Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απο τον Ιουνιο το ALEXANDER VON HUMBOLDT θα κανει προσεγγισεις σε Cesme και Χιο(και σε αλλα ελληνικα νησια)με παραμονη 7ωρων στο λιμανι μας.Συνολικα θα μας επισκεφτει πανω απο 15φορες περιπου.Το προγραμμα

"Alexander von Humboldt II" will ship in five months at 22 and Cesme, as well as stop in the island of Chios. Ship Çeşme five, and seven-hour stay on the island of Chios.

Executive Vice President of Cruise Holidays of the ship Orhan Üstündağ, currently operates in Turkey and the first ship of more than two cruise ships are the only company that sees the third year, said: "Homeport (port of departure and arrival) from Izmir in 2012 plying Ocean Majesty ' will operate at 30.

Two of them are the Black Sea, three of them held in the Greek islands of Dalmatia and others. Schedules to fit the 3 nights / 4 days and 7 nights / 8 days are changing. Long trips in ports will stay the full day, "he said.

http://www.denizhaber.com.tr

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το CESME EXPRESS κρατειται ξανα απο το λιμεναρχειο

Λόγω παραλείψεων σε διεθνείς κανόνες ασφαλείας κρατείται απ' το Λιμεναρχείο στο λιμάνι μας το πλοίο Τσεσμέ express, που περιστασιακά εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Χίου - Τσεσμέ. Το πλοίο είχε κρατηθεί και τον Οκτώβριο, φεύγοντας κενό επιβατών, με την προειδοποίηση ότι θα ελεγχεί ξανά, πράγμα, που αγνόησαν οι πλοιοκτήτες του. Οι 39 επιβάτες, που είχε φέρει στη Χίο αναχώρησαν κανονικά για Τσεσμέ με το πλοίο Σαν Νίκολας.

http://www.alithia.gr/

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οι ρουκετες εφεραν Τουρκους επισκεπτες

Πάνω από 500 Τούρκοι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν στη Χίο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, προκειμένου να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο. Οι εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Χίος – Τσεσμέ έχουν προσθέσει δυο επιπλέον ημερήσια δρομολόγια, με το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής να αποβιβάζονται 80 Τούρκοι επισκέπτες και 5 οχήματα ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας φτάνει πολυμελής Τουρκικη αποστολή περίπου 160 ατόμων, αποτελούμενη από Επιμελητηριακούς παράγοντες της Σμύρνης, 8 Δημάρχους των απέναντι παραλίων καθώς και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του σωματείου των Τελωνειακών υπαλλήλων Ξ.Μαρίνο, εκτός από τους παραπάνω επισκέπτες έχουν καταθέσει αίτημα για ελλιμενισμό, 15 Τούρκικες Θαλαμηγοί που θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στη Χίο. Όσον αφορά τη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μετά την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου αφιξο- αναχωρήσεων στο κτήριο του τελωνείου, ο κ.Μαρίνος απαντά ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες, αφού δεν χρειάζεται οι επισκέπτες να περιμένουν έξω από το κτήριο για τον έλεγχο των διαβατηρίων τους.

http://www.tvpatrida.gr

Link to comment
Share on other sites

21% κατω απο περσι στους εκδρομεις του Πασχα

Από χθες ξεκίνησε και η επιστροφή των εκδρομέων, με 1800 επιβάτες να φεύγουν από Χίο ακτοπλοϊκώς και άλλους 900 να αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το έκτακτο δρομολόγιο του «Νήσος Χίος». Η έξοδος κορυφώνεται το Σάββατο και την Κυριακή, με τα εισιτήρια του Σαββάτου να έχουν εξαφανιστεί. Όσον αφορά την πασχαλινή ακτοπλοϊκή κίνηση στο νησί μας μειώθηκε κατά 21%, συγκριτικά με την περσινή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου με τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές του εσωτερικού από την Παρασκευή 6 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ταξίδεψαν 7.143 επιβάτες, αντί των 9.041 πέρσι από τις 15/4 έως τις 24/4. Αντίθετα αύξηση 44% παρουσίασε η επιβατική κίνηση από την Τουρκία, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ήρθαν στο νησί 1.317 άτομα, ενώ το 2011 είχαμε 910 επιβάτες το ίδιο διάστημα.

http://www.alithia.gr/

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πεσμένη η κίνηση, αν κρίνω από το πόσοι Αθηναίοι εκδρομείς εμφανίστηκαν στο νησί τις μέρες αυτές. Στο δρομολόγιο πάντως της Μεγάλης Πέμπτης από Πειραιά και στο χτεσινό από Χίο προς Πειραιά γινόταν το αδιαχώρητο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρωτο κρουαζιεροπλοιο για φετος αν δεν κανω λαθος. http://www.politischios.gr

Πολυεθνικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε τη Χίο το 2012 αφού φιλοξενεί 451 επιβάτες από 16 διαφορετικές εθνικότητες.

Το Seaborne Odyssey που θα βρίσκεται στη Χίο μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, έχει προγραμματίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσεγγίσεις στο νησί μας όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Πρώτοι αποβιβάστηκαν λίγο μετά τις 09.00 περίπου 100 επιβάτες για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, ενώ ακολουθούν κι άλλοι, περίπου κάθε μισή ώρα.

Από τους 451 επιβάτες οι μισοί είναι Αμερικάνοι, ενώ στο πλοίο υπάρχουν ακόμη Σκανδιναβοί, Άγγλοι, Ιταλοί, Αυστριακοί, Βέλγοι, Δανοί και άλλες εθνικότητες.

Αύριο το Sea Cloud

Αύριο στις 07.30 το πρωί θα δέσει στο λιμάνι της Χίου το Sea Cloud, ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο που θα παραμείνει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

post-2049-0-48711500-1336032168_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Χαρη στους φιλους μας τους Τουρκους φετος θα φτασομενε τις 43 προσεγγισεις :)

Μέχρι και την 1η Νοεμβρίου θα έρχονται κρουαζιερόπλοια στη Χίο, βάση του προγράμματος αφίξεων που έχει ήδη καταρτίσει το Λιμεναρχείο Χίου.

Οι φετινές προσεγγίσεις στο λιμάνι της Χίου ή έξω από αυτό για την ακρίβεια, είναι 43, με τρία πρακτορεία να σηκώνουν το «βάρος» της εξυπηρέτησης τους.

Τα γραφεία του Θοδ. Μιχαλάκη, Μιχ. Κολοκυθιά και των Αφων Συμιακάκη πρόλαβαν και συμπεριέλαβαν έγκαιρα τη Χίο ως προορισμό, έστω και για λίγες ώρες, κι έτσι για άλλη μια χρονιά δεν θα είμαστε απλός παρατηρητής στη διέλευση των κρουαζιερόπλοιων κι ας μην υπάρχει ολοκληρωμένη απαραίτητη υποδομή υποδοχής τους.

Τον κύριο όγκο των προσεγγίσεων στο λιμάνι θα σηκώσουν το «SEABOURN ODYSSEY», το «ALEXANDER VON HUMBOLDT» και το «LE LEVANT» που είχαν έρθει και πέρσι στη Χίο, ενώ με λιγότερες προσεγγίσεις θα έρθουν στη Χίο το «CORINTHIAN II» και το «MINERVA».

http://www.politischios.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παρασκευη 13/7

Επιστροφη στα πατρια εδαφη και η αγαπημενη μου :D ΝΕΛΑΡΑ με καλωσορισε με ΘΕΟΦΙΛΕΛ και ΜΥΤΙΛΕΝ στο λιμανι μας.

Ο ΤΕΟ εφτασε πρωτος και εδεσε στην γωνια ενω το ΜΥΤΙΛΗΝΗ δευτερο,με ολιγολεπτη παραμονη στα φαναρια μεχρι να τελειωσει η μανουβρα του ομοσταυλου.Απο κινηση λιγα πραγματα και για τα δυο πλοια,ισως κατι παραπανω να ειχε η ΘΕΟΦΙΛΑΡΑ καθως το γιαπωνεζικο μετα απο ενα τεταρτο σηκωσε καταπελτη και ξεκινησε σιγα σιγα για Λεσβο.

Το απογευμα το μενου ειχε ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ με ευχαριστη εκπληξη την αφιξη του στις 18.45 αντι το 19.15 που μας ειχε συνηθισει τελευταια :ph34r: Απ οτι φαινεται(δεν ειχα οπτικη επαφη)πρεπει να ειχε αρκετο κοσμο και οχηματα να κατεβασει καθως αναχωρησε 19.25,συνηθες ωραριο αναχωρησης για τα ΝΗΣΟΣ οταν εχουν κοσμο(και εχουν φτασει στην ωρα τους εννοειται).Αμεσως μετα βγηκε και η μινιατουρα :lol: για το απογευματινο δρομολογιο για Ψαρα.

Το βραδακι μας ηρθε η ΠΑΤΜΑΡΑ για το δρομολογιο των 23.30 για Πειραια.Πρωτη φορα που ειδα το πλοιο απο σχετικα κοντινη αποσταση και μου φανηκε πολυ ομορφο και επιβλητικο με τον φωτισμο του.Απο κινηση(που περιμενε στον ντοκο)ελαχιστα πραγματα,χοντρικα καμια 10αρια ΙΧ και το πολυ 3-4 φορτηγα.

Σημερα το μεσημερακι ομως ηταν καλη ευκαιρια να το δουμε υπο το φως της μερας και ετσι την στησαμε

μπροστα μας! Πανεμορφη η πλωρη του,που σιγουρα του δινει το κατι παραπανω στην ομορφια σε σχεση με τα ΝΗΣΟΣ.Απο κινηση πολυ λιγα πραγματα,ισα που να κατεβασε καμια 50αρια επβατες δηλαδη και ελαχιστα ΙΧ.Στην ουσια μεσα σε 10λεπτα ειχε τελειωσει η εκφορτωση/φορτωση κ απλα περιμεναν την ωρα αναχωρησης για να φυγουν.

και πως τα εφερε η στιγμη να εχει αφιξη η θαλαμηγος DEEP STORY κι αποφασισε να κανει τα 'δικα της' :eek: Οπως θα ειδατε και στο βιντεο(αλλα και στο track στο ais) σταματησε ακριβως στην μεση της μπουκας του λιμανιου την ωρα που ανεβαζε μιλια το ΠΑΤΜΟΣ για να βγει απο το λιμανι.Πρεπει να επεσαν τρελα μπινελικια αναμεσα σε λιμεναρχειο,φερυ και θαλαμηγο ωστε να φυγει απο την μεση και να μην την παρει απο κατω το BLUE STAR.

Ετσι λοιπον προχωρησε λιγο βορειοτερα και το ΠΑΤΜΟΣ περασε απο την πρυμη της για να κατευθυνθει προς τον Βρονταδο,ωστε να ριξει καποιες σφυριξιες(αγνωστο που)και μετα να συνεχισει το δρομολογιο του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολλα πηγαινε-ελα σημερα(χτες) στο λιμανι μας για να σας κανω ενα αξιοπρεπες δελτιο :P

Για αρχη θα αναφερω τα πιο ενδιαφεροντα της μερας,δηλαδη την συγκριση κινησης μεταξυ ΠΑΤΜΟΣ και ΜΥΚΟΝΟΣ.

Το καμαρι της Blue Star,αφου περασε απο την Αγια Παρασκευη για σφυριξιες,εφτασε στο λιμανι γυρω στις 22.35 με ελαχιστο κοσμο να περιμενει στο σκεπαστρο για τους επιβατες.Χοντρικα η κινηση: 80-100 επιβατες,καμια 20αρια ΙΧ και 4 φορτηγα.Το δε γκαραζ απο Μυτιληνη απελπιστικα αδειο με μονο 4 φορτηγα να φαινονται στο βαθος(λογικο βεβαια για πλοιο που δεν εχει ουτε μηνα στην γραμμη).Παρακατω και μια φωτο απο κινητο που δειχνει σχεδον ολους τους επιβατες να εχουν μπει στο γκαραζ/εισοδο επιβατων.

post-2049-0-41680000-1343260757_thumb.jp

Το ΝΗΣΟΣ παλι εφτασε 01.10,με ολιγη καθυστερηση δηλαδη,και οι επιβατες που το περιμεναν στο Γαμα αντε να ηταν καμια 30αρια :D Τελικα μαζευτηκαν καμποσοι μεχρι να δεσει και ετσι ειχαμε στο περιπου: 50-80 επιβατες,γυρω στα 25 ΙΧ και 2 φορτηγα :ph34r: Το εντυπωσιακο ομως ηταν το γκαραζ του απο Μυτιληνη,που ηταν φισκα απο φορτηγα μεχρι το τελος του cashing οπως φαινεται και στην φωτο.

post-2049-0-87315000-1343260856_thumb.jp

Το ειχαμε προβλεψει βεβαια οτι θα γινονταν ετσι(θα 'τρωει' το ΠΑΤΜΟΣ απο το ΝΗΣΟΣ)αλλα καλυτερα να συνεχισουμε την συζητηση στο θεμα της γραμμης(και να σχολιασουμε οτι με τετοια νουμερα δεν βγαινει κανενα πλοιο).

Για τους φωτοshipfriends ειχαμε Πσσσσαρα Γλλλορυ στο κοκκινο για την μεσημεριανη αναχωρηση(15.00)δια Ψαρα και τα μικρα που μας συνδεουν με τον Τσεσμε στο τελωνειο: Cesme Ekspres - Erturk I

Τελος,επειδη μαλλον το ΧΙΟΣ ξαναμπαινει στην γραμμη,ειπα να αποχαιρετισω την ΜΥΚΟΝΑΡΑ με πανοραμικη αλλα και νυχτερινη fotografia. :)

Link to comment
Share on other sites

ΧΙΑΡΑ is back again :)1,2,3,4,5,6

Αργησε να φτασει βεβαια(7.10 νομιζω)αλλα ολοι στο λιμανι(και στα καφε)το χαρηκαν ιδιαιτερα που το ειδαν ξανα κοντα μας.Επεσαν και κατι σφυριξιες με το ΟΙΝΟΥΣΣΕ ΙΙΙ,ενω μας εφερε αρκετο κοσμο καθως εκατσε πανω απο μιση ωρα δεμενο.Επισης πρεπει να ειχε αρκετο κοσμο και για Μυτιληνη αφου τα ανοιχτα ντεκ πρυμα ηταν γεματα κατα την αναχωρηση.

Το πρωι ειχαμε ΘΕΟΦΙΛΕΛ που αν τυχει κανεις και ακουσει την νεα του σφυριχτρα θα παθει καταθλιψη σε σχεση με αυτη που ειχε παλιοτερα(γεματη αρχοντια) :unsure:

Τελος το OCEAN MAJESTY εχει ερθει απο χτες το βραδυ στην ραδα αλλα μολις σημερα το απογευμα ειδα λατζα να κανει δρομολογια προς το λιμανι :blink:

Link to comment
Share on other sites

Μετα την πρωτη δεξια,σημερα ειδαμε και δευτερη στο λιμανι μας(ισως καθιερωθει καθε Κυριακη αυτη η μανουβρα :P).Σβελτη και εντυπωσιακη και η σημερινη,ενω το ΠΑΤΜΟΣ ξαφνικα αρχιζει να στριβει γυρω απο το κεντρο του σαν διαολος,πραγματικα εντυπωσιακο ποσο μαιτζεβελο ειναι :blink: Φυσικα δεν θα μπορουσα να παραλειψω την ουσια του δελτιου,δηλαδη μετρημα :D επιβατωνε και ΙΧ.

Μαλλον ειχατε δικιο τελικα οτι αυτο το δρομολογιο(πρωινο Κυριακης)θα επιανε,κατι που εγω δεν πιστευα.Η εικονα των ντεκ πρυμα δειχνει καπως οτι υπηρχε αρκετος κοσμος πανω στο πλοιο.Απο Μυτιληνη κατεβασε καπου στα 30 ατομα,7 ΙΧ και 4-5 μηχανακια.

Απο μας πηρε(για Πειραια)περι τους 100 επιβατες,50 ΙΧ(47μετρημενα)και καμια 10αρια δικυκλα.Για 3 βδομαδες που ειναι το πλοιο στην γραμμη ειναι καλη κινηση νομιζω(και κακο για το βραδινο ΝΗΣΟΣ).Σας βαζω και 2 εικονες απο τους επιβατες και τα ΙΧ που περιμεναν για να κρινετε και μονοι σας.

post-2049-0-61133900-1343556961_thumb.jp post-2049-0-61311900-1343556976_thumb.jp

Αναχωρηση στην ωρα του ενω ποζαρε με τα πλοια της ραδας.Το OCEAN MAJESTY ειναι 3μερες εδω και δεν μπορω να καταλαβω τι σοι κρουαζιερα κανει :wacko:

Link to comment
Share on other sites

.Το OCEAN MAJESTY ειναι 3μερες εδω και δεν μπορω να καταλαβω τι σοι κρουαζιερα κανει :wacko:

Μήπως έχει κάποια σχέση με την προ λίγων ημερών ανακοίνωση της ναύλωσής του από την HANSA για την επόμενη σαιζόν, την μετασκευή του κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Απογευματινη βολτα στην παραλια.

Ο ΠΕΛΑΖΙ κοντοσταθηκε εξω απο το λιμανι καθως το καθυστερημενο :angry: ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ ηταν ακομα μεσα αλλα τελικα καποια στιγμη πρεπει να πηρε το ΟΚ και ξεκινησε για να δεσει στην δευτερη θεση.Καπου στο αναποδα του ρορου πηρε αδεια απο το τραφικ το καμαρι για αναχωρηση την ιδια ωρα ομως που εφταναν τα τουρκικα απο Τσεσμε.

Αν και δεν φαινεται στην φωτο,ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ ειχε πολυ καλο γκαραζ απο Μυτιληνη - χοντρικα υπολογιζω οτι ειχε πανω απο 30φορτηγα πανω κατω.Απο μας πηρε πανω απο 20 :eek: και οπως καταλαβαινετε ΠΑΤΜΟΣ και ΧΙΟΣ θα επαιρναν αερα κοπανιστο για Πειραια :wacko:

ΥΓ.Για οσους εχουν παρακολουθησει παλιοτερα δελτια,να ενημερωσω πως συνεχιζεται η παραδοση που θελει το πληρωμα του roro(τα προηγουμενα χρονια με το Π.ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)να παραγγελνει πιτσονια απο την γνωστη πιτσαρια που βρισκεται εκει διπλα και να βλεπουμε το delivery στον καταπελτη :D

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Σημερα το μενου ειχε EUROPEAN. Πολυ καλο γκαραζ απο Μυτιληνη(πανω απο το μισο γεματο)ενω σε μας κατεβασε καμια 30αρια ατομα και 10 ΙΧ.Απογοητευτικη η εικονα του στεγαστρου επιβατων,η φωτογραφια μιλαει απο μονη της :eek: Μεχρι τις 10 που ειχε αναχωρηση,αντε να ανεβηκαν συνολικα 30ατομα...Το γκαραζ του ομως φουλαρε με φορτηγα(γυρω στα 12 πρεπει να πηρε)και ΙΧ(φορτωσε 14).

post-2049-0-85655000-1343945620_thumb.jp

Κατα τ αλλα το ΝΗΣΟΣ μας φερνει αρκετο κοσμο αυτες τις μερες(3τεταρτα παραμονη στο λιμανι)παντα φυσικα με τις καθυστερησεις του B) Αφιξη 19.05,αναχωρηση 20.00 ενω ακομα δεν εχει φτασει για το δρομολογιο των...00.30 :ph34r:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Χθές το EUROPEAN είχε γύρω στα 30-35 μόνο από Μυτιλήνη,από κόσμο αν πήρε 200 άτομα :eek: και από τα 2 λιμάνια είναι ζήτημα.Προτείνω μεταφορά του topic του πλοίου στην ενότητα ''ΦΟΡΤΗΓΑ/ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΑ'' :P :P

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

Σημερα το πρωι κατεβηκα για το GLORY αλλα το πηγα σερι καθως ειχε ΘΕΟΦΙΛΕΛ και ΜΥΤΙΛΗΝΕΛ.

Τελοσπαντων,το καμαρι των Ψαρωνε το πετυχα που μολις ειχε φτασει απο Ψαρα και εδεσε κοντα στο κοκκινο.Αν κατεβηκαν 2 επιβατες ειναι ζητημα,ενω αντιθετα το γκαραζ(αδειο απο οχηματα)ηταν μισοφορτωμενο με εμπορευματα που περιμεναν κατι αγροτικα φορτηγακια να παρουν.Στην μια ωρα παραμονης του(9.30-10.30)εφεραν ψωμι,φρουτα/λαχανικα και εφημεριδες ωστε να εφοδιαστει αναλογα το μικρο νησι.Η πλακα ειναι οτι ολα τα οχηματα που μετεφεραν προιοντα,εμπαιναν μεσα στο γκαραζ λες και ηταν μερος του ντοκου,χωρις να τους ελεγχει κανεις - εισοδος,ξεφορτωμα,εξοδος :P

Επιβατες δεν φαινονταν πουθενα στον οριζοντα οποτε λιγο πριν τις 10.30 μπηκε το πληρωμα μεσα,εκλεισε ο καταπελτης και ξεκινησε να μαζευει την δεξια αγκυρα.

,του πηρε λιγη ωρα για το μαζεμα και αργα αργα εβαλε πλωρη για τα φαναρια.

Λιγα λεπτα πριν ειχαν κανει την εισοδο τους τα ERTURK I και CHIOS,με το πρωτο να εχει αρκετο κοσμο και οχηματα.Δεν περασαν ουτε δεκα λεπτα και

καμαρωτη καμαρωτη αλλα με σφυριχτρα κλαρωτη :D οπως σας ειπα κ σε παραπανω δελτιο.Ομολογω οτι η μανουβρα λιγο με φοβισε καθως μπηκε αρκετα με την πλωρη στο βορειο κομματι αλλα τελικα στο τελος γυρισε μια χαρα για να κανει το αναποδα προς το Γαμα.
που σε χορταινει με πετρελαι-ιλα,γκαραζιλα κ ολες αυτες τις μυρωδιες που αγαπησαμε ολοι :lol:

Και τα 2 της ΝΕΛ ειχαν αρκετη κινησουλα,ειδικα για το δευτερο ειδα να το περιμενουν πολλα ΙΧ στον ντοκο ενω ο ΤΕΟ νομιζω φορτωσε φορτηγα για κατω(ισως και για Πειραια).Για τελος εχουμε ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ που η ορθογραφια του με διαολιζει περισσοτερο κι απο το ΛΙΣΣΟΣ :P

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Ωραια πραματα ειχε σημερα το λιμανι μας :)

SALAMIS FILOXENIA με την πλωρη στην γωνια και πιο πισω του το LE LEVANT.Και τα δυο εφεραν αρκετους επισκεπτες που περιπλανηθηκαν στην παραλια και την αγορα της Χιου.

Κατα τις 12 μας ηρθε και ο ΤΕΟ απο Σαμο για να δεσει στην 2η θεση διπλα στο κρουαζιεροπλοιο και να φορτωσει αρκετο πραγμα για Μυτιληνη-Βορεια Ελλαδα.

Λιγο πριν τις μια ξεκινησε το MICHALIS S με ελαφριες προπελιες για το βορειο κομματι ωστε να βοηθησει στον αποπλου του Σαλαμις.Εκεινη την ωρα αναχωρησε και ο ΘΕΟΦΙΛΕΛ ενω λιγα λεπτα αργοτερα,και με αρκετη καπνιλα,μας αφησαν οι Κυπριοι για αλλα νησια.

ΥΓ.Μπου Σου Πατμος προχτες απο Χιο για Πειραια: πανω απο 100επιβατες,περιπου 40 ΙΧ και καμια 10αρια φορτηγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αναλυτικα τα νουμερα του προηγουμενου 3ημερου

Το «Νήσος Χίος» μετέφερε 1050 επιβάτες και 200 Ι.Χ.

Το «B.S. Πάτμος» μετέφερε 1100 και 250 Ι.Χ.

Το «European Express» μετέφερε 850 επιβάτες και 50 Ι.Χ.

Ενώ σε δεύτερο δρομολόγιο το «Νήσος Χίος» μετέφερε: περί τους 1000 επιβάτες και 120 Ι.Χ.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καφές χωρίς μανούβρα δεν γίνεται. 

 

Η Αριάδνη μπαίνοντας στο λιμάνι σήμερα το μεσημέρι.

Μέσα στη λιμενολεκάνη, διακρίνονται αποστάσεις πλώρα- πρύμα.

Κατάπλωρη.

Συνεχίζει να στρίβει.

Αναχώρηση για Πειραιά.

 

Φαίνεται βαπόρι για χοντρές θάλασσες και όχι για ακτοπλοία. Νομίζω η μπουρού του θυμίζει λίγο αυτή του Σαπφώ.

med_gallery_1827_396_482352.jpg

Υγ. Στην κόντρα γέφυρα διακρίνονται κινηματογραφούντες συνασθενείς.

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Το μενού σήμερα είχε Ionian Sky.

 

Είσοδος και στροφή πάνω στο Μπούρτζι.

Δυνατά η αριστερή για να γυρίσει.

Το πλοίο πλησιάζει στο ντόκο για να δώσει κάβους.

 

 

Υγ. Οι κολλήσεις στο fore peak θα ήταν αισθητικά ωραίο να βαφτούν εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...