Jump to content
Shipfriends

Το καλύτερο πλοίο της Ventouris Sea Lines


Tο καλύτερο πλοίο της Ventouris Sea Lines  

53 members have voted

  1. 1. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο πλοίο της Ventouris Sea Lines;

    • Aπόλλων Εξπρές
    • Γεώργιος Εξπρές
    • Παναγία Τήνου
    • Παναγία Τήνου 2
    • Απόλλων Εξπρές 2 (Άγιος Γεώργιος)

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 05/22/2021 at 08:59 PM

Recommended Posts

1) ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ. Ένας ήταν ο Απόλλωνας της Παροναξίας κι αυτός που ήρθε πρώτος από την τριάδα Senlac, Hengist, Hotrsa. 1987-1995 με τα σινιάλα του Βαγγέλη Βεντούρη ήταν η κορυφαία εν Ελλάδι εποχή του με τον καπτα Γεράσιμο Γιακουμίδη και τον καπτα Σπύρο Θηραίο στα χειριστήριά του. 

2) ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ: Ο ιπτάμενος Ολλανδός με την πανέμορφη σιλουέτα και την εκπληκτική ταχύτητα του για τα δεδομένα της εποχής, έφερε νέα εποχή στην γραμμή Σύρος - Τήνος - Μύκονος. Παροιμιώδης οι κόντρες του με το ΝΑΙΑΣ ΙΙ, κάθε μέρα το τμήμα Πειραιάς - Σύρος γινόταν ιππόδρομος για καθαρόαιμα.

3) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ: Ίσως το πιο όμορφο σκαρί μαζί με το Παναγία Τήνου, που είχε η εταιρεία στο στόλο της. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής , γρήγορο και ιδιαίτερα καλοτάξιδο πρόλαβε και εξυπηρέτησε πολλές γραμμές του Αιγαίου, από βασικές μέχρι άγονες. Το γεγονός ότι είναι το μόνο ποστάλι για το οποίο συναπίστηκαν καραβολάτρες και έκαναν κίνηση θέλοντας την διάσωσή του , ασχέτως αν δεν είχε ευτυχή κατάληξη, εντούτοις αποδεικνύει την δημοφιλία του και τα όσα πρόσφερε στην Ελληνική Ακτοπλοία.

4) ΚΙΜΩΛΟΣ: Ο γενάρχης της σειράς Free of Enterprise ήταν ένας Τίμιος εργάτης και αγαπήθηκε όπου κι αν πήγε.Παρά τα δύο σοβαρά ατυχήματά του , στάθηκε όρθιο, εξυπηρετώντας κυρίως άγονες γραμμές. Υπό την πλοιοκτησία Αντώνη Βεντούρη ανέβασε επίπεδο στον Αργοσαρωνικό ενώ στα στερνά του μετατράπηκε σε κρουαζιερόπλοιο για ημερήσιες εκδρομές αποδεικνύοντας την πολυχρηστικότητά του.

 

Link to comment
Share on other sites

Απόλλων Εξπρές 1- έφερε άλλη εποχή στις Κυκλάδες. Επική κόντρα με τον Ποσειδώνα

Παναγία Τήνου σκληρές μάχες με το Ναιας ΙΙ σε μια άλλη σημαντική γραμμή.

Κιμωλος- ακούραστος εργάτης της άγονης- εικόνες από μια άλλη Ελλάδα 

Σιφνος Εξπρές- γιατί επέβαλα στην οικογένεια μου να το διαλέξουμε για να πάμε στη Σίφνο αντί για το Μήλος Εξπρές 

Παναγια Τήνου 2 για το ταξίδι που έζησα Πειραιάς- Θεσσαλονίκη- Πειραιάς σε μια ειδική ναύλωση ένα Σαββατοκύριακο το Μάιο του 1994

Edited by senlac
Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πενταδα δυνατη και αναμενομενη. ;) 

Απόλλων Εξπρές 20

Γεώργιος Εξπρές 17

Παναγία Τήνου 15

Παναγία Τήνου 2 15

Απολλων Εξπρές 2 (Άγιος Γεώργιος) 11

Τα πλοια αναφερονται με το ονομα που ειχαν για το μεγαλυτερο διαστημα επι Ventouris Sea Lines. Τον Αγιο Γεωργιο τον αναφερουμε και με το ονομα της πρωτης περιοδου.

Ψηφιζουμε μεχρι τα μεσανυχτα του επομενου σαββατου

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ήμουν μεταξύ Απόλλων Εξπρές και Παναγία Τήνου 2.

Μετά από πολλές αλλαγές απόφασης, ψήφισα Παναγία Τήνου 2, πιο πολύ συναισθηματικά γιατί εμένα μου άρεσε πιο πολύ, ήταν πιο καψουρευτικό, όχι γιατί ήταν πιο ολοκληρωμένο βαπόρι. Αν είχαν φτιάξει το θέμα του γκαράζ, θα ήταν τουλάχιστον ισάξιο με Απόλλων. 

Link to comment
Share on other sites

Παναγία Τήνου 2.Ένα πλοίο δυναμίτης που δεν έσκασε ποτέ.Είχε τα πάντα εκτός από γκαράζ,μπορούσαν βέβαια αν ήθελαν να το φτιάξουν.Ταχύτητα πολυτέλεια και άκρως καραβολετρικά καταστρώματα με πλωριό μπαλκόνι.Δε ταίριαξε απόλυτα σε γραμμή,άλλαξε πολλές εταιρείες δε βρήκε ρόλο.Και επειδή αδικήθηκε και δεν του άξιζε αυτή η ζωή,το ψηφίζω.

Link to comment
Share on other sites

Γεώργιος Εξπρές !!! Βαπόρι αρσενικό για θάλασσες , ένας πανέμορφος Βέλγος βασιλιάς με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Aπολλωναρα η original. Trend setter για τη γραμμη του και οχι μονο.

Ο Ποσειδωνας ειχε ταχυτητα, αλλα ο Απολλωνας ειχε ολο το πακετο.

Εξ αιτιας της επιτυχιας του, ηρθαν ολα τα υπολοιπα, αδερφια και ξαδερφια

 

Edited by proud_ionian
φωτο
Link to comment
Share on other sites

Ο υπογράφων δεν ψήφισε το nickname του, παρά την αγάπη που του τρέφει σχεδόν 35 χρόνια τώρα, αλλά το "Παναγία Τήνου", το πρώτο, την Βασίλισσα με την υπέροχη σιλουέτα και τον αέναο, συναρπαστικό ανταγωνισμό με το "Ναϊας ΙΙ". Μου φαίνεται ότι η Εταιρεία έκτισε το όνομά της πάνω σε αυτό. Δεν παραβλέπω βέβαια το πόσο χρηστικά καράβια, ναυπηγημένα θα έλεγε κανείς για το Αιγαίο ήταν τα δύο "Απόλλων", πόσο πολυτελές το "Παναγία Τήνου 2" και τι όμορφο βαποράκι ήταν το "Κίμωλος". Αλλά, φεύ, τα πάντα είναι ατμός...

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ απο εμενα.

Ομορφο καραβι,ταχυτατο για την εποχη του ,αφηνοντας και πολλες ιστοριες για τις κοντρες του με το ΝΑΙΑΣ ΙΙ

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ ψήφισα Παναγία Τήνου. Ρομαντική - νοσταλγική η ψήφος (ελπίζω να μην την κόψει η αδέκαστη εκλογική επιτροπή).

Δεν το είχα ταξιδέψει ποτέ, αλλά το έβλεπα πάντα με δέος μπαίνοντας στον Πειραιά ξημερώματα από την Κρήτη και ίσως ήταν το πλοίο που μου είχε κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον με το τόσο διαφορετικό σουλούπι του.

Link to comment
Share on other sites

Στο Παναγια Τηνου οφειλεται οτι γεννηθηκε και συνεβη στην ακτοπλοια του 80 κσι 90...Ολα τα βαπορια επρεπε να ειναι "Φτερωτα" σαν το Παναγια Τηνου...Ολοι στο Πειραια καπεταναιοι και μη ασχολουνταν με τις κοντρες της ΣΤΜ. Το βαπορι που ενεπνευσε παιδια του τοτε να αγαπησουν και να ακολουθησουν το επαγγελμα...Το βαπορι που εκανε το συγχωρεμενο καπ Αναργυρο Σαρρη να σιγοψιθυρησει σε μια κοντρα Ναιας ΙΙ και Παναγια Τηνου 2 το" Ε ρε και να,ειχα το Παναγια θα σου εδειχνα".....Που συζητιεται οσο κανενα αλλο ακομα και σημερα στη πιατσα...Και που ηταν ο κραχτης της Ventouris Sea Lines....

Link to comment
Share on other sites

Και μιας και πιάσαμε το θέμα VSL μια ανέκδοτη ιστορία. Τα πλοία του Βαγγέλη Βεντούρη που χρησιμοποιησαν το ίδιο όνομα αλλά πήραν το δυο ήταν από τα λιγα αν όχι τα πρώτα στην ελληνική ακτοπλοΐα που αντί για το λατινικό (ΙΙ) χρησιμοποίησαν το αραβικό σύμβολο (2). Εκεινη την εποχή είχε συμπέσει ένα άρθρο- έρευνα ,του παππού μου ´Χαρη Εφτανησιωτη’ ,αν δεν απατώμαι στον ´Έ´ για την ατυχία που φέρνει σε ένα πλοίο να ονομαστεί με το λατινικό ΙΙ σε σχέση με τον προκάτοχο του. 

Σε επίπεδο εταιρίας σιγουρα πάντως δεν δικαιώθηκε😃 μιας και δεν άργησε πολύ η κατάρρευση 

 

Link to comment
Share on other sites

Και μόνο πως το θυμούνται ακόμη και σήμερα άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το θέμα, είτε σαν επάγγελμα, είτε σαν χόμπι, ψηφίζω Παναγία. Το Τήνου είναι περιττό, όταν λές Παναγία αυτό εννοείς.

Link to comment
Share on other sites

Απολλωνας από μένα. Όσο θρύλοι και να ήταν το Παναγια και το Γεώργιος, καλύτερο πλοίο της εταιρίας θεωρώ ότι ήταν ο Απόλλωνας. Ίσως δεν ήταν τέλειος κάπου, αλλά τα έκανε όλα και με το παραπάνω για την εποχή του και τα έκανε πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Χρυσό Μετάλλιο στον original Απόλλωνα.

Οι 2 στους 5 ψηφίσαντες προτίμησαν το Απόλλων Εξπρές και οι υπόλοιποι μοιράστηκαν σχεδόν εξ'ίσου στα υπόλοιπα.

Stay tuned:)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...