Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-ΚΑΤ Speed Cat I στον Πειραιά στις 26/06/21

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο από Πειραιά για λιμένες Ύδρας και Σπετσών, ότι μετά τον απόπλου του και ενώ βρισκόταν έξω από την είσοδο του λιμένα Πειραιά, παρουσιάσθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα ένα (31) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας .

Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Κατ Speed Cat I στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, ότι κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού πλου από τον λιμένα Σπετσών με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην δεξιά κύρια μηχανή. Στο εν λόγω πλοίο δεν είχαν επιβιβαστεί επιβάτες, ενώ το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια έντεκα (11) άτομα πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης του Ε/Γ-ΚΑΤ Speed Cat I στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ -ΚΑΤ “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι” Ν.Π. 12705, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για λιμένες Πόρου, Ύδρας και Σπετσών, για περιστατικό εμπλοκής αντικειμένου στην προωστήρια αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου με εκατόν έξι (106) επιβάτες και δώδεκα (12) μέλη πληρώματος, όπου αποβίβασε δέκα (10) επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι ενενήντα έξι (96) προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της ναυτιλιακής εταιρείας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ του επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου, κενού επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΠΗΝΤ ΚΑΤ Ι”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Καταμαράν Speed Cat I στον Πόρο 

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ ''ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1'' Ν.Π. 12705, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, κατά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς Πόρο, 'Υδρα και Σπέτσες με εκατόν δέκα οκτώ (118) επιβάτες και δώδεκα (12) άτομα πλήρωμα. Το ''ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1'' επέστρεψε στον λιμένα Πόρου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, οι ανωτέρω επιβάτες και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κατόπιν προσκόμισής του, επετράπει μεμονωμένος πλους προς Πειραιά κενό επιβατών.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...