Jump to content
Shipfriends

Το καλύτερο πλοίο της Agapitos Express Ferries


Το καλύτερο πλοίο της Agapitos Express Ferries  

42 members have voted

  1. 1. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο πλοίο της Agapitos Express Ferries;

    • Εξπρές Σαντορίνη
    • Εξπρές Αφροδίτη
    • Εξπρές Απόλλων
      0
    • Εξπρές Ολυμπία
    • Εξπρές Αθηνά

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 07/03/2021 at 08:59 PM

Recommended Posts

Quote

Ηρθε η ωρα για ενα μεγαλο, τετραπλο αφιερωμα στα 90s που θα μας παει μεχρι τις καλοκαιρινες διακοπες:). Κρατειστε τις παραγγελιές:P σας για το Σεπτεμβρη . Απο Σεπτεμβρη θα συνεχισουμε και τις rapid δημοσκοπησεις για τα μετασκευασμενα αδερφα.;)

Κυκλαδες 90s λοιπον, οι παλιοτεροι τα ζησαμε, αλλοι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο και οι νεοτεροι τα εχετε ακουσει. Ηρθε η ωρα να ξαναθυμηθουμε οι παλιοτεροι και να μαθετε καλυτερα οι νεοτεροι.

 

On 5/30/2021 at 11:15 AM, proud_ionian said:

Παμε σε αλλη οικογενεια, την Οικογενεια Αγαπητου, οι οποιοι, οπως και το Βεντουραίικο, ειχαν πολυετη παρουσια στο Αιγαιο, με αποκορυφωμα τα 90s, ξεκινησαν με μια εταιρια και στη συνεχεια διασπαστηκαν σε δυο[...]

Δυνητικα υποψηφιο ειναι καθε πλοιο που δουλεψε με το σινιαλο αυτο.  (Ακομη καλυτερα να τα αναφερουμε και με το ονομα που ειχαν οσο φοραγαν αυτο το σινιαλο).

 

Agapitos Express Ferries αυτή τη φορα (Γιάννης και Κώστας Αγαπητός). Το καλυτερο πλοιο του σινιαλου, για τα εξι χρονια παρουσιας του.

Κατα τα γνωστα: 

Προτεινετε μεχρι πέντε πλοια, τα αδελφα χωριστα (ουτε εδω εχουμε αδελφα;)), καθε πλοιο μια ψηφος.

Ποστ με πάνω από 5 προτάσεις δεν θα προσμετρηθουν

(Μη βαζετε ολα τα αδελφα μαζι. Ειναι διαφορετικα πλοια. Οχι μονο εχουν διαφορετικη πορεια, αλλες γραμμες, αλλες βλαβες κλπ κλπ, αλλα ακομη και του κουτιου οταν ειναι, εχουν μικροδιαφορες που δεν ειναι ορατες. συνηθως τα πρωτα της σειρας με τα επομενα).

Στις 27.06.06, τα πεντε πρωτα θα μπουν σε ψηφοφορια ως τα μεσανυχτα της 03.7.

 

Edited by proud_ionian
poll
Link to comment
Share on other sites

Express Apollon

το αγαπημένο μου απο την εταιρεία,θυμάμαι μια επιστροφή απο Σύρο,φοβερό α λα κάρτ. 25 χρόνια έχουν περάσει θυμάμαι καθε στιγμη

Express Santorini

Ήρθε και έμεινε για πολλά χρόνια και ίσως το ξαναδούμε, αν δεν πάρει άλλη πορεία

Express Aphrodite

Μεταξυ του Σαντορίνη και αυτού,αυτο πίστευα οτι θα μας έρθει γιατι ειχε ενδιαφερθεί κάποιος για την αγορά του...δεν είναι τυχαίο οτι στέκει ακομα.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Εξπρές Σαντορίνη.Και μόνο.Δεν είναι τυχαίο που πρωταγωνιστούσε σε όλα τα διαφημιστικά της εταιρείας του,όπως επίσης δεν είναι τυχαίο που έμεινε τελευταίο στην HSW.Το μόνο που εσωτερικά έπεσε πολύ χρήμα επί Αγαπητού.Η διαρρύθμιση των εσωτερικών του χώρων αντιγράφτηκε πολλά χρόνια αργότερα στη κατασκευή του BS Delos .Με ατελείωτα καταστρώματος ενώ είχε και δρόμο και ήταν πολύ καλοτάξιδο.

Link to comment
Share on other sites

1)Εξπρες Σαντορίνη: Και μόνο που  συζητείται να το ξαναφέρει πίσω καποιος λεει πολλα. Είχε και χωρους, με ένα καλό συμμάζεμα το 2016 αν δε είχε πουληθεί θα στεκόταν πολύ καλά. Ο νομικος με κάλυψε στα υπολοιπα

2)Εξπρές Αφροδίτη: Ευρύχωρο γκαραζ κ ξενοδοχειακο, καλοτάξιδο, μανουβραδικο ,ένας μεγάλος Απόλλωνας όπως έχει αναφερθεί ξανα. Θα μπορούσε να είχε μείνει παραπάνω στην Ελλάδα 

3)Εξπρές Ολύμπια :Δε το έβαλα στην agapitos lines γιατί τα περισσότερα χρόνια του στην A.E.F. τα πέρασε. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν εκεί

 

 

Link to comment
Share on other sites

1)Εξπρες Σαντορίνη (Συγκινεί μέχρι κ σήμερα με την επιστροφή του & την περιμένουμε)

2)Εξπρες Αφροδίτη (Ευρύχωρο Γκαραζ)

3)Εξπρες Απόλλων (Επαναστατικό για την αποχή του)

4)Εξπρες Ερμής (αξιόλογο οπου δρομολογηθηκε)

5)Εξπρες Αθηνά (αγαπήθηκε απο τα νησιά)

Edited by Takisg
Link to comment
Share on other sites

On 6/1/2021 at 5:49 PM, proud_ionian said:

Θα προσπαθησω να ειμαι αντικειμενικος

  • Εξπρες Σαντορινη Tο καλυτερο συμβατικο πλοιο που εφεραν ποτε οι ιδιοι αγαπητοι, ειτε lines ειτε ferries. 
  • Εξπρες Απολλων For the old times sake
  • Εξπρες Αθηνα Ως ανω

Για την εποχη που ταξιδευαν για την εταιρια. Οχι για σημερα ;) 

Link to comment
Share on other sites

1.Εξπρες Σαντορινη,το καλυτερο βαπορι που εφεραν απο το Channel,γρηγορο,καλο γκαραζ ωραια decκ κ ωραια σαλονια που κ μετα την ανακαινιση ομορφυνε πολυ!πηρε ολο το μεριδιο μετα την πτωχευση του Βεντουρη στη γραμμη κ μετα τον Απολλωνα μπορω να πω το πιο καλοταξιδο στη Παροναξια

2.Εξπρες Αφροδιτη,πολυ ωραιο βαπορι, βαρυ,στιβαρο,πολυ ψηλο απο τα αλλα κρανη του Πυροσβεστη αλλα γυρναγε κ αυτο εξισου καλα!σταθηκε τιμια στη γραμμη της Μυκονου αν κ καλυτερο απο τον ανταγωισμο το εφαγε το 1.5 μιλι που ηταν πιο αργο!κ Δυτικες που πηγε αφησε καλες εντυπωσεις

3.Εξπρες Απολλων,στερνη μου νιοτη να σει χα πρωτα!κ δω συνεχισε το ονομα που ειχε χτισει απο πρωτα κ εβγαλε πολλα λεφτα κ για τους Αγαπητους!

4.Εξπρες Ολυμπια το πιο επιτυχημενο Νο2 πλοιο εταιρειας!Δε μπορεσε να επισκιασει το Σαντορινακι αλλα εβγαζε πιο πολλα λεφτα απο κεινο μιας που πουλαγε κρεβατια στο βραδυνο της Παροναξιας!σκυλοπνιχτης μεγαλος😂το θυμαμαι να κυνηγαει τον Απολλωνα απο Παρο για Ναξο το 94 κ να βουταει μεχρι τη γεφυρα μεσα σε ενα 8αρι!κ σε αυτο δοθηκε 2η ευκαιρεια στη Σαμο κ κει εβγαλε λεφτα πολλα για την Hellas ferries

 

Link to comment
Share on other sites

Εξπρές Απόλλων, γιατί οι παλιές αγάπες είναι παντοτινές

Εξπρές Ολυμπία, γιατί ήταν το βαπόρι χρυσορυχείο για την εταιρεία

Εξπρές Σαντορίνη, γιατί ήταν το πιο "πλήρες" της εταιρείας

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικά, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας:

Εξπρές Σαντορίνη, γιατί ήταν ένα από τα αγαπημένα μου πλοία να το βλέπω και ας μην το έχω ταξιδέψει ποτέ! Στον Πειραιά πολλές φορές κατέβαινα για να δω την αναχώρηση του. 

Εξπρές Ολύμπια, αν και δεν το ταξίδεψα όταν ήταν στην εταιρεία των Αγαπητών αλλά λίγα χρόνια αργότερα όταν ήταν στη γραμμή της Σάμου (να είναι καλά η σύζυγος). Μικρό, αλλά θαυματουργό βαποράκι και πλοίαρχο στη γραμμή για καιρό τον καπτά Βασίλη Γεροντάκη, ο οποίος, όποτε ταξίδευα πάντα με φιλοξενούσε στη γέφυρα. 

Εξπρές Αφροδίτη, γιατί μου άρεσε πολύ εμφανισιακά και ήταν πολύ καλοτάξιδο. Λίγα ταξίδια μαζί του στη Σύρο, με πλοίαρχο τον καπτά Γιώργο Περουλάκη, ο οποίος και αυτός μου έκανε τη χάρη και με άφηνε στη γέφυρα. Μου άρεσε πολύ η εγγλέζικη διακόσμηση. Αν σε μια μετασκευή είχαν κάνει το ένα ντεκ με καμπίνες, θα ήταν ιδανικό για την Ικαροσαμία την εποχή εκείνη. 

Εξπρές Απόλλων, γιατί μια φορά το ταξίδεψα για Σύρο και είχα τη χαρά να γνωριστώ με τον καπτά Σπύρο Θηραίο. Ιστορικό πλοίο, από όλες τις απόψεις!

Link to comment
Share on other sites

Εξπρές Σαντορίνη, πολυ αγαπημένο ήταν το καλύτερο της γραμμής.

Σταθερο χειμώνα καλοκαίρι στα δρομολόγια του, γρήγορο (19.5 υπηρεσιακή) και πολυ καλοτάξιδο.Ειχε 2 πολύ ωραία πλωρια σαλόνια με το πάνω να εχει παράθυρα μπροστά, το κατω μονο πλαϊνά παράθυρα.Υστερουσε σε καμπίνες που πολλές ηταν κατω απο το γκαραζ και λίγες μόνο πάνω.

Ειχε μέχρι και παιδότοπο που ηταν πάντα γεμάτο με παιδάκια σε ένα πολύ ωραίο χώρο και αρκετά μεγάλο εξω απο το την πρώτη θέση, όπως και κατι σαν ζαχαροπλαστειο στην μέση του κυριου ντεκ το οποίο όμως το Θυμάμαι μόνιμα άδειο.

Μετα την ανακαίνιση που του έκαναν ηταν ακομα πιο ομορφο εσωτερικά το βαπορι και πολυ άνετο.

Οτι και να πούμε για τα εξωτερικά καταστρωματα ειναι λιγο, πραγματικά ανετα πανέμορφα και σου έδιναν την αίσθηση ότι είσαι σε πολύ μεγαλύτερο πλοίο.

Τα καλύτερα του χρονια ηταν σίγουρα με Τρεσσο πλοίαρχο και τον Κώστα Παπαδημητρίου υπαρχο , δίδυμο που ηταν αρκετά χρόνια στο βαπορι και το πήγαιναν τρένο.

 

Link to comment
Share on other sites

Εξπρές Σαντορίνη, από τα πιο ολοκληρωμένα πλοία της γενιάς του, αν όχι το πιο ολοκληρωμένο.

Εξπρές Ολυμπία, μέτριο πλοίο αλλά πρόσφερε πολλά.

Εξπρές Αθηνά, το πιο γρήγορο της εταιρείας, καψούρα μεγάλη και η εταιρεία του έριξε χρήματα μετά τον παροπλισμό του απ'το Βεντούρη.

Εξπρές Αφροδίτη, βράχος πραγματικός, αν είχε δύο ν.μ./ώρα παραπάνω θα ήταν ΤΟ βαπόρι των Κυκλάδων, χωρητικότητα και ταξίδεμα φοβερό.

Εξπρές Απόλλων, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της εταιρείας στην αρένα της Παροναξίας.

Υ.Γ. 

1 hour ago, Lord said:

 

Τα καλύτερα του χρονια ηταν σίγουρα με Τρεσσο πλοίαρχο και τον Κώστα Παπαδημητρίου υπαρχο , δίδυμο που ηταν αρκετά χρόνια στο βαπορι και το πήγαιναν τρένο.

Υ.Γ. Και τον Μεγάλο Στέλιο Βήχο, από τους κορυφαίους Πρώτους!

Link to comment
Share on other sites

Το Εξπρές Απόλλων ήταν η Απολλωνάρα επί Βεντούρη, επί Αγαπητού ήταν άλλο ένα μέλος του στόλου, οπότε νούκου για μένα. Το καλύτερο στα μάτια μου είναι ένα εκ των Σαντορίνη, Ολύμπια και Αφροδίτη, που είναι και οι 3 ψήφοι μου για την πεντάδα. Περισσότερα θα πούμε στην τελική ψηφοφορία.

Link to comment
Share on other sites

ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Οπως πολυ σωστά έχει προλεχθει ήταν ένας μεγάλος Απολλωνας σε ολα του. Εξαιρετικό ταξιδεμα και μανουβρα , άπλετοι και πολύ όμορφοι εσωτερικοί χώροι και άνετο γκαράζ με Πλατεία στην πλώρη . Στο μόνο που υστερούσε ήταν στο embarkation και στην ταχύτητα . Οι μηχανές του οι Stork ήταν εξαιρετικές αλλά με πανάκριβα ανταλλακτικά και ίσως αυτός ήταν ένας λόγος που πριν πωληθεί είχε πέσει αισθητά η ταχύτητα του. 

ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ: Είτε με τα σινιαλα του Βεντούρη είτε με αυτα του Αγαπητού ένας ήταν ο Απολλωνας, ο θρύλος της Παροναξίας .

ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ: ο Γενάρχης μαζί με το Αιγαιον της Agapitos Express Ferries , έφερε με τις πολυτελέστατες και πολυάριθμες για το μέγεθος του καμπίνες , πολλά πολλά λεφτά στο βραδινό δρομολόγιο της Παροναξίας . Ήταν η βασική πηγή εσόδων για την προσθήκη μετέπειτα πλοιων στο στόλο της εταιρείας .Εξαιρετική εκμετάλλευση χωρών , και γκαράζ με πολυ καλη χωρητικότητα για το μέγεθος του.

ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ : Εξαιρετικό πλοίο, όμορφο σκαρί  με πανέμορφους εσωτερικούς χώρους και υπέροχα καταστρώματα . Μπορεί να μην είχε το ταξιδεμα του Αφροδίτη και του Απόλλωνα αλλά πρόκειται για ένα καλοτάξιδο πλοίο , μανουβραδορικο , το οποίο πέραν του οτι ταξίδεψε σε παρά πολλές γραμμές του Αιγαίου (μέχρι Σάμο Ικαρια και κασοκαρπαθια έφτασε ) , για μια δεκαετία περίπου έκανε την σεζόν του στις Αζορες με ιδιαίτερη επιτυχία .

ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ : Και μονο που η αγορά του έγινε αφορμή για πιστολίδι , έχει αναμφισβήτητα μια θέση στο πάνθεον της εταιρείας. Μπορεί να μην είχε την τύχη και την φήμη του αδερφού του , αλλά αναμφισβήτητα ήταν ένα όμορφο πλοίο με πολυτελέστατο  ξενοδοχειακό παρότι η διαρρύθμιση του δεν ήταν η πλέον ορθολογική .

 

 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ 

Θα πω Εξπρές Αφροδίτη, γιατί ήταν αξιόλογο βαπόρι, με μόνο μειονέκτημα την ταχύτητα για τη γραμμή που επιλέχτηκε να δουλέψει. Με μια μετασκευή στην Παροναξία ίσως πήγαινε καλύτερα. Παρόλα αυτά παραμένει πολύ αξιόλογη και δυνατή αγορά.

Εξπρές Ολυμπία, γιατί δεν το έχω συνδέσει με την Agapitos Lines για καποιο λογο, αλλα με την ΚΑΙ. Και το βαπορι ετυχε μεγαλης περιποιησης επι AEF αλλα και η εταιρια το αξιοποιησε οσο καλυτερα μπορουσε και της εφερε πισω λεφτα.

Δεν περιγράφω άλλο γιατί στο τέλος θα τα πουμε όλα.

Link to comment
Share on other sites

Εξπρες Αφροδιτη, το ποιο πληθωρικο και στιβαρο βαπορι της γραμμης, πιο "χορταστικο" απο τους Απολλωνες..

Εξπρες Σαντορινη, σε σχεση με τα αλλα φαινοταν το πιο συγχρονο και πολυτελες και επισης πιο ομορφο. (Ομως δεν θα θελα εν ετη 2021 να το ξαναδω εδω..).

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ειπωθεί τα περισσότερα πιο πάνω οπότε ας πάμε στο παρασύνθημα. Εξπρές Αφροδίτη, νομίζω ότι ήταν το καλύτερο πλοίο της εταιρείας. Από κει και πέρα σίγουρα Εξπρές Σαντορίνη. Εξπρές Απόλλων και Αθηνά για να συμπληρωθεί μια τετράδα. 

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμοι οι φιναλιστ:)

  • Εξπρές Σαντορίνη 20
  • Εξπρές Αφροδίτη 17
  • Εξπρές Απόλλων 14
  • Εξπρές Ολυμπία 12
  • Εξπρές ΑΘηνά 10

Μεχρι τα μεσανυχτα του επομενου σαββατου, 3.7.21

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η πρωτη ψηφοφορία που με προβληματισε και δε μου βγήκε αβίαστα η τελική απόφαση. Μεταξυ Σαντορίνη και Αφροδίτη ψήφισα το δευτερο. Ξεχωριζε από τα αλλά ποσταλια των Κυκλάδων για τη στιβαροτητα, τους εσωτερικούς χώρους, την ευρυχωρια του. Δεν εξαντλησαν τις δυνατότητές του και θα μπορούσαν πολυ καλύτερα να το είχαν εκμεταλλευτεί. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...