Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς - Κυκλάδες 90s || To καλύτερο


Πειραιάς - Κυκλάδες 90s || To καλύτερο  

43 members have voted

  1. 1. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο πλοίο, από όσα ήταν δρομολογημένα από Πειραιά για Κυκλάδες τη δεκαετία του 90;

    • Απόλλων Εξπρές
    • Ροδάνθη
    • Εξπρές Σαντορίνη
    • Ποσειδών Εξπρες
    • Μήλος Εξπρές

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 07/31/2021 at 08:59 PM

Recommended Posts

On 5/9/2021 at 12:27 PM, proud_ionian said:

Ηρθε η ωρα για ενα μεγαλο, τετραπλο αφιερωμα στα 90s που θα μας παει μεχρι τις καλοκαιρινες διακοπες:)[...]

Κυκλαδες 90s λοιπον, οι παλιοτεροι τα ζησαμε, αλλοι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο και οι νεοτεροι τα εχετε ακουσει. Ηρθε η ωρα να ξαναθυμηθουμε οι παλιοτεροι και να μαθετε καλυτερα οι νεοτεροι.

Ηρθε η ωρα για την ανακεφαλαιωτικη δημοσκοπηση των 90s :) 

Ψηφιζουμε για αυτο που θεωρουμε "το καλυτερο" πλοιο απο αυτα που ηταν δρομολογημενα απο πειραια για κυκλαδες στη δεκαετια του 90.

Αφορμη για τη δημοσκοπηση, ηταν μια ιδεα του @Lord, για δημοσκοπηση μεταξυ των πιο γνωστων βεντουροπλοιων και αγαπητοπλοιων των 90s. Σκεφτηκαμε οτι θα ειναι καλυτερα να μην το περιορισουμε σε συγκεκριμενα πλοια, αλλα να κανουμε τη δημοσκοπηση ανοιχτη. Ετσι μπορουν να συμπεριληφθουν και πλοια απο μονοβαπορες γραμμες ή μονοβαπορες εταιριες που δυσκολα θα βλεπαμε σε αλλη ψηφοφορια.  Υποψηφιο ειναι καθε επιβατηγο οχηματαγωγο, ταχυπλοο ή συμβατικο, που απο το 1990 ως και το 1999 ήταν δρομολογημένο σε κάποια απο τις γραμμές από πειραιά για κυκλάδες, τουλάχιστον για μία σαιζόν. Αποφευγουμε αυτα που εκαναν σκαντζες ή οσα επιασαν καποια στιγμη και λιμανια των κυκλαδων στα πλαισια αλλης γραμμης. Οταν λεμε γραμμη των κυκλαδων, περα απο τις κλασσικες (παροναξια, συροτηνομυκονια, δυτικες), εννοουμε καθε γραμμη με αφετηρια των πειραια, που περιλαμβανε λιμανια των κυκλαδων.

Για να προλαβουμε αποριες, εννοειται οτι απο φθινοπωρο, θα συνεχισουμε με τις δημοκοσπησεις ανα εταιρια και αργοτερα ανα γραμμη, καθως και οποιαδηποτε παραγγελια κανετε.;)

Κατα τα γνωστα: 

Προτεινετε μεχρι πέντε πλοια, τα αδελφα χωριστα, καθε πλοιο μια ψηφος.

Ποστ με πάνω από 5 προτάσεις δεν θα προσμετρηθουν.

Στις 22.07, τα πεντε πρωτα θα μπουν σε ψηφοφορια ως τα μεσανυχτα της 31.7. Το παμε λιγο πιο χαλαρα, σε καλοκαιρινους ρυθμους :) 

 

YΓ: οσο σκεφτεστε τι θα ψηφισετε, απολαυστε το εσωτερικο του καλυτερου ημεροπλοιου της τελευταιας τριακονταετιας:P

 

Edited by proud_ionian
poll
Link to comment
Share on other sites

Από αυτή τη λίστα δε μπορούν να λείπουν τα 3 καλύτερα που πέρασαν από τη Παροναξία.

Ποσειδών Εξπρές. ΟΟΟ θρύλος.

Ροδάνθη. Το βαρύ πυροβολικό,πολυτέλεια,χωρητικότητα,ταχύτητα.

Αριάδνη.Ήρθε στα γεράματα του και τους γλένταγε.

Και συμπληρώνω.Μήλος Εξπρές το καλύτερο πλοίο που πέρασε από Δυτικές,τη δεκατία 90 στα καλύτερα του.

5ο στη λίστα μου το οικονομικό,καμπινάδικο και επιβλητικό Ποσειδών Εξπρες 2 γιατί το αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

ΡΟΔΑΝΘΗ: Νομίζω ότι απλά ήταν το καλύτερο που πέρασε έστω κι αν δεν ήταν σε σταθερή βάση. Το 1996 πάντως στην Παροναξία δεν σου έκανε η καρδιά να κατέβεις.

ΑΡΙΑΔΝΗ: Επίσης έκανε τη διαφορά μπροστά στα άλλα έστω κι αν είχε τα χρονάκια του.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ: Άδοξο φινάλε αλλά το στίγμα του το άφησε.

ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ: Αν, κατά τη γνώμη μου, μπορούσαμε να δώσουμε τον κλισέ πλέον τίτλο "θρυλικό βαπόρι" σε κάποιο, τότε σίγουρα θα τον έπαιρνε το συγκεκριμένο.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ: Έχω την αίσθηση ότι μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα απέκτησε με αυτό το όνομα, παρά ως ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ 2.

Link to comment
Share on other sites

ΡΟΔΑΝΘΗ: Και μόνο που είχε το προσωνύμιο Βασιλοβάπορο την δεκαετία του 90 δικαιωματικά μπαίνει στη λίστα σε περίοπτη θέση παρόλο που έμεινε λίγο χρονικό διάστημα στις Κυκλάδες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΞΠΡΕΣ: Με τον καπτα Κούλη στα χειριστήρια έγραψε μοναδική ιστορία στην Παροναξία. Καλοκαίρι και Χειμώνα στα νησιά με Ποσειδώνα έλεγε το τραγούδι.

ΝΑΙΑΣ ΙΙ: Πολλά τα ΝΑΙΑΣ αλλά ένα ήταν το ΝΑΙΑΣ το ΙΙ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ: Ένας ήταν ο Απόλλωνας και επειδή ένα κράνος του πυροσβέστη δεν μπορεί να μην υπάρχει στη λίστα , ο Απόλλωνας ήταν ο πλέον δημοφιλής.

Προστίθεται στη λίστα μου το το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Link to comment
Share on other sites

1.) Ποσειδών Εξπρές, ένας θρύλος με έναν θρύλο στα χειριστήρια του, εδώ θα συμφωνήσω με το Μίστερ Χάνιμπαλ, καλοκαίρι και χειμώνα στα νησιά με Ποσειδώνα που έλεγε η Καίτη Λιβανού. Μπορεί να λογοφέρουμε αλλά το καλό θα το πούμε @Annivas

2.) Ναιάς ΙΙ, στα 90s ήταν το καλύτερο της γραμμής του, ταχύτητα, συνέπεια κι εξυπηρέτηση, το θεμέλιο της αναμόρφωσής του το έθεσε ένας 'δύσκολος' πλοίαρχος και συνέχισε την ανοδική πορεία του πλοίου ο Αλέν Πρόστ των πλοιάρχων.

3.) Μήλος Εξπρές, για μένα το καλύτερο που έχει περάσει από τη γραμμή μέχρι σήμερα, με ένα πλήρωμα δεμένο κι έναν επικεφαλης πραγματικό καπετάνιο, ελάχιστα διαφημισμένος, αλλά όπως είχε αναφέρει και εις εκ των εργοδοτών του, Αετός! Δε βγαίνουν τέτοιοι επαγγελματίες πλέον, ξεχώριζε ανάμεσα στους συναδέλφους του τότε, μην κάνουμε σύγκριση με τους τωρινούς...

4.) Ο Απόλλων ο πολυδιαφημισμένος, υπήρξε ένα πραγματικά πολύ καλό πλοίο που μαζί με το έμψυχο δυναμικό του δημιούργησαν μία εξαιρετική επιλογή για τους επιβάτες της γραμμής Πάρου, Νάξου και Σαντορίνης.

5.) Τελευταία η Αριάδνη, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κάνει δουλειά που θυμόμαστε μέχρι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • Ροδάνθη Η σαιζον του '96 αρκει για να το βαλει στην πενταδσ
  • Αριαδνη Το ιδιο
  • Απολλων Εξπρες (οχι Εξπρες Απολλων:P), για τους λογους που ειπαμε στη δημοσκοπηση της VSL.
  • Απολλων Εξπες 2 | Παναγια Εκατονταπυλιανη Τα ειπαμε και στη δημοσκοπηση της VSL και της Agapitos Lines.
  • Μηλος Εξπρες. Αδικημενο. Αν ηταν σε ανταγωνιστικη γραμμη ή σε μεγαλη εταιρια, θα ειχε κερδισει περισσοτερη δοξα.

 

Ροδανθη και Αριαδνη μπηκαν το 1996 στη γραμμη της Παροναξιας, για να καλυψουν το κενο του Βεντουρη και προκαλεσαν αισθηση και εκαναν τη διαφορα.

Το Ροδανθη εμεινε μια σαιζον και το Αριαδνη 3. Ακομη εχω το τευχος του Εφοπλιστη με τη συγκριση των δυο πλοιων (οταν αξιζε να πληρωσεις να τον αγορασεις).

Ο Ποσειδωνας μονο δρομο ειχε. προσωπικα αισθητικα δεν μου αρεσε και αν θυμηθει κανεις ποσο γρηγορα πηγε στον πατο και γενικοτερα τα θεματα ευσταθειας που ακοκαλυφθηκαν, το θετουν εκτος πενταδας (αναγνωρισιμο μπορει, καλυτερο οχι)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...