Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Πολιτική και Ιατρική Διαχείριση πανδημίας.


Recommended Posts

Καταρχας οι επιστημονες λενε ,και δεν εχω προφανως λογο να το αμφισβητησω, οτι οι εμβολιασμενοι κολλανε πιο δυσκολα, μεταδιδουν πιο δυσκολα και την περνανε κατα κανονα σαν ενα κοινο κρυωμα του χειμωνα

Οι οδηγιες που εχουν ολα τα εμβολιαστικα κεντρα ειναι προφανως ιδιες.Ο τροπος εφαρμογης τους ομως διαφερει καποιες φορες.Αλλοι ειναι πιο αυστηροι στα πρακτικα θεματα και αλλοι πιο χαλαροι

Η δικη μου προσωπικη εμπειρια και στις δυο δοσεις,οτι γιατρος μου πηρε ιστορικο ρωτοντας αν εχω αλλεργιες κλπ.Προφανως αν ειχα και δεν το ελεγα ,μαλλον θα ηταν δυσκολο να το ξερει. Δεν νομιζω οτι ενας νοημων ανθρωπος θα πει ψεμματα γιατι τι αλλεργιες εχει πχ.Στην τελικη απο τη στιγμη που αποφασιζει να εμβολιαστει τον εαυτο του προστατευει. Στη συνεχεια μου ειπαν κατσε 15 λεπτα και μετα φυγε.Κανεις δεν ελεγξε αν εφυγα στα 5 ,στα 15 ή στα 55 λεπτα. ή δεν θα ακολουθησει τις 5 οδηγιες που του λενε.Και εδω ισχυει αυτο που ειπα παραπανω.Πιστευεις οτι αυτο που κανεις ειναι σωστο ,ακολουθεις τις οδηγιες.Προσωπικα δεν θεωρω οτι χρειαζεται και εδω μπαμπουλας για να τηρησει καποιος τα αυτονοητα

Σε συγγενικο μου προσωπο με το που ειπε στο γιατρο οτι εχει μικρη αλλεργια του απαγορευσε να εμβολιαστει και τον εστειλε να κανει αλλο εμβολιο σε νοσοκομειο και οχι πχ σε κεντρο υγειας.Οταν το εκανε τελικα του βαλανε και τις δυο φορες προληπτικα "πεταλουδα".Η αισθηση που εχω ειναι οτι ο κανονας ειναι οτι προσεχουν

Οσο αναφορα τα τεστ(PCR και rapid, γιατι σε αυτη τη φαση το self δεν το συζηταω καν) για τους εμβολιασμενους,ισως και να ηταν καλο να γινονται για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Πρακτικα ομως θα ειχαμε και τεραστιες γκρινιες οτι θα αυξηθει το κοστος ταξιδιου.Ηδη υπηρχε γκρινια οταν ειπαν τεστ στους μη εμβολιασμενος.Επιπλεον θεωρω οτι θα δημιουργουνταν μεγαλυτερη αμφισβητηση και στα ιδια τα εμβολια.

Για να πειστει ο κοσμος,τουλαχιστον αυτοι που εχουν δευτερες σκεψεις γιατι αν καποιος δεν πιστευεις δεν θα εμβολιαστει ποτε ,μια καλη ιδεα ισως θα ηταν να δινουν στη δημοσιοτητα πιο αναλυτικα στοιχεια για το ποσα κρουσματα ανηκουν σε εμβολιασμενους,ποσοι εμβολιασμενοι μπηκαν νοσοκομειο κλπ

 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

3 hours ago, tasos123 said:

Οι εμβολιασμενοι δεν πρέπει να υπόκεινται σε κανένα έλεγχο, τεστ ή καραντίνα είτε σ' αρέσει είτε όχι. Οι ειδικοί και οι επιστήμονες ξέρουν κάτι περισσότερο από έναν που ασχολείται με τα πλοία!

Ψέμα και μεγάλη πλάνη ότι ένας μολυσμένος εμβολιασμενος εχει περισσότερο ιικο φορτίο!

Οι επιστήμονες ακόμα ερευνούν τα συμπτώματα και τα δεδομένα του Covid 19 και πόσο ακόμα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων με τη συλλογή δεδομένων. Επειδή φαίνεσαι ότι είσαι απόλυτα σίγουρος, ότι όποιος κάνει το εμβόλιο δεν κινδυνεύει από το κορωνοιο!! Με κορωνοϊό σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, που είχε εμβολιαστεί αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροδιακομιδη στην Αθήνα και δίνουν μάχη οι γιατροί  για να μην διασηλωνωθεί!!!

Link to comment
Share on other sites

Και φορώντας ζώνη στο αυτοκίνητο υπάρχει περίπτωση να μείνεις ανάπηρος σε τροχαίο ή ακόμη και να σκοτωθείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε προστατεύει πάρα πολύ. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρέπει να ξέρουμε όλα τα δεδομένα για νζ κρίνουμε. Ο εν λόγω ( που μακάρι να είναι Περαστικά του γρήγορα) μπορεί να είχε οποιαδήποτε άλλο θέμα και έτσι να είναι τώρα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Που βέβαια αν δεν ήταν εμβολιασμενος θα μπορούσε και να έχει χαιρετησει τον ματαιο τούτο κόσμο 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Να πούμε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του κράτους που συγκρίνουν τα κρούσματα, διασωληνωμενους και θανάτους ανάμεσα σε εμβολιασμενους και μη, αναφέρουν αποτελεσματικότητα ανάμεσα στο 95-98%.

Αρα ναι δεν είσαι πλήρως εξασφαλίσεις, αλλά υποθέτοντας ότι τα νούμερα είναι σωστά, η εξασφάλιση που τα εμβόλια προσφέρουν είναι πολύ καλή....

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, tasos123 said:

Σωστή παρατήρηση για την ημιμάθεια και ταιριάζει απόλυτα σε σένα.

Οι εμβολιασμενοι δεν πρέπει να υπόκεινται σε κανένα έλεγχο, τεστ ή καραντίνα είτε σ' αρέσει είτε όχι. Οι ειδικοί και οι επιστήμονες ξέρουν κάτι περισσότερο από έναν που ασχολείται με τα πλοία!

Ψέμα και μεγάλη πλάνη ότι ένας μολυσμένος εμβολιασμενος εχει περισσότερο ιικο φορτίο!

Να πάψεις πρώτα εσύ να διασπείρεις φεικ νιουζ και να το παίζεις έξυπνος και άσε τι θα λέμε εμείς...

Όλα τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά και πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας προέχει των φοβιτσιάρηκων... Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας μιας και εδώ και χρόνια δε μπορεί να μπει παιδί στο νηπιαγωγείο αν δεν έχει κάνει εμβόλια ούτε σε ρωτάει κανείς στο στρατό αν θέλεις να το κάνεις ή πως αισθάνεσαι κτλ και στο χώνουν με το ζόρι. Αντίθετα τώρα πηγαίνεις με την θέλησή σου και συμπληρώνοντας έντυπο υγείας και σε ρωτάνε το ιατρικό σου ιστορικό και σε παρακολουθούν. Αλλά αναγκαστικά θα υποστείς και τις συνέπειες της αδιαφορίας σου.

Πιο επικίνδυνος από σένα και όσους πιστεύουν τα ίδια δεν είναι κανείς

Επειδή η ικανότητα αντίληψης, μελέτης και παρακολούθησης των δεδομένων δεν είναι πλεονέκτημα των πολλών, μάθε να ακούς, να μην είσαι ξεροκέφαλος και να σέβεσαι. 

Ένας άνθρωπος ανα πασα στιγμή μπορεί να κολλήσει το οτιδήποτε. Οι αεροφοροι οδοί του σώματος σου παραμένουν ανοιχτοί για οποιον αερομεταφερομενο ιό ή μικρόβιο βρεθεί κοντά σου. 

Άρα είτε σ αρέσει είτε όχι, ένας άνθρωπος, όποιο στάτους κι αν έχει μπορεί να κολλήσει. 

Κολλάω σημαίνει ότι μπήκε στον οργανισμό μου. 

Εάν είσαι εμβολιασμενος, το ανοσοποιητικο σου θα αναγνωρισει τον εχθρό και θα προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει. Όσο το ανοσοποιητικο σου προσπαθεί να τον πολεμησει, εάν δεν τηρείς μέτρα προστασίας θα συνεχίσεις την διασπορά. Φυσικά έχεις μικρο ιικό φορτίο αλλά καμία επιστημονική κοινότητα δεν εχει πει ότι ένας εμβολιασμένος δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιο. Άλλοι λένε οτι δεν ξερουμε αν μεταδίδει, άλλοι λένε οτι τα μέτρα προστασιας δεν πρέπει να χαλαρώνουν για τους εμβολιασμενους και αλλοι λενε οτι οι εμβολιασμενοι είναι δυνητικά μέλη της διασποράς εφόσον είναι φορείς. 

Άρα ένας εμβολιασμένος :

-Μπορεί να κολλήσει 

-Μπορεί να μην νοσησει

-Μπορεί να μεταδώσει 

 

Ενας ανεμβολιαστος που έχει διαγνωστεί σε έλεγχο αρνητικός, σημαίνει οτι δεν έχει αναγνωρίσιμο ιικο φορτίο. Σημείωσε το οτι μιλάω για έναν ανεμβολιαστο με αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο. 

Απο τη στιγμή που εχει μηδεν ιικο φορτίο, τότε δεν μεταδίδει. Φυσικά εαν ειναι στην περίοδο επωασης ενδέχεται να μην φανεί, ωστόσο του έχει γίνει έλεγχος και σίγουρα δεν νοσει απο τον ιό. 

Αντίθετα λοιπον, ενας εμβολιασμένος απο τη στιγμή που δεν υποκειται σε έλεγχο, μπορεί να έχει οποιαδηποτε ποσοτητα ιικου φορτιου, και φυσικα δεν το γνωρίζουμε γιατι δεν εχει κανει τεστ. Ακομα χειροτερα; μπορεί ακομα και να νοσει, δηλαδη να εχει ξεκινησει και η επωαση του ιου, με συμπτώματα ελαφρα που τα θεωρεί ακομα κι αμελητέα. 

Άρα ένας εμβολιασμένος χωρίς τεστ που έχει το κολλησει covid εχει περισσότερες πιθανότητες μετάδοσης από εναν ανεμβολιαστο που έχει αρνητικό τεστ. 

Φεικ νιουζ δεν διασπειρω γιατι δεν τα διαβάζω. Φροντίζω να μελετάω τις επίσημες αρχές και όχι τα βατραχια και τα ποντίκια. 

Δεν έθεσα θέμα αντισυνταγματικοτητας και ούτε εδωσα τέτοια προέκταση. Όμως κατα την έναρξη του εμβολιασμού και μεχρι και τωρα, ουδείς μιλησε ή θεσπισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών. Για αυτο και στον δημόσιο λογο τους τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για παράκληση προς τους πολίτες και εξαιρουν την σημασία του εμβολιασμού, αγνοωντας βεβαια οτι με τις μεθοδεύσεις που προσπαθούν να ωθησουν τον κοσμο στον εμβολιασμό καταφέρνουν το αντίθετο. 

Και επειδή στην Ελλάδα της φαιδρας πορτοκαλεας, όλοι γίνονται αμέσως δικαστές και κριτές, σου μιλάει ενας πολίτης που ειναι υπέρ του εμβολιασμού και της προστασίας από τον sars cov 2 με καθε δυνατό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ομως οτι δεν μπορω μα σχολιάζω την λαθος κατεύθυνση των μέτρων προστασίας τα οποία δεν ακολουθούν τις επιστημονικές οδους. 

ΥΓ: δεν θα δώσω μασημένη τροφή με λινκ και παραπομπές. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει κάτι πέρα απο την οποιαδηποτε ενασχόληση του ψάχνεται και βρίσκει. 

ΥΓ2: Η επιστήμη δεν κρινεται απο μενα και σενα. Οι πολιτικές επιλογες ομως ναι. Διαχωρισε τα. 

 

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Κάτι που τουλάχιστον εμένα με βάση σε σκέψεις είναι το γεγενός πως σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ιατρικού συλλόγου, το 58 % του νοσηλευτικού προσωπικού αρνείται να κάνει το εμβόλιο.

Και αναρωτιέμαι τώρα με το ταπεινό μου μυαλό, αυτοί δεν τα βλέπουν εδώ και 1,5 χρόνια όλα από πρώτο χέρι; Σύμφωνα με αυτά που ακούμε, θα έπρεπε να τρέξουν πρώτοι να εμβολιαστούν! Και όμως η πλειοψηφία δε θέλει να κάνει το εμβόλιο ... Εμένα αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ, ειδικά όσον αφορά την εγκυρότητα όλων αυτών που λένε οι ειδικοί για το ποσοστό θνησιμότητας των μεταλλάξεων και τις παρενέργειες των εμβολίων. 

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ προσωπικά είμαι γιατρός, αλλά κουβέντα κάνουμε. Νομίζω δεν απαγορεύτηκε ακόμα να ακούγεται η αντίθετη γνώμη. Άλλωστε κριτική σκέψη υπάρχει στον καθένα μας για να μην επηρεάζεται από κάποιον που αποκαλούν οι άλλοι "επικίνδυνο". Επειδή αναφέρθηκε το θέμα των εμβολίων των παιδιών, του στρατού (όπου εκεί σου κάνουν της ηπατίτιδας ή/και μηνιγγίτιδας αν θυμάμαι καλά, πχ εμένα δε μου έκαναν τίποτα) κ.α., είναι εμβόλια που είναι χρόνια δοκιμασμένα κι όχι σε κλινικές έρευνες επισήμως περίπου 1μιση έτους. Όπως για παράδειγμα βγήκε πριν λίγες εβδομάδες εμβόλιο κατά του καρκίνου, άραγε κι εκεί να τους πήρε μόνο τόσο λίγο καιρό να το βρουν ή υπήρχαν έρευνες επί ερευνών; 

Για την αξιοπιστία των τεστ θα συμφωνήσω. Ειδικά στα rapid και selftest θεωρώ μεγάλη την πιθανότητα λάθους, όμως είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης. Και πάλι όμως, η αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά (εδώ κι ένα μήνα κοντά είναι υποχρεωτικό rapid η pcr) δε δικαιολογείται να είναι επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε 2 μέρες αμέριμνος. Γι αυτό το λόγο είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος καλό θα ήταν να υπάρχει τεστ πριν το ταξίδι. Το εμβόλιο το κάνεις κυρίως για να προστατέψεις τον εαυτό σου. 

Link to comment
Share on other sites

Με το εμβόλιο υποτίθεται ότι ταξιδεύεις ποιό ελεύθερα χωρίς test και ταλαιπωρίες δείχνοντας απλώς το πιστοποιητικό. Αν είναι και ο εμβολιασμένος να κάνει test τι θα τον ωφελήσει  όλο αυτό;

Αφού η είσοδος στα πλοία επιτρέπεται μόνο με test ή πιστοποιητικό ποιός ο λόγος να φοράνε οι επιβάτες μάσκες αφού θεωρητικά δεν νοσεί κανείς;

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας ενδεχόμενης τρίτης, τέταρτης, ..., δόσης και τον εμβολιασμό παιδιών, αυτό περιέχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Καλό θα ήταν να κάνανε αντίστοιχες σκέψεις για το μέλλον και οι δικοί μας πολιτικοί στην Ευρώπη.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, lostromos said:

Με το εμβόλιο υποτίθεται ότι ταξιδεύεις ποιό ελεύθερα χωρίς test και ταλαιπωρίες δείχνοντας απλώς το πιστοποιητικό. Αν είναι και ο εμβολιασμένος να κάνει test τι θα τον ωφελήσει  όλο αυτό;

Αφού η είσοδος στα πλοία επιτρέπεται μόνο με test ή πιστοποιητικό ποιός ο λόγος να φοράνε οι επιβάτες μάσκες αφού θεωρητικά δεν νοσεί κανείς;

Τα μέτρα τα λαμβάνεις για προστασία και όχι για να μειώσεις την ταλαιπωρία. Αυτό είναι και το λάθος. Λανθασμένα μέτρα τα οποία δίνουν την εντύπωση πως ενας εμβολιασμένος μπορεί να έχει άνεση κινήσεων και ένας μη εμβολιασμενος τιμωρείται παραδειγματικά.

Αν βγάλουμε τη μασκα απο τα πλοία, όσοι εμβολιασμενοι που ειναι φορείς ταξιδεύουν θα διασπείρουν τον ιο, το ιδιο και οι μη εμβολιασμενοι που μπορεί το ιικο φορτιο την μερα που κανανε τεστ να ήταν μη μετρήσιμο αλλα την ημέρα του ταξιδιού να είναι και αρα να μπορεί να μεταδώσει. 

Ο Π.Ο.Υ. εχει δηλώσει εξ αρχής οτι το εμβόλιο δεν καταργεί μάσκες, αποστάσεις και υγιεινή, τα μόνα σίγουρα μέσα προστασίας. Άσχετα που στην Ελλάδα η πολιτεία δεν το κάνει σαφές και συναντάμε ολο και πιο συχνά περιστατικά του στυλ "-κύριε μπορείτε να βάλετε τη μασκα σας; -μη φοβασαι ειμαι εμβολιασμενος"

Τέτοιες συμπεριφορές συνεισφέρουν αρκετά στο επιδημιολογικο φορτίο.

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Nikos_Chania said:

Ο Π.Ο.Υ. εχει δηλώσει εξ αρχής οτι το εμβόλιο δεν καταργεί μάσκες, αποστάσεις και υγιεινή, τα μόνα σίγουρα μέσα προστασίας. Άσχετα που στην Ελλάδα η πολιτεία δεν το κάνει σαφές και συναντάμε ολο και πιο συχνά περιστατικά του στυλ "-κύριε μπορείτε να βάλετε τη μασκα σας; -μη φοβασαι ειμαι εμβολιασμενος"

Δεν ειναι μονο προνομιο των Ελληνων αυτο.Με γνωστους που εχω μιλησει στο εξωτερικο παρομοια ειναι η κατασταση.Σε ανοιχτους χωρους ελαχιστοι φορανε μασκα 

Δεν θεωρω οτι η πολιτεια δεν το εκανε σαφες το θεμα με τη μασκα. Με εξαιρεση τη πρωτες μερες που καταργηθηκε η υποχρεωτικη μασκα και εκει οντως ειχε μεινει λιγο στον αερα η οδηγια ,εχω ακουσει πολλες φορες να αναφερται οτι τη μασκα συνεχιζουμε να τη φοραμε οταν υπαρχει συνωστισμος.

Παρα απο αυτο ομως εξακολουθω να πιστευω οτι δεν χρειαζομαστε καμια πολιτεια ωστε να κανουμε τα αυτονοητα.Δεν ειμαστε στο σχολειο ωστε να μας λενε κατι και να κανουμε τα αντιθετα για να δειξουμε οτι δεν μασαμε

Link to comment
Share on other sites

Όπως βλέπεις όμως, λιγοι διαθέτουν την ευθιξία να είναι σωστοί. Υπάρχουν και εμβολιασμενοι που είναι στην κοσμάρα τους,υπάρχουν ομως κι αυτοι που προσέχουν και τηρούν ευλαβικά μετρα προστασιας.

Αντίστοιχα υπάρχουν μη εμβολιασμενοι που προσέχουν και τηρούν μετρα προστασίας και υπάρχουν κι αυτοί που αρνούνται να κρατήσουν ακομα κι απόσταση απο τον μπροστινο τους,ενα μετρο προστασιας χωρις κόστος. Φυσικά δεν μιλαμε για το πόσοι εχουν καταντήσει την μασκα να ειναι μεσο προστασίας του πηγουνιου και του αγκωνα οπως και το κράνος. 

Η πολιτεία εδινε μερικές σωστές πληροφοριες μεσα σε ενα χάος παραπληροφορησης που η ίδια έχτισε γκρεμίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αποφάσεις της. Χωρις αυτό να σημαίνει οτι οι πολίτες δεν παραμένουν υπεύθυνοι και συνεχίζουν την προστασία μονοι τους καθώς ειναι συνειδητοποιημενοι.

Όπως βλέπεις όμως, λιγοι διαθέτουν την ευθιξία να είναι σωστοί. Υπάρχουν και εμβολιασμενοι που είναι στην κοσμάρα τους,υπάρχουν ομως κι αυτοι που προσέχουν και τηρούν ευλαβικά μετρα προστασιας.

Αντίστοιχα υπάρχουν μη εμβολιασμενοι που προσέχουν και τηρούν μετρα προστασίας και υπάρχουν κι αυτοί που αρνούνται να κρατήσουν ακομα κι απόσταση απο τον μπροστινο τους,ενα μετρο προστασιας χωρις κόστος. Φυσικά δεν μιλαμε για το πόσοι εχουν καταντήσει την μασκα να ειναι μεσο προστασίας του πηγουνιου και του αγκωνα οπως και το κράνος. 

Η πολιτεία εδινε μερικές σωστές πληροφοριες μεσα σε ενα χάος παραπληροφορησης που η ίδια έχτισε γκρεμίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις αποφάσεις της. Χωρις αυτό να σημαίνει οτι οι πολίτες δεν παραμένουν υπεύθυνοι και συνεχίζουν την προστασία μονοι τους καθώς ειναι συνειδητοποιημενοι.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εάν μποροπύσατε να δείτε τι γίνεται κατά την άφιξη των ημερόπλοιων στο Φισκάρδο και την πληρότητά τους, εμβολιασμένοι και μη, θα φρικάρατε κυριολεκτικά ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εδώ και κάποιες έχει καταργηθεί το έντυπο επιβίβασης για το Covid 19 στα πλοία. Ενώ και ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή αρνητικών τεστ έχει περάσει από το λιμεναρχείο στο πλήρωμα και τα πρακτορεία.

Σε πρόσφατο ταξίδι μου με αεροπλάνο στην Ελλάδα κατά την αναχώρηση μου δεν κοίταξαν κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, παρά μονό ζήτησαν στη πύλη αναχώρησης ότι έχω το PLF γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να μπεις στη χώρα του προορισμού. Στην άφιξη μου στη Κύπρο σκάναραν το PLF και έκαναν rapid test σε όλους τους επιβάτες της πτήσης. Στην επιστροφή μου στη πύλη επιβίβασης έλεγξαν το PLF και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ στην άφιξη στην Ελλάδα απλώς  είδαν ότι είχα το PLF και το πιστοποιητικό εμβολιασμού οπτικά από το κινητό μου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι η δήλωση προεπιβιβασης για τα πλοία. 

Στο κυρίως ΦΕΚ δεν περιλαμβάνεται πλέον η παράγραφος που έλεγε για την δήλωση υγείας, ομως λέει οτι τηρούνται τα μέτρα προστασίας που είναι αναρτημένα στο υνανπ.

Εκεί, στην εγκυκλιο του υνανπ που δεν έχει ανανεωθεί απο τον Μάιο (νομιζω) εξακολουθεί να υπάρχει ως υποχρέωση η συμπλήρωση της δήλωσης υγείας προ επιβίβασης. 

 

Πιασ τ αυγό και κουρευ το.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικα παντως το εντυπο επιβιβασης ειναι αχρηστο.

8 και 9 χιλιαδες κρουσματα καθημερινα,ειναι αδυνατο να κανεις πλεον ιχνηλατηση.Αμφιβαλω κι ολας του εδινε και κανεις σημασια πλεον

Τον ελεγχο ομως των πιστοποιητικων θα επρεπε να τον κανει το λιμενικο.Θα πει καποιος οτι και στα υπολοιπους χωρους που μπαινεις με πιστοποιητικο τον ελεγχο τον κανει το προσωπικο ,αλλα εδω ειναι διαφορετικα μιας και ουτως ή αλλως υπαρχει η παρουσια λιμενικου σε καθε αναχωρηση,οποτε ειναι σαφως πιο ευκολο

Link to comment
Share on other sites

Μην κοψεις το χερι σου για την τελευταία σου πρόταση. 

Τέλη Σεπτέμβρη, 3 φορές ταξίδεψα και τις 2 δεν υπήρχε καν λιμενικός στην ευρύτερη περιοχή. 

Η δήλωση υγείας ηταν ξεκάθαρα υπεύθυνη δήλωση, οτι ακριβώς και το 13033. Δηλαδή δεν αποτρέπει σε καμία περίπτωση κατι, απλά σε περίπτωση που κατι γίνει και καλα να ξερουν ποιος και τι. 

Φυσικά και δεν εχει νόημα, διοτι οταν δηλωνεις την θεση του εισιτηρίου σου εκει και μετα το πλήρωμα σε βάζει να κατσεις οπου να ναι λες και ειμαστε σε πτήση της ρυαναιρ το 2012,τότε λογικό να μην μπορεί να γίνει ιχνηλατηση. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά είναι μέτρα για να χουμε να λέμε. Καμία ουσιώδης παρέμβαση για αποτροπή διασποράς δεν υπάρχει. Καμία. Μην κοροιδευομαστε. 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθεια σας.

Τα τεστ που εκδίδουν τα κάτα τόπους εργαστήρια δεν περιέχουν QR-code.

Μέχρι τώρα στα ταξίδια με πλοίο ή αεροπλάνο έλεγχαν την ημερομηνία, το όνομα και το αποτέλεσμα.

Σήμερα όμως που πήγε ο ξάδερφός μου στη ΔΕΗ, του είπαν πως πρέπει το τεστ του εργαστηρίου να έχει και QR-code.

Τηλεφώνησε μετά από αυτό στο λιμεναρχείο και δυστυχώς εκεί δεν είχαν ιδέα και του είπαν να ρωτήσει στο εργαστήριο.

Και τελικά στο εργαστήριο του είπαν πως δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για QR-code και ότι η ΔΕΗ είναι παράνομη που το ζητάει! 

Μου ζήτησε τη βοήθειά μου επειδή ταξιδεύω πιο συχνά από αυτόν, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι να του πω ...

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει πραγματικά;

Link to comment
Share on other sites

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι ίδια με τον ξένο υπήκοο;

Το σχετικό ΦΕΚ έχει ως προυπόθεση εισόδου κάποια εγγραφα, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου. Προς σκοπό ελέγχου τους έχει δημιουργήσει την εφαρμογή Covid Free, με την οποία σκανάρεις τα έγγραφα.

Τα τρία αυτά έγγραφα εκδίδονται μέσα από το gov.gr και όλα έχουν μοναδικό qr εγκυρότητας. Αυτό το qr σκανάρεται από την εφαρμογή που ανέφερα παραπάνω.

Η εν λόγω εφαρμογή σκανάρει και τα ευρωπαικά πιστοποιητικά, τα οποία μπορούν να είναι είτε εμβολιασμού, είτε νόσησης είτε αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

Εαν είσαι Έλληνας, έχεις ΑΜΚΑ και κωδικούς taxis και είσαι εμβολιασμένος ή έχεις νοσήσει, εκδίδεις απόκλειστικά από το gov.gr (ή από ΚΕΠ) τα αντίστοιχα έγγραφα ή από το eudcc.gov.gr το αντίστοιχο ευρωπαικό πιστοποιητικό.

Αν είσαι Έλληνας, έχεις ΑΜΚΑ και κωδικούς taxis και έχεις κάνει διαγνωστικό έλεγχο, εκδίδεις από το gov.gr (ή από ΚΕΠ) τα αντίστοιχα έγγραφα ή από το eudcc.gov.gr το αντίστοιχο ευρωπαικό πιστοποιητικό ή ζητάς την έκδοση βεβαίωσης από το σημείο δειγματοληψίας (φαρμακείο, εργαστήριο κ.ο.κ.). Το σημείο δειγματοληψίας, εκδίδει μία βεβαίωση για το αποτέλεσμα, η οποία δεν φέρει απαραίτητα κάποιο σημείο ελέγχου εγκυρότητας (qr code) ή αν φέρει, τότε ΔΕΝ σχετίζεται με την ελληνική κυβέρνηση και της δικιές της υπηρεσίες πιστοποίησης όπως αναφέραμε στα δικά της έγγραφα, αλλά αφορά το εργαστήριο αυτό και πιο συνηθισμένο είναι να αφορά την ψηφιακή έκδοση της βεβαίωσης αυτής.

Η βεβαίωση αυτή είναι έγκυρη και αποδεκτή εφόσον είναι στα χρονικά όρια που ορίζει το κράτος, δηλαδή 48 ώρες για ταχύ έλεγχο αντιγόνου και 72 ώρες για μοριακό έλεγχο. Μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν γίνεται αποδεκτή και απαιτείται η καταχώρηση στον ΗΔΙΚΑ (δηλαδή στο πληροφοριακό σύστημα από το οποίο αντλούνται και τα στοιχεία για τα έγγραφα που εκδίδουμε από το gov.gr και το eudcc.gov.gr) όπως π.χ. στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ένας ξένος λοιπόν, εφόσον δεν έχει ΑΜΚΑ και κωδικούς taxis, τότε παραλαμβάνει την βεβαίωση από το σημείο δειγματοληψίας και το επιδεικνύει όπου απαιτείται.

Σε περίπτωση που ο ξένος είναι ευρωπαίος πολίτης και εμβολιασμένος ή νοσήσας, μπορεί να εκδώσει από το κράτος τους αντίστοιχο ευρωπαικό πιστοποιητικό το οποίο αναγνωρίζεται και από την εφαρμογή της ελληνικής κυβέρνησης και σκαναρεται κανονικά.

ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση, οι βεβαιώσεις πρέπει να είναι σφραγισμένες και υπογεγραμμένες από τον διενεργούντα τον έλεγχο υπάλληλο (ιατρό/μικροβιολόγο κ.ο.κ.).
ΥΓ2: Επειδή μου έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου σώματα ελέγχου (λιμενικό σωμα) αμφισβητούσαν το τεστ ακόμα κι από το gov.gr, ζητούσαν την φορολογική απόδειξη (!!!) από το κέντρο διενέργειας του τεστ. Είναι κάτι ανεπίτρεπτο φυσικά, όμως συνίσταται μαζί με το τεστ να υπάρχει και διαθέσιμη η απόδειξη σε περίπτωση ακραίας επίδειξης εξουσίας. Επαναλαμβάνω, καταδικαστέο από κάθε άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Είναι η ίδια περίπτωση.

Σε ευχαριστώ πολύ. Με κάλυψες πλήρως :)

Οπότε, ξένος υπήκοος στην Ελλάδα χωρίς ΑΜΚΑ και Taxis, προκειμένου να εκτελέσει μια οποιαδήποτε εργασία που απαιτεί πιστοποιητικό, φτάνει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό όπως εκδίδεται από το εργαστήριο. Ήταν λάθος η συμπεριφορά της ΔΕΗ που απαιτούσε QR-κωδικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
1 hour ago, Ariadne said:

Στη Φλώριδα και σε άλλες πολιτείες 5000 € πρόστιμο στα μαγαζιά που ζητάνε πιστοποιητικό ή τεστ.

Ναι, και;  να το αφήσουν κι εδώ δηλαδή μπατε σκυλοι αλεστε; 

Link to comment
Share on other sites

Στο 25% η θετικοτητα στα τεστ σημερα δηλαδη(ς) 1 στους 4 κερδιζει(καλυτερα κ απ το πρωτοχρονιατικο καλη ωρα).

Καποτε με 1% σημαναμε πανδημο  συναγερμο :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...