Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

το αρθρο ειναι απο καναδικο μεσο και αναφερεται σε κονδυλια καναδικης εταιριας, οποτε ειναι αυτονοητο οτι αναφερονται σε καναδεζικα δολλαρια

(το ιδιο ισχυει για ολες τις χωρες που εχουν δολλαριο. το ιδιο συμβολο χρησιμοποιουν και οταν δεν αναφερουν κατι αλλο, εννοουν το δικο τους)

αφου ειπαμε την αχρηστη πληροφορια της ημερας:P, να συμφωνησω στα υπολοιπα.

χρυσους ρουμπινεδες και αλαβαστρινους καμπινεδες να βαλουν, δε θα φταστουν τετοιο κοστους

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ όπως και στην περίπτωση του επισης κάποτε δικού μας Northern Adventure(ex.Sonia) οι Καναδοί ειναι κάπως υπερβολικοί. Ναι δέχομαι οτι έχουν αλλα κριτήρια, περιβαλλοντολογικά και μή, αλλα τα ποσά που δηλώνουν για μετασκευές τα θεωρώ υπερβολικά και μή αληθή...

Link to comment
Share on other sites

On 17/5/2017 at 10:02 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Στο optimashipbrokers report αναφέρει ότι το Aqua Spirit ότι πουλήθηκε για 9,46 εκ δολάρια Αμερικής!!!

 

2 hours ago, Petros P said:

20 εκατομμύρια Θα στοιχίσει η επισκευή/μετασκευή του πλοίου για να έρθει στα standards που θέλουν στο Κανάδα

 

Mε 30 εκατομμύρια ($)   και κάτι ακόμα   δεν  μπορούσαν να ναυπηγήσουν  σε αυτό το μέγεθος  ένα καινούργιο  και πολύ πιο  σύγχρονο ?

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο έχει ανέβει στη μόνιμη δεξαμενή Esquimalt Graving στη Βικτώρια.

Τοπικά site αναφέρουν ότι τα 20εκ της μετασκευής χωρίζονται σε 2εκ που αφορούν το δεξαμενισμό και τα ύφαλα, και 18εκ που αφορούν το εσωτερικό.

Επίσης, διαγωνισμός γίνεται για να επιλέξουν σχέδιο που θα στολίσει το πλοίο. Τώρα εξωτερικά; Εσωτερικά; Δεν δύναμαι να τους καταλάβω. Πάντως θα δώσουν και 10+2,5 χιλιάρικα σε αυτούς που θα επιλεγούν.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Λίγα λόγια και εικόνες για ένα μικρό-μεγάλο αγωνιστή του Αιγαίου που εδώ τον βλέπουμε να μπαίνει στην Ίο το καλοκαίρι του 2016. Μα με το βαθύ μπλέ της ΝΕΛ, μα με το άσπρο του Ηλιόπουλου στην πιο σύντομη θητεία του με αυτά τα χρώματα, το συγκεκριμένο πλοίο αγαπήθηκε αρκετά στις Κυκλάδες. Η μια και μοναδική γνωριμία μου μαζί του έγινε σε ένα κυκλικό ταξίδι από Μύκονο για Νάξο το καλοκαίρι του 2013 και μάλιστα με 8άρι, το οποίο και το πλοίο ολοκλήρωσε με ελάχιστη καθυστέρηση περνώντας κι από Πάρο και Φώκλαντς. Μικρό το δέμας, παλλικάρι όμως στις θάλασσες, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους των Κυκλάδων αλλά και τον τουρισμό.  

 

Από την Νορβηγία ξαναγύρισε όταν είχε πρωτοφύγει, λέτε να μας στείλει κουβά και να γυρίσει κάποια στιγμή από τον Καναδά για να ξαναδούμε εικόνες σαν αυτήν? Όπως και να έχει το πράγμα, νομίζω πως το βαποράκι έχει βρεί ένα καλό σπίτι για κάμποσα χρόνια και θα το παρακολουθούμε έστω κι από μακριά.

 

Bonus coverage, στη Σύρο με φεγγάρι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

πριτς.:P

το πλοιο δεν ειναι ετοιμο. η εναρμονιση του με τα καναδικα standards και τις απαιτησεις της γραμμης, εχει βγει εκτος προγραμματος (καλα τι του φτιαχνουν? )B).

η εναρξη των δρομολογιων εχει αναβληθει πολλες φορες και τα τελευταια... exit polls:P δειχνουν το νωριτερο 16/9, με ληξη 11/10. τα δρομολογια δεν θα γινουν απο τον αγιο ανδρεα (northern sea wolf), αλλα απο τον original αδαμαντιο κοραη.

εννοειται οτι την ομορφη κουλα^_^ (Bella Coola) την ξεσκισε. περιοχη με εποχικο τουρισμο, που περιμενε πως και πως το πλοιο και προβαλε την επανεναρξη της γραμμης σαν κραχτη. οι τοπικες αρχες αναφερουν οτι ειχαν πολλες ακυρωσεις, κυριως απο ευρωπαιους τουριστες

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

πηρε το ματι μου ανακοινωση της πλοιοκτητριας, οτι το επομενο καλοκαιρι θα δραστηριοποιηθει σιγουρα και οτι ακομη προσπαθουν να το φερουν στα standards της εταιριας.B)

γεμιζουν και εκει πολλα στομαχια οι μετασκευες, σε πλοια εταιριων χωρις αφεντικο, απο οτι φαινεται

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

76εκ καναδεζικα, σινιφι 50εκ γιουροζ.

γεμισαν πολλα στομαχια φαινεται ;) 

λεει πολλα μεσα για συστηματα πυροσβεσης που δεν δουλευαν, ελασματουργικες και μηχανολογικες εργασιες που προεκυψαν, υλικα που δεν πληρουσαν τις προδιαγραφες πυρασφαλειας κλπ.

η πλακα ειναι οτι ειχαν αναθεσει σε ανεξαρτητους surveyors κλπ, να εκτιμησουν την αξια του πλοιου και τις εργασιες που θα χρειαζονταν.

επειδη μιλαμε για πλοιο 20ετιας, που στις αρχες της δεκαετιας ειχε κανει και σκανδιναβια, οσο κουρελι και να ηταν, οσες εργασιες και να ανεκυψαν, δεν μπορει να καταπιε σε χρηματα 10 φορες την αξια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...