Jump to content
Shipfriends

Stena Livia (IMO 9420423)


Recommended Posts

Πάμε να δούμε και ένα πάρα πολύ ωραίο -και πρόσφατο- βίντεο από το Etretat, το οποίο συνδέει σήμερα τη Χάβρη με το Portsmouth. Σε κανονικές συνθήκες το συγκεκριμένο πλοίο βγαίνει στην αγορά σαν η low cost επιλογή για να διασχίσει κανείς το κανάλι της Μάγχης, στις μέρες μας είναι μια από τις λίγες επιλογές. Το βίντεο δεν περιορίζεται στη φόρτωση/εκφόρτωση αλλά έχει και εκτενή εσωτερικά πλάνα που μας δίνουν μια ιδέα σχετικά με το πως δείχνει κι αυτό το Visentini, αλλά και μια γεύση από τα μέτρα εναντίον του Covid επί του πλοίου.

 

Παρατηρήσεις:

1) Δέστε τη ράμπα για το πάνω γκαράζ, σε αυτό το Visentini έχει μια και μοναδική κλίση η οποία είναι κανονικότατη.

2) Τα πανιόλα του πάνω γκαράζ είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά, φαίνεται πως η ναύλωση τελειώνει σύντομα και δεν ασχολούνται και πάρα πολύ με τη συντήρηση.

3) Βλέπει κανείς την περιορισμένη κίνηση. Το εξωτερικό γκαράζ εντελώς κενό, το πάνω γκαράζ φαίνεται πως είχε λίγα μόλις φορτηγά.

4) Το Etretat δε φορτώνει σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα, αυτά είναι για τα purpose-built ferries των γραμμών αυτών.

5) Αίθουσα καθισμάτων αεροπορικού τύπου σχεδόν κατάπλωρα και είσοδος στην καμπίνα με κωδικό, κι όχι με κλειδί.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 3/26/2020 at 9:15 PM, Nick the Greek said:

Μια σύντομη ματιά στην κατάσταση της Brittany Ferries: Normandie, Bretagne, Pont Aven, Etretat δεμένα στη Χάβρη

 

On 12/16/2020 at 1:12 PM, Nick the Greek said:

Το πλάνο για το Cotentin που βρίσκεται ήδη στο Χερβούργο είναι πως θα μπεί τον Ιανουάριο και μέχρι τον Απρίλιο στη γραμμή Cherbourg - Poole. Τον Απρίλιο θα αντικαταστήσει το Etretat του οποίου η ναύλωση ολοκληρώνεται, στη γραμμή Portmouth - Le Havre.

 

Ολοκληρώθηκε η επταετής ναύλωση του Etretat (IMO No: 9420423) στη Britanny Ferries το Σάββατο 3 Απριλίου στο Cherbourg και θα επιστρέψει στη Stena Line. Μάλλον το νέο του όνομα θα είναι Stena Livia και θα δουλέψει πλέον στη γραμμή Travemünde-Liepaja.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Ολόκληρο Visentinάκι να μην του έχουμε ξεχωριστό θέμα, γρουσουζά :D. Κι αυτό σαν τα πολυάριθμα αδέλφια του έχει κάνει κάμποσες δουλειές μέχρι τώρα περνώντας από LD Lines, Celtic Link και φυσικά τον τωρινό του ναυλωτή, Brittany Ferries. Έχει όμως μείνει όλα αυτά τα χρόνια στη βόρειο Ευρώπη και μάλιστα τη συντριπτική πλειοψηφία στη Μάγχη. Αν τελικά βρεθεί στο Travemunde - Liepaja σημαίνει αντικατάσταση ενός εκ των Urd και Stena Gothica, με ταυτόχρονο υπερδιπλασιασμό της προσφερόμενης χωρητικότητας σε κάθε αναχώρηση.

 

Έρχεται λοιπόν ο Nick the Greek να του ευχηθεί καλή συνέχεια:rolleyes: στην καριέρα του με τις ακόλουθες φωτογραφίες από την ως τώρα ιστορία του. Εν πρώτοις πάμε πίσω στο 2012 οπότε και το πλοίο φοράει τα σινιάλα της LD Lines, όπου LD η γαλλική πολύ μεγάλη εταιρεία με όνομα Louis Dreyfus(προφέρεται Λουί Ντρειφύς). Τω καιρώ εκείνω η εταιρεία είχε κάνει μια προσπάθεια εισόδου στη Μάγχη η οποία τελικά δεν ευόδωσε, Εμείς βλέπουμε το πλοίο στη μπούκα του Portsmouth την εποχή που εκείνο έκανε δρομολόγια από το αγγλικό λιμάνι πρός τη Χάβρη. Μάλιστα όπως βλέπετε και στην πρυμνιά άποψη, το πλοίο έφερε ακόμη και Γαλλική σημαία.

 

Η δουλειά με την LD δεν προχώρησε, το πλοίο παροπλίστηκε για κάποιο διάστημα αλλά τελικά ήρθε η Brittany Ferries για να του φορέσει εκείνη τα δικά της σινιάλα. Και μάλιστα δεν του άλλαξε καν γραμμή, το επανέφερε σαν low cost επιλογή όπως είπα παραπάνω στο topic. Έτσι κι εμείς πάμε στον Ιούνιο του 2015 οπότε και βλέπουμε το πλοίο να αναχωρεί από το Portsmouth για Le Havre. Πολύ έξυπνα η Brittany κράτησε το κυματοειδές μπλέ της LD και απλά του προσέθεσε διακριτικά σινιάλα.

 

Το πλοίο πρός το παρόν είναι στο Χερβούργο και αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Stena Line το πλοίο θα μετονομαστεί σε Stena Livia. Στα μέσα Απριλίου θα δρομολογηθεί στη γραμμή Nynäshamn-Ventspils, μαζί με το Stena Flavia. Ενώ αργότερα το ίδιο δίδυμο (Stena Livia & Stena Flavia) θα αντικαταστήσει το δίδυμο Stena Gothica & Urd στη γραμμή Travemünde-Liepaja

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο ανέλαβε δρομολόγια στη γραμμή Travemunde - Liepaja όπως ήταν προγραμματισμένο. Ένας φίλος το πέτυχε σε άφιξή του στο Travemunde λίγο νωρίτερα σήμερα. Από άποψη εμφάνισης το πλοίο είναι όπως το βλέπετε εδώ, με τη διαφορά ότι έχουν σβηστεί τα σινιάλα της Brittany και έχουν αντικατασταθεί από το S της Stena Line στην τσιμινιέρα. Η σκούρα μπλέ κυματοειδής επιφάνεια παραμένει. Το χειρότερο είναι πως στο πλοίο δεν έχει πέσει ούτε σταγόνα μπογιά με συνέπεια να θυμίζει το Αιγαίον των Αγαπητών τελευταία μέρα πρίν βγεί σε δεξαμενισμό:rolleyes:. Τρεξίματα, σκουριές, διάφορες αποχρώσεις του άσπρου και μπλέ χρώματος, οικτρή κατάσταση πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...

Έχουμε φωτογραφίες στην gallerie από το πλοίο με τα προηγούμενα ονόματά του και σινιάλα, θα ήταν λοιπόν μεγάλη γρουσουζά:D να μην πάμε να το βγάλουμε και με το σινιάλο της Stena Line στο φουγάρο του. Καλοκαιρινή και ηλιόλουστη άφιξη του Stena Livia στο Travemunde λοιπόν, προερχόμενο από τη Liepaja. Το πλοίο έχει σημαία Δανίας και είναι νηολογημένο στο Hellerup, ο ήλιος εκείνης της ημέρας ήταν απλά εκπληκτικός.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...