Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Πολιτική και Ιατρική Διαχείριση πανδημίας.


Recommended Posts

Συμφωνα με πληροφοριες του mega το απογευμα ο πρωθυπουργος αναμενεται-μεταξυ αλλων-να ανακοινωσει και την απαγορευση μετακινησεων απο/προς τις ''κοκκινες'' και τις ''πορτοκαλι'' περιοχες της χωρας.Το μετρο οπως καταλαβαινουμε αναμενεται να επηρεασει αμεσα και τις συγκοινωνιες μιας και ο νομος Αττικης ειναι μεσα στην πορτοκαλι ζωνη οποτε να ετοιμαζομαστε για καταστασεις ανοιξης 2020 οσον αφορα την επιβατικη κινηση των πλοιων απο/προς Πειραια.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στην αναμονή λοιπόν των νέων μέτρων, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, η θετικότητα (κρούσματα/δείγματα) εχθές 29/10 πέρασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό 10,03%, ενώ κατά μέσο όρο την εβδομάδα 22-28/10 κινείτο στο ποσοστό του 5,39%.

Ο κ. Σύψας σήμερα στο ΣΚΑΙ, προσπαθώντας να μην αποκαλύψει το τι αποφάσεις έχουν ληφθεί, με έμμεσο τρόπο προιδέασε για περιορισμό λειτουργίας της εστίασης, απαγόρευση κυκλοφορίας τις ώρες αυτές (δηλαδή το σενάριο 21:00ή22:00 με 05:00 και αντιστοίχως απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομών τις ίδιες ώρες όπως είπε και ο @MILTIADIS επικαλούμενος το μεγκα. 

Αν και μεταξύ των site δεν υπάρχει συμφωνία στο τι θα εξαγγείλει σήμερα ο ΠΘ, το σίγουρο είναι πως ήδη η επιβατική κίνηση από/προς τον Πειραιά έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ ειδικότερα για την Κρήτη, ακόμα και ο περιορισμός του πρωτοκόλλου στο 50% δεν επηρεάζει το μεταφορικό έργο των εταιρειών. 

Link to comment
Share on other sites

Σε τρία επίπεδα, κίτρινο-κόκκινο-γκρι από τις 06:00 πρωινής αύριο η χώρα μας, με τα μέτρα να σκληραίνουν, οι πραγματικές πηγές διασποράς παραμένουν χωρίς ουσιώδη αντιμετώπιση (βλέπε ΜΜΜ), και Θεσσαλονίκη και Σέρρες ξεκινάνε πληκτρολόγηση SMS. Στερνά απο πίσω ακολουθεί σιγά σιγά Δράμα, Έβρος και Γιάννενα που εξακολουθούν να έχουν πολύ υψηλό ιικό φορτίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Οπότε λογικά να περιμένουμε και αλλαγές σε δρομολόγια πλοίων όπως την άνοιξη, μετά το έκτακτο απαγορευτικό μετακινήσεων. 

Link to comment
Share on other sites

Οι νομοι που ολο αυτο το διαστημα ηταν πρασινοι, δηλαδη με ελαχιστα ή καθολου διαπιστωμενα κρουσματα, ετοιμαζονται να διεκδικησουν ηπιοτερη εφαρμογη του lockdown.

φανταζομαστε ολοι τι θα παρουν ^_^

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως, βεβαίως, μια κλωτσιά στον πισινό.

Επειδή δε θέλουμε να τα βάλουμε με τους μελλοντικούς ψηφοφόρους μας στην Αττική, τσουβαλιάζουμε όλους μαζί και τους υπόλοιπους, που έως τώρα προσέχανε και τηρούσαν με συνέπεια τα μέτρα! Και γιατί; Όλα τσάμπα ήταν. Και να τα τηρούσαν και να μην τα τηρούσαν, τις ίδιες συνέπειες θα υποστούμε τώρα.

Εδώ στη νησί επικρατεί πλήρης απογοήτευση, θυμός και απελπισία στον κόσμο. Αλλά βέβαια, άλλο 30.000 στην Κεφαλλονιά και άλλο 4 εκατομμύρια στην Αττική ... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ(μένοντας Αθήνα) πως Θα έπρεπε να γίνει ένα τοπικό όπως στη θεσ/νίκη με απαγόρευση εξόδου από το νόμο.Άλλα όπως είπες,αν γίνει κάτι στην Αττική τοτε θεωρείται πανελληνιο πρόβλημα  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Αναλογικά με το πληθυσμο κάποια μέρη της επαρχίας έχουν περισσοτερα κρούσματα από την Αττική. Δε κινδυνευει μόνο η επαρχία από την Αττική αλλά και αντίστροφα. 

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω πως αυτό που παίζει ρόλο στην απόφασή τους, είναι και το πως εξελίσσεται η πανδημία σε πληθυσμιακά παρόμοιες χώρες όπως η Ολλανδία και η Ελβετία των 7 εκατομμυρίων, που έχουν 7 και 10 χιλιάδες κρούσματα αντιστοίχως σε ημερήσια βάση. Αν βάλετε τη διαφορά και σε υποδομές, είναι σαφές πως δε θέλουν να ρισκάρουν να φτάσουμε σε τέτοια ύψη.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, proud_ionian said:

Οι νομοι που ολο αυτο το διαστημα ηταν πρασινοι, δηλαδη με ελαχιστα ή καθολου διαπιστωμενα κρουσματα, ετοιμαζονται να διεκδικησουν ηπιοτερη εφαρμογη του lockdown.

φανταζομαστε ολοι τι θα παρουν ^_^

From the three the longest. όμως τα νησιά και ιδιαίτερα αυτά που ο μόνιμος πληθυσμός του την χειμερινή περίοδο είναι μικρός και είναι αραιοκατοικημένα (φυσικά δεν είναι μέσα σε αυτά Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος κλπ) και από την στιγμή που θα υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό είναι κρίμα να κλειδώσεις τους κατοίκους τους μέσα και να παγώσεις την πολύ μικρή οικονομία που έχουν εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους.

Δυστυχώς κατά τα λοιπά το δεύτερο lockdown δεν το ήθελε κανείς όμως στην κατάσταση που περιήλθαμε ίσως και να είναι μονόδρομος.

Εκείνο που όμως δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι η προσπάθεια κυρίως των ΜΜΕ  ενοχοποίησης του απλού κόσμου. Ναι μεν μπορεί να υπήρξαν κάποια γεγονότα που να έφεραν κρούσματα παραπάνω αλλά αν κοιτάξουμε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη , της οποίας τα κράτη βράζουν στην κυριολεξία, δεν φταίει ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης μπαρ του Περιστερίου μόνον και κανα δυο όμοιοι του.

Link to comment
Share on other sites

στο το πρωτο lockdown, ειχαμε την 53η επετειο της 21ης Απριλιου, με απαγορευση κυκλοφριας, το δευτερο ξεκινα ανημερα της επετειου της Οκτωβριανης Επαναστασης.

οπως το βλεπω και αυτο 21/4 θα φτασει

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους κάποια καλά νέα. Σύμφωνα με το BBC η Pfizer φαίνεται να προχώρησε στην παραγωγή ενός εμβολίου που μπορεί να αποτρέψει έως και 90% των περιπτώσεων covid. Η εταιρία δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το τέλος του 2020 (σε λιγότερο από 2 μήνες) και 1.3 δισ το 2021. 

Βάζω και ένα λινκ από το Έθνος για όσους/ες δυσκολεύονται με τα αγγλικά

Τα νέα αυτά έφεραν 8% αύξηση στις τιμές του αργού και αντίστοιχες αυξήσεις στις υπόλοιπες αγορές.

Απ' τις μέχρι τώρα αντιδράσεις φαίνεται πως υπάρχει ευτυχώς μεγάλη μερίδα του παγκόμσιου πληθυσμού που πιστεύει πως ο ιός δεν αντιμετωπίζεται με "κοινή λογική" και μαντζούνια αλλά με επιστημονική έρευνα και εμβόλια

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μια μικρή ερώτηση και πραγματικά ελπίζω για σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, ο μέσος χρόνος ανάπτυξης ενός εμβολίου είναι τα 8-10 χρόνια.

Τώρα πρόκειται να βγάλουν εμβόλια που αναπτύχθηκαν μέσα σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο. 

Αυτό δε σας προβληματίζει καθόλου;

Link to comment
Share on other sites

Μας προβληματίζει, αλλά σίγουρα έχει πολλές όψεις.

1. Σίγουρα η έως τώρα ανάγκη μακροχρόνιων μελετών πάνω στα εμβόλια προς αποφυγή κυρίως παρενεργειών είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί σε ένα "rapid" εμβόλιο. O ίδιος ο ΠΟΥ όμως δημιούργησε το ACT, έναν "επιταχυντή" ενεργειών, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι (επιστήμονες, εργαστήρια, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις κ.ο.κ.) να μπορέσουν να συνεργαστούν, όλοι μαζί επάνω στα δεδομένα όλων, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν μία φόρμουλα για το εμβόλιο. Πρακτικά, παραδείγματος χάριν, αυτό σημαίνει οτι εγώ βρίσκω πως η ουσία Α προκαλεί ανοσία, σου το λέω, και ενώ εσύ έβρισκες πως η ουσία Α προκάλεσε ανεπιθύμητη ενέργεια σε ασθενή σου, εργαζόμαστε πλέον και οι δύο για να δούμε αν μας κάνει.

2. Η κατάσταση της πανδημίας απαιτεί σίγουρα μία άμεση και δραστική αντιμετώπιση. Με αυτό σαν γνώμονα, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα ψάχνει να βρει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Και αυτό το υποστηρίζει και ο ΠΟΥ δηλώνοντας πως "κανείς δεν θα είναι ασφαλής αν δεν είναι όλοι ασφαλείς".

3. Το εμβόλιο της γρίπης, κάθε χρόνο προσαρμόζεται σε τυχόν μεταλλάξεις του ιού. Πως γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τι στοιχεία;

4. Τα περισσότερα φάρμακα που χρησιμοποιούν, έχουν μερική αποτελεσματικότητα ως μέσο θεραπείας των συνεπειών του sars cov 2. Όμως ένα εμβόλιο (πρόληψη) είναι πολύ μακριά επιστημονικά από τα φάρμακα (θεραπεία). Το δυσάρεστο με τον sars cov 2 είναι οτι δεν έχουμε ούτε πρόληψη, ούτε θεραπεία.

5. Το πλάσμα ανθρώπων που νόσησαν, έχει αποδειχθεί ικανό για την θεραπεία ασθενών, κυρίως στα πρώιμα στάδια της μόλυνσης του αναπνευστικού και πριν το ανοσοποιητικό καταστραφεί. Δεν έχω βρει, ομολογώ, έναν πειστικό λόγο γιατί δεν μπορεί ένα εμβόλιο να βασιστεί πάνω σε πλάσμα ασθενών ή να γίνεται θεραπεία με το πλάσμα σε πιο ευρεία κλίμακα. Στο μόνο που φαίνεται να συμφωνούν είναι στο οτι δεν υπάρχει κατάταξη στο κατά πόσον και σε ποιούς είναι αποτελεσματικό, δηλαδή ναι μεν είναι μία καλή θεραπεία γενικά, έχει χρησιμοποιηθεί και σε covid περιστατικά, αλλά δεν μπορούμε δε να το βάλουμε σε ένα πλαίσιο αποτελεσματικότητας.

6. Τέλος, θετικό βρίσκω το γεγονός οτι παρά τα 8-10 έτη που λέει ο ΠΟΥ, η επιστημονική κοινότητα έχει την ευκαιρία να αποδείξει οτι η αντιμετώπιση των ιών μπορεί να συμβεί και νωρίτερα. Και αυτό δεν είναι αρνητικό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι όντως βάσιμος προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί και από πολλούς επιστήμονες. Δεν ξέρω αν είναι 8-10 χρόνια (χωρίς να το αμφισβητώ), αλλά πράγματι οι κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο κρατάνε πολλά χρόνια για να εξεταστούν οι πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν είμαι γιατρός για να μπορώ να απαντήσω αλλά φαντάζομαι ότι με το μέγεθος της πανδημίας επισπεύδουν τις διαδικασίες με σκοπό την όσο πιο γρήγορη και ασφαλή παραγωγή του εμβολίου. 

Ένα δύο άρθρα που μου φάνηκαν κατατοπιστικά (για μένα που είμαι άσχετος). το πρώτο απ' το Πανεπιστήμιο του Michigan και το δεύτερο απ' το αμερικάνικο δίκτυο CNBC

Link to comment
Share on other sites

Εαν επιθυμείτε να έχετε υπ΄ όψιν ένα πληρέστερο φάσμα ψεκασμού τόσο για την πανδημία όσο και για τα εμβόλια/φάρμακα και όχι απλώς αθώες διαπιστώσεις ("ξέρουμε γιατί ανακοινώθηκε το εμβόλιο αφού τελείωσαν οι αμερικανικές εκλογές", "θα μας τσιπάρει ο Bill Gates", "οι μάσκες προκαλούν ασφυξία λόγω του εκπνεομένου CO2", "το εμβόλιο άργησε/το εμβόλιο βγαίνει γρήγορα", "όποια κάνει το εμβόλιο θα γεννήσει triceratops", κλπ) ακολουθήστε αυτόν τον διασύνδεσμο και απολαύστε υπεύθυνα, με την ελπίδα ότι θα ανοίξει σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Για να έρθουμε και λίγο σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα, συνομιλούσα σήμερα το πρωί με συνάδελφο από τη δουλειά ο οποίος αναρρώνει από τη "συνάντησή" του με τον ιό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γύρω στα 45 και με καλή υγεία, λίγο κοιλίτσα αλλά κατά τα άλλα σε καλή κατάσταση. Υπέφερε από πυρετό τις τελευταίες 10 μέρες, πυρετό ο οποίος δεν έπεφτε με τίποτε. Την έβγαλε σπίτι χωρίς νοσηλεία, τώρα αναρρώνει και είναι απλά εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά από την περιπέτειά του. Και μιλάμε για περίπτωση χωρίς αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς υποκείμενο νόσημα. Έκανε απλά πυρετό, ο οποίος τον έβγαλε σχεδόν νοκάουτ. 

 

Ο ιός αυτός είναι μια γνωριμία που κανείς μας δεν θέλει να κάνει, ούτε και να γίνει υπεύθυνος άθελά του, για να τον γνωρίσουν άλλοι. Με όλα τα πιθανά λάθη και παραλείψεις κυβέρνησης και επιστημόνων, δεν είναι ώρα να το παίζει κανείς έξυπνος, είναι ώρα να προστατευθεί και να προστατέψει και τους άλλους γύρω του. Προσωπικά έχω τηρήσει σχεδόν ευλαβικά τα προτεινόμενα από τον Τσιόδρα και τους συν αυτώ μέτρα από την πρώτη μέρα και χαμένος δεν έχω βγεί μέχρι στιγμής. Κάτι μου λέει πως ούτε κι όσοι άλλοι έκαναν το ίδιο. Γρηγορείτε και προφυλάσεσθε λοιπόν.

Edited by Nick the Greek
Ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

Σε πολλά σημεία της Αττικής υπάρχουν μπλόκα , μονάχα που στην πλειονότητά τους είναι σταθερά και αυτοί που παρανομούν τα γνωρίζουν και τα αποφεύγουν.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πάντως που υπάρχουν, προσωπικά δεν έχω δει κανένα, και καλύπτω μεγάλες περιοχές και αποστάσεις όλο το 24ωρο, σε κυλιόμενο ωράριο, στην Πειραιώς ας πούμε, που μπορεί να περάσω και δυο φορές μέσα στο 8ωρο της βάρδιας σε όλο το μήκος της δεν έχω πετύχει κάποιο, το μεσημέρι πάλι που κινήθηκα πέριξ του λιμανιού κεντρικά, και σε απόσταση από Ακτή Μιαούλη μέχρι και το Περιστέρι από κεντρικότατες οδούς, πάλι δεν είδα τίποτα. Ισως είναι οι ώρες, ίσως κατά τύχη, δεν ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά εμένα με έχουν ελέγξει 5 φορές από τη προηγούμενη Δευτέρα. Πιστεύω ότι στη δεύτερη καραντίνα πιστεύω ότι δεν γίνεται το ίδιο εντατικος έλεγχος για τη κυκλοφορία των πολιτών. Εγώ στη καθημερινή μου διαδρομή βλέπω συνολικά 6 μπλόκα, αλλά συνήθως οι αστυνομικοί είναι μέσα στα οχήματα τους.

Link to comment
Share on other sites

Kάπου διάβασα οτι έγινε λέει εφαρμογή στην άυλη συνταγογράφηση (του gov.gr) που κλείνει ραντεβού για το εμβόλιο του κορωνοϊού (!) - για ένα εμβόλιο που βασικά δεν υπάρχει, καθώς κανένα δεν έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας σε καμία χώρα, που δεν ξέρουμε για πoιό από όλα από τα 6 μιλάμε, καθώς (θα) έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική δοσολογία και αποτελεσματικότητα και που επισήμως κανείς δεν ξέρει την διάρκεια ανοσίας που θα παρέχει το καθένα (οι ίδιες οι εταιρίες το παραδέχονται)και που κάνεις δεν ξέρει αν θα εμποδίζει ή απλώς θα αναχαιτίζει,αν θα μπορεί καποιός που το έχει κάνει να μην εμφανίζει συμπτώματα αλλα να τον μεταδίδει,αν θα έχει ιδια αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομαδές και εχοντες υποκείμενα νοσηματα κλπ. Εχω την εντύπωση ότι αυτό το παιχνιδάκι που παίζει η κυβέρνηση παίζει να είναι και παράνομο. Εν τω μεταξύ υπάρχουν άνθρωποι που γράφονται για ραντεβού (!), χωρίς να ξέρουν σε τι.Αυτό μπορεί και να ορίζεται ως "ηλιθιότητα". 

Την ίδια ώρα που καποιοι πιστεύουν οτι πριν τον Απρίλιο θα έχουν ξεκινησει οι μάζικοι εμβολιασμοί ακόμα περιμένω τα 700.000 εμβόλια που θα έφερνε ο Κικίλιας μεχρι το Δεκέμβριο,σήμερα αύριο δηλαδη..

Μπανανία κανονική,τα χειρότερα έρχονται..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...