πλέον χρόνια . Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβει να δείξει παιδικές ασθένειες απο την επισκευή - μετασκευή και επιπλέον η διετής απραξία είναι ένας παράγοντας που απο μόνος του μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Φαινεται αυτην την ωρα να αναχωρει απο την καβαλα.καλη υπομονη σε αυτους που το περιμενουν στην λημνο. Το ολο θεμα γενικα φετος του καλοκαιρι στη  γραμμη εχει ξεφυγει και το υπουργειο σφυριζει αδιαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...