Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Πολιτική και Ιατρική Διαχείριση πανδημίας.


Recommended Posts

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν είπα ότι έχουμε τον έλεγχο, γι αυτό έγραψα να μην χαθεί τελείως ο έλεγχος. Αλλά συγκριτικά με άλλες χώρες όπως για παραδειγμα την Πορτογαλία, εκεί ας πουμε έχει χαθεί τελείως ο έλεγχος. Αλλα θέλουμε να τα ανοίξουμε όλα και να έχουμε 10.000 κρούσματα τη μέρα και τριψηφιους αριθμούς νεκρών? Αυτό δεν νομίζω να το θέλει κανείς και όπως βλέπουμε στις μικρές πολεις μεταδίδεται πολυ γρήγορα. Εκτός από την Σαντορίνη που ανέφερε ο @ΝΟΜΙΚΟΣ και στην Νότια Ευβοια απο ενα κρουσμα εξαπλώθηκε ταχυτατα και γέμισε ολη η πολη και φυσικά πολλα κρούσματα στα σχολεία. Σίγουρα δεν είναι προτεραιοτητα καθώς είναι επικίνδυνο 

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι, δεν φρόντισα να μπείτε στο κλίμα του σχολίου μου και θα απολογηθώ.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ εκατόμβες νεκρών και σίγουρα δεν επιθυμώ ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το σχόλιο μου ήταν μία αποτύπωση της πραγματικότητας του σήμερα. Έχουμε λάβει ένα σωρό μέτρα, δεν μπορεί κανένας τα ελέγξει επαρκώς (και μην μου πείτε οτι γίνονται σωστοί έλεγχοι - έλεγχοι για τα μάτια του κόσμου γίνονται), έχουμε πάρει μέτρα που αποδεδειγμένα δεν μειώνουν την διασπορά, έχουμε αποφασίσει την παραμονή των σχολείων στην πλευρά του "ΑΝΟΙΚΤΟΝ" και επιμένουμε οτι καθηγητές και μαθητές δεν συμβάλλουν στην διασπορά αλλά μόλις γίνουν γονείς και παιδιά γίνονται "ενδοοικογενειακές διασπορές" (τάδε έφη ΒΑΝΑ).

Παράλληλα επιδοτούμε αδρά εταιρείες για να δρομολογήσουν πλοία που ΔΕΝ χρειάζονται, που ΔΕΝ μεταφέρουν επιβάτες λόγω των περιορισμών σαφέστατα, καθώς οι κατηγορίες των ανθρώπων που επιτρέπεται να ταξιδέψουν είναι ελάχιστοι, αλλά ολόκληρα κυκλώματα έξω και πέριξ της Ελλάδας φτιάχνουν χαρτιά-μαιμού και τα δίνει για μεταφορά ατόμων που κανονικά δεν θα έπρεπε.

Λίγο παραπέρα, έχουμε μία πολιτική ηγεσία η οποία αν δεν έχει γίνει, τείνει σίγουρα, να γίνει συνώνυμο της κωλοτούμπας. Όχι take away στις 12:35 λέει ο Άδωνις, Ναι take away στις 12:59 λέει ο Άδωνις. "ΔΥΝΑΜΗ" την χαρακτήρισε την κωλοτούμπα του. Ολόκληρος πρωθυπουργός έκατσε μπράτσο με μπράτσο με 25 νοματαίους στην Ικαρία να φάει την στιγμή που στην Λαμία έκοψαν πρόστιμο σε γιαγιά που πουλούσε κηπευτικά με βαρύ ηθικό ιστορικό στην πλάτη της. 

Τέλος, ένας ολόκληρος λαός αντιμετωπίζεται στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας με λάθος τρόπο. Γιατί; Γιατί η διασπορά κατά κύριο λόγο (αυτοί είπαν) γίνεται από την κινητικότητα. Και; Περιορίζουν τον πολίτη και όχι τον πελάτη/εργαζόμενο. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες είναι μία τρύπα στο νερό, όταν ολόκληρη την ημέρα δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε την κίνηση των πελατών, ούτε των εργαζομένων.

Σέβομαι απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν υποκινώ σε ανυπακοή και είμαι βαθιά πεπεισμένος οτι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες τηρούν τα μέτρα, προσέχουν, αλλά δεν τρώνε αμάσητα τα όσα γίνονται, και δεν τα χωνεύουν σίγουρα. Έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν την πραγματικότητα.

Ζητώ συγγνώμη αν παρανοήθηκαν όσα είπα, αλλά δυστυχώς είναι θράσος το να πάρει 45χιλιάρικα το PowerJet να πηγαινοέρχεται άδειο στο Αιγαίο, αυξάνοντας και το αποτύπωμα σε CO2 (να τα λέμε αυτά.)

Link to comment
Share on other sites

H Ελλαδα παρελαβε 45.000 δοσεις του εμβολιου της AstraZeneca και ξεκινα ο εμβολιασμος των 60-64 (η πλατφορμα για τα rv ανοιγει στις 10.2 και οι εμβολιασμοι ξεκινουν στις 15, με AstraZeneca).

Στις 12.2 ανοιγει και η πλατφορμα για τους 75-79 (ξεκινα και για αυτους στις 15, με Pfizer).

Επισης H EE σημερα ηρθε σε κατ αρχην συμφωνια με τη Pfizer για αλλα 300εκ δοσεις

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι κυβερνηση αυτη, ο Christopher Nolan ειναι :P 

Στο Inception του 2010, ειχαμε ονειρα μεσα στα ονειρα.

Στην Ελλαδα της πανδημιας το 2021 εχουμε Lockdown μεσα στο Lockdown.

Για να ειμαστε ειλικρινεις, ειχαμε ως τωρα ενα lockdown που ισχυε μονο το βραδυ

Υπομονη:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Απο αύριο το πρωί η Αττική σταματάει το λιανεμπόριο και την εκπαίδευση (εκτός ειδικής αγωγής).

Συνεχίζουν να λειτουργούν τα ΚΤΕΟ, ενώ ο Χαρδαλιάς δήλωσε πως ΔΕΝ απαγορεύεται η διαδημοτική μετακίνηση για λόγους άθλησης/άσκησης (μετακίνηση 6) εφόσον δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην περιοχή μόνιμης διαμονής.

Παράλληλα δημόσιο και ιδιωτικός τομέας αυξάνει την τηλεεργασία και το δημόσιο εξυπηρετεί μόνο έκτακτες περιπτώσεις (διότι τις νορμάλ ουτε καν τις κοιτάει εδώ και μήνες, παρά τα επαναλαμβανόμενα μέιλ και τηλέφωνα) και επιτρέπεται το delivery, take away και drive through, όχι ως αυτοτελείς λόγοι φυσικά.

Θα περίμενε κανείς αυτή τη φορά να λάβει μέτρα και ως προς τις ταχυμεταφορές για να αποφευχθεί το μπάχαλο του Νοέμβρη, αλλά τα ίδια θα γίνουν και τώρα, μιας και τα ειδη που δεν ειναι πρώτης ανάγκης δεν θα πωλουνται στα supermarket.

 

ΥΓ: Στην Ικαρία η εστίαση παραμένει ανοιχτή στα μπαλκόνια ή θα δουλέψει κι εκεί με delivery;

Link to comment
Share on other sites

μέτρα ως προς τις ταχυμεταφορές δεν ξερω αν θα μπορούσαν να λάβουν και ποια θα μπορούσαν να ειναι αυτά (που να είναι και αποτελεσματικά).

Περισσότερο εγώ θα περιμενα μέτρα που να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Σήμερα ανακοινώθηκε ολικό lockdown και στο Σύνταγμα πάλι εγινε της μουρλής.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω ο Ροΐδης το είχε πρωτοπει, πανω απο εναν αιώνα πίσω. Ο μόνος νομος που χρειαζεται στην Ελλαδα, ειναι ο νομος "περι τηρησεωςν των κειμενων νομων".

Απο τη στιγμη που στο κωδικο 6 (σωματικη ασκηση) επιτρεπονται οι διαδημοτικες μετακινησεις και η χρηση οχηματος,.δεν εχει νοημα να συζηταμε

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Νέα πατέντα στη Γερμανία.

Τους προηγούμενους μήνες, άσχετο εάν είχες καρκίνο, AIDS, οτιδήποτε άλλο, πέθαινες πάντα από κωρονοϊό.

Τωρά, εάν πεθάνεις μετά από εμβόλιο, ξαφνικά θυμήθηκαν τις υπόλοιπες αρρώστιες και πεθαίνεις από καρκίνο, AIDS, κτλ., κτλ., κτλ.

Άσχετα με την αρρώστια, μας περνάνε οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ για πολύ βλάκες, μα πάρα πολύ ...

Edited by Ariadne
Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να αναφέρω πως μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση του Καναδά έριξε άκυρο σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κρουαζιέρας μέσα στη χώρα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021. Ένα ακόμη σημάδι για τις εταιρείες πως και το 2021 θα τεστάρει τις όποιες αντοχές τους έχουν μείνει.

Link to comment
Share on other sites

On 2/11/2021 at 4:20 PM, Ariadne said:

Τους προηγούμενους μήνες, άσχετο εάν είχες καρκίνο, AIDS, οτιδήποτε άλλο, πέθαινες πάντα από κωρονοϊό..

 

On 2/11/2021 at 5:03 PM, hayabusagr said:

Από που προκύπτει αυτό; 

Συμφωνα με οσα ειχε δηλωσει περσυ για το θεμα ο Τσιορδας, το πρωτοκολλο του Π.Ο.Υ. και οι οδηγιες της ΕΕ, ηταν ξεκαθαρα. Αν καποιος εχει θετικο PCR (μοριακο τεστ), ειναι κρουσμα. Αν καποιος με θετικο PCR (κρουσμα δηλαδη, πεθανει) αιτια θανατου θεωρειται ο ιος, αναξαρτητως υποκειμενων νοσηματων. 

Εδω οι δηλωσεις απο το βημα και το εθνος.

Φανταζομαι οτι και στη Γερμανια το ιδιο πρωτοκολο ακολουθουν.

Αν καποιος με υποκειμενα νοσηματα εχει κανει το εμβολιο και πεθανει, προφανως και δεν θεωρειται το εμβολιο αιτια, γιατι το εμβολιο δεν ειναι νοσος.

Το αν καποιες περιπτωσεις βαρυτατα νοσουντων πρεπει να κανουν τα συγκεκριμενα εμβολια ή οχι, ειναι θεμα του θεραποντος ιατρου τους.

π.χ Υπαρχουν νευρολογοι, που συστηνουν σε ατομα με νευρολογικης (οχι ψυχιατρικης, μη μπερδευεστε) φυσεως νοσηματα, να καθυστερησουν τον εμβολιασμο τους, γιατι δεν υπαρχουν επαρκη δεδομενα για τις παρενεργειες σε αυτες τις περιπτωσεις

__________________________________________

στη Γαλλια υπαρχει προβληματισμος και επαγρυπνηση για το εμβολιο της AstraZeneca. το 1,49% των εμβολιασθεντων εμφανισε συμπτωματα "γριπης υψηλης εντασης".

___________________________________________

@Nick the Greek μην περιμενεις μαζικο τουρισμο φετος (μεγαλα ξενοδοχεια και κρουαζιερα).

οπως και το 2020, θα παιξουν βιλες, ανεξαρτητα σπιτια, μικρα yacht, οπου θα πηγαινεις με την παρεα σου (μικρη ή μεγαλη), εφοσον το αντεχει η τσεπη σου;).

____________________________________________

ΥΓ: προσεχετε τον ταχυδρομικο κωδικα, οσοι εχετε δηλωσει ηλεκτρονικη συνταγογραφηση

Link to comment
Share on other sites

Στο κομμάτι των θανάτων, επεκτείνω τα όσα έγραψες, και αναφέρω πως το εν λόγω πρωτόκολλο στην πρώτη φάση της πανδημίας (ενδεχομένως και τωρα) εχει να κάνει με το γεγονός πως δεν γνωρίζαμε (ουτε τωρα με σιγουρια) το πως επιδρά, επηρεάζει ή μεταδίδεται ο ιός, συνεπώς απο την στιγμή που ο αποθανών ήταν θετικός στον ιό, δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ήταν ο ιός η αιτία θανάτου. 

Σιγά σιγά ξεδιαλύνεται αυτό πιστεύω, μπορούν να διακρίνουν πιο εύκολα, και αν θυμαμαι σωστά, πλέον κάνουν και νεκροψίες-νεκροτομές (;) - το μεταφέρω με επιφύλαξη, αλλά κάπου διάβασα ή άκουσα οτι έγινε σε άτομο που πέθανε και ήταν θετικό στον ιό.

Link to comment
Share on other sites

Σε άτομα θετικά στον ιό μιας ηλικίας και κάτω γίνονται ακόμα και αν είχαν γνωστά υποκείμενα νοσήματα. Βέβαια το χαρτί γράφει Sars Cov2 μιας και αυτό είναι που "πυροδοτεί" τον πρόωρο θάνατο. 

Link to comment
Share on other sites

On 2/11/2021 at 4:20 PM, Ariadne said:

Νέα πατέντα στη Γερμανία.

 

On 2/11/2021 at 5:03 PM, hayabusagr said:

Από που προκύπτει αυτό; 

Ισχύει το εύρημα της Die Welt? Ότι οι πολιτικοί, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εν προκειμένω, παρενέβαιναν ώστε να "δραματοποιουνται" τα επιστημονικά στοιχεία;

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι γνωστά στη Γερμανία εδώ και εβδομάδες.

Για αυτό και πληθαίνει η αντίδραση, άσχετα που στα ΜΜΕ δεν ακούγεται τίποτα.

Π.χ., στη Δρέσδη κατεβήκανε την τελευταία εβδομάδα σχεδόν 60.000 κόσμος στους δρόμους για να διαδηλώσει ενάντια στη Μέρκελ και στην οικονομική τους καταστροφή. Διαβάσατε πουθενά τίποτα ...; 

Σε γενικές γραμμές, η κυβέρνηση αποφάσισε πως πρέπει να δραματοποιήσει την κατάσταση και να αυξήσει τον πανικό στον κόσμο, επειδή σύμφωνα με μαντείες, συγγνώμη εννοώ προβλέψεις :rolleyes:, σε διαφορετικά περίπτωση θα είχαμε τώρα εκατόμβη νεκρών στη Γερμανία ... Και όλα αυτά στη Γερμανία όπου σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία μόνο το 17 % των ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Σε μερίδα του γερμανικού πληθυσμού και στην κυβέρνηση επικρατεί πλήρης πανικός με καθημερινή αναφορά πως δεν υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ, υπάρχει όμως η πολυτέλεια να δέχονται εκατοντάδες ασθενείς από άλλες χώρες :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Φίλος μου που ζεί και εργάζεται στη Σιγκαπούρη αλλά δεν είναι ντόπιος, επέστρεψε πρίν 10 μέρες στη χώρα από ταξίδι στη γενέτειρά του, την οποία δεν είχε επισκεφθεί από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Φυσικά έπρεπε να κάνει καραντίνα, όμως οι Αρχές στη Σιγκαπούρη δεν είναι όπως στην Ευρώπη και δεν εμπιστεύονται πως εσύ μπορείς να τηρήσεις την καραντίνα σπίτι σου και με υπεύθυνο τρόπο.

 

Έτσι ο άνθρωπος βρέθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης για καραντίνα 14 ημερών. Βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο δωμάτιό του που δεν έχει φυσικά μπαλκόνι, του φέρνουν φαγητό 3 φορές την ημέρα. Από τη στιγμή που του το φέρουν και του χτυπήσουν την πόρτα, έχει 15 λεπτά να φέρει μέσα το φαγητό αλλιώς αν πχ τον έχει πάρει ο ύπνος, του το μαζεύουν. Μη με ρωτήσετε γιατί, έχουν αφαιρέσει και τα δορυφορικά κανάλια από την τηλεόραση με συνέπεια να βλέπει μόνο τα ντόπια. Το καλύτερο? Όταν πάρει το φαγητό του και μέχρι το επόμενο γεύμα, του σφηνώνουν ένα τραπέζι πίσω από την πόρτα, έτσι ώστε ακόμη κι αν αυτός ανοίξει, να μη μπορεί να βγεί έξω. Προφανώς στο μυαλό τους το ενδεχόμενο της φωτιάς πχ, δεν υπάρχει. Κάτι σα να κάνεις φυλακή σε ξενοδοχείο βασικά.

 

Αυτά για να εκτιμούμε καμιά φορά αυτά που έχουμε, έστω και σε περίοδο καραντίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έγκριση και του εμβολίου της Johnson&Johnson απο τον ΕΜΑ για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών.

Είναι μονοδοσικό, διατηρείται για μεγάλο διάστημα (3 μήνες) και σε θερμοκρασίες κοινού ψυγείου. 

Σε 40χιλιάδες δοκιμές βασίστηκε η επιτυχία του 66% που έχει το εν λόγω εμβόλιο έναντι της αποφυγής βαριάς νόσησης από covid19, 20χιλιάδες πηραν το εμβόλιο και άλλοι 20χιλιάδες το placebo. Ουδείς εκ των εμβολιασθεντων δεν απεβίωσε έναντι 7 θανάτων από την ομάδα του placebo. 

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Την ιδια ωρα Δανια,Νορβηγια και Αυστρια σταματουν προς χαρην διερευνησης τη χορηγηση του εμβολιου της AstraZeneca μετα απο αναφορες για περιστατικα εμφανισης θρομβωσεων στο αιμα ατομων που εμβολιαστηκαν.

Περιμενουμε οργισμενο ποστ Μοσιαλου μετα απο αυτη την εξελιξη:P

Link to comment
Share on other sites

Γερμανια,Γαλλια,Πορτογαλια,Ιταλια,Ολλανδια,Ιρλανδια,Λιθουανια,Εσθονια,Λετονια,Ισλανδια,Λουξεμβουργο,Ισπανια και Βουλγαρια προστεθηκαν μαζι με τις 3 χωρες του προηγουμενου ποστ στις χωρες που σταματουν τη χορηγηση του AstraZeneca μεχρι να υπαρξει ενδελεχης ερευνα απο τον ΕΜΑ και αλλους οργανισμους για τις αναφερομενες παρενεργειες σε εμβολιασθεντες.Περαν των Ευρωπαικων το εχουν σταματησει και πολλες χωρες σε Ανατολικοτερες ημων περιοχες.

Φυσικα απο τη λιστα απουσιαζει η Ελλαδα η οποια-για καθαρα πολιτικους λογους-συνεχιζει αναμενοντας την επισημη αποφαση του ΕΜΑ για το συγκεκριμενο εμβολιο την ερχομενη Πεμπτη η οποια δεν ειναι και πολυ δυσκολο να μαντεψουμε ποια μπορει να ειναι.

Οι πρωτες δοσεις του μονοδοσικου της Johnson&Johnson απο την αλλη συμφωνα με τον Υπουργο Υγειας της Γερμανιας θα ειναι διαθεσιμες στην ΕΕ στις αρχες Μαιου.

Καταλαβαινουμε ολοι πολυ καλα τι θα σημανουν τα παραπανω για την επανεκκινηση του τουρισμου,τον τερματισμο των lockdowns κλπ ακομα και αν-θεωρητικα-το προγραμμα των εμβολιασμων στη χωρα μας παει κατ ευχην..Που δεν προκειται βεβαια γιατι κ εμεις κομματι της αλυσιδας ειμαστε,αλλα λεμε..

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Και η Κύπρος προστέθηκε στις χώρες με την αναστολή των εμβολιασμών του εμβολίου της Astra Zeneca.

Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει αιτιολογική έκθεση των περιστατικών θρόμβωσης που να συνδέουν τον εμβολιασμό με την θρόμβωση, ή τουλάχιστον το ιστορικό των πολιτών που έπαθαν θρόμβωση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας Αχιλλέα Γραβάνη «η ετήσια συχνότητα της εν τω βάθει θρόμβωσης (DVT) είναι περίπου 1:1000 στους ενήλικες. Παρουσιάστηκαν 30 περιπτώσεις DVT σε 5.000.000 εμβολιασμούς ενηλίκων με το εμβόλιο της AstraZeneca. Στον γενικό πληθυσμό ανεμβολίαστων θα αναμέναμε σε μια βδομάδα περίπου 100 περιπτώσεις DVT. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνιστούν την συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο».

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...