Jump to content
Shipfriends

COVID-19 || Πολιτική και Ιατρική Διαχείριση πανδημίας.


Recommended Posts

Η χτεσινή ιστορία του BCC νομίζω δείχνει με μεγάλη ακρίβεια το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και από την πλευρά των εργοδοτών, αλλά και των εργαζομένων. Από τη μια οι εργοδότες κοιτάνε την τσέπη τους, από την άλλη υπάρχει και ικανός αριθμός εργαζομένων που είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Δέστε και αυτό εδώ σε συνέχεια όσων που έλεγα χτές, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό είναι χρεωμένο με 7,100 δολλάρια κατά μέσο όρο μόνο σε πιστωτικές κάρτες. Πως να μείνεις χωρίς δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κάνεις λάθος.. Ο σχεδιασμός στο συγκεκριμένο θέμα περιλαμβάνει μόνο παρόν.. Δεν υπάρχουν δεδομένα ούτε προβλέψεις.. Βλέποντας και κάνοντας.. Αν εσύ μπορείς να δεις το μέλλον σε παρακαλώ να μου το πεις και εμενα

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβώς, εμπειρία από ανάλογη κατάσταση δεν υπάρχει , στατιστικές , προβλέψεις , οποιοδήποτε επιχειρηματικό πλάνο έχει πάει περίπατο .Αυτη την στιγμή ο καθένας γνωρίζει το σημερα , για το μέλλον κανεις δεν εχει γυάλινη σφαίρα . 
 

 

 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και μπορεί να κάνω λάθος, δε θεωρώ τον εαυτό μου πάπα, ώστε να κατέχω και το αλάθητο που τον χαρακτηρίζει.

Το μέλλον δυστυχώς δε μπορώ να το δω, οπότε δε θα σας εφοδιασω με τέτοιες πληροφορίες.

Οκ, ο σχεδιασμός πάει με το παρόν και το βλέποντας και κάνοντας.

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί σχεδιασμό, αλλά απόφαση για συγκεκριμένο θέμα.

Το παρόν και το βλέποντας και κάνοντας αρμόζουν στη λήψη μίας απόφασης, όχι στο σχεδιασμό.

Ο σχεδιασμός απαιτεί προεργασία και μελέτη όλων των παραμέτρων και πληροφοριών.

Απαντώ και στους δύο @Nereus και @Annivas αφού παρατηρώ ότι το σκεπτικό σας, τα γραφόμενα σας συμπίπτουν επακριβώς.

 

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρει κάποιος μια απόφαση (η να κάνει κάποιο σχεδιασμό αφού παίζουμε με τις λέξεις) πρέπει να έχει δεδομένα παρελθόντος χρόνου, παρόντος και προβλέψεις.. Από τη στιγμη που λείπουν τα 2 από τα 3 βασικά στοιχεία της εξίσωσης και δεν έχεις κάποιο σημείο αναφοράς παίρνεις την απόφαση με βάση το παρόν.. Οπότε βλέποντας και κάνοντας. Αυτά από εμενα

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι εταιρείες είχαν τον σχεδιασμό τους ο οποίος δεν Κατεστει δυνατόν να υλοποιηθεί και να επιβιώσει λόγω των καταστάσεων που επέφερε η επέλαση του κορωνοιου. 
Απο εκει και περα όλες οι εταιρείες στη παρούσα φάση ειναι αναγκασμένες να περιμένουν τις εξελίξεις τις οποίες ακομη και η ιδια η κυβέρνηση δεν ξέρει με ημερομηνίες και να μπορέσει να περισώσει ότι μπορει και προλαβαίνει .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς και δεν παίζω με τις λέξεις, επιζητώ μια γόνιμη συζήτηση με ταυτόχρονη διάκριση των εννοιών.

Ο σχεδιασμός είναι κάτι διαφορετικό της απόφασης και προηγείται αυτής.

Σαφώς και η κυβέρνηση δε γνωρίζει το μέλλον αυτό καθ'αυτό.

Αλλά, σχεδιάζει τις κινήσεις της βάσει δεδομένων στατιστικών και συνάμα συστάσεων των αρμόδιων επιστημόνων δεν πάει στην τύχη και στο βλέποντας και κάνοντας.

Αλίμονο αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Καλή η ευστροφία και η άμεση επέμβαση στις δύσκολες στιγμές, αλλά η προετοιμασία κι ο σχεδιασμός παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα το έθεσες σχεδιάζει με βάση τα δεδομένα η κυβέρνηση και αποφασίζει .

οταν το δεδομένο κάθε εταιρειας ειναι μηδέν κρατήσεις εχει κατι να σχεδιάσει ;;

το μονο που μπορεί να  κάνει και το κάνουν ολες ανεξαιρέτως οι εταιρείες είναι να παρατείνει την έναρξη των δρομολογίων των Περισσότερων πλοιων της μέχρι να μπορέσει να στηριχτούν κάπου . 
 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι μπορει αυτη τη στιγμη να γινει προετοιμασια απο καμια κυβερνηση και προφανως και απο καμια εταιρια ,οσο αναφορα τον Αυγουστο.

Ειναι διαφορετικο να υπαρχουν στο τραπεζι δυο τρια βασικα πλανα αναλογα την εξελιξη το κορωνοϊου και διαφορετικο να γινει συγκεκριμενος σχεδιασμος απο τωρα.

Προφανως θα ειναι αλλες οι αποφασεις αν τον Ιουλιο εχουμε ενα κρουσμα ανα 15 μερες, αλλες αν εχουμε 10 τη μερα και αλλες αν, χτυπα ξυλο, φτασουμε στα νουμερα που ειχαμε μεσα στο Μαρτιο.Δεν μπορουμε να μπουμε απο τωρα σε μια κουβεντα για το αν το πρωτοκολλο θα ειναι 1 ανα 15 τμ ή 1 αν 5 κλπ οταν δεν ξερουμε τι θα γινει τον αλλο μηνα και αν θα εχουν λασκαρει τα μετρα του Αγιου Πνευματος που ειναι το επομενο θεωρητικο τριημερο

Και κατι ακομα.Ειμαστε σιγουροι οτι ακομα και χωρις μετρα θα ταξιδεψει τοσος κοσμος τον Αυγουστο ωστε να μην φτανουν τα μειωμενα πρωτοκολλα;

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

On 3/27/2020 at 10:44 PM, Petros P said:

Σχετικά με αυτό που είπες @Nick the Greek το Thetoc έχει σχετικό ρεπορτάζ

η ιστορια ειναι γνωστη σε ολους. εμεις στο @Shipfriends.gr ημασταν επιφυλακτικοι ως προς την αναφορα ονοματων, απο τη στιγμη που δεν υπηρχε καμια δημοσια αναφορα απο τους εμπλεκομενους. τωρα ομως που μιλα ο Δημητρακοπουλος αλλαζουν τα πραγματα.

το urban legend ειναι λιγο πολυ οπως το αναφερει η αναρτηση του The TOC.  (των αγιων θεοδωρων) σε γνωστο εστιατοριο της κηφισιας, ο πρυτανης του ΕΚΠΑ Θανος Δημοπουλος, διοργανωνει εκδηλωση προς τιμην της εορταζουσας συζυγου του. καλεσμενη η... αφροκρεμα του αθηναϊκου jet set. ο ιδιοκτητης του χωρου ειναι ηδη φορεας και κολλησε πολλους απο τους παρισταμενους.

προχθες, σε εκπομπη του Ευαγγελατου, στο MEGA,  για την υγειονομικη κριση, εμφανιστηκε ο γνωστος δικηγορος Μιχαλης Δημητρακοπουλος, εκ μερους του Δημοπουλου και ο συναδελφος του Χαρης Οικονομοπουλος για λογαριασμο του ιδιοκτητη και εδωσαν την δικη τους εκδοχη.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα για να πούμε και την μαύρη αλήθεια, το Σαββατο 7/3 δεν υπήρχε κανείς περιορισμός και δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών συνωστίσθηκαν σε εστιατόρια, καφέ, supermarkets, πολυκαταστήματα και λοιπά. 

Link to comment
Share on other sites

ειχε ηδη απαγορευτει το καρναβαλι, ειχαμε τα πρωτα κρουσματα απο την εκδρομη στη μεση ανατολη και ειχαν αρχισει η εκκλησεις για αποφυγη των συγκεντρωσεων και του συγχρωτισμου.

γιατρος και πρυτανης του ΕΚΠΑ ειναι ΓΤΧΜ:D, δεν ειναι και ο πρωτος τυχον ;) 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Οι νεκροί   δεν θα ήταν μόνο 2000 . Ας δούμε κάποια δεδομένα.

Πληθυσμός Βελγίου 11.46 εκατομμύρια οι νεκροί σήμερα είναι 7703.     https://www.worldometers.info/coronavirus/

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των 19.5  εκατομμυρίων οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 24609.  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

 Οπότε ας σκεφτούμε αντίστοιχα τι θα μπορούσε να έχει γίνει και στη χώρα μας και να ακούμε από κυβερνητικά χείλη    '' Μα το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε.''

  Επίσης αυτό που αναφέρουν όλοι για την οικονομία ας δουν στην Ιταλία και στην Αμερική  τι συμβαίνει .Και χιλιάδες θανάτους έχουν και τεράστια  οικονομικά προβλήματα έχουν και θα έχουν . Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και εδώ . Η περίπτωση της πανδημίας είναι τέτοια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα οικονομικά προβλήματα είναι μέρος της κατάστασης. Οπότε καλύτερα να σωθούν ζωές.

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

+1 σωστή η άποψη σου!

 Στην Μεγάλη Βρετανία προσπάθησαν να το κάνουν αυτό με την μέθοδο της αγέλης, αλλά είδαμε τα αποτελέσματα..

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Να συγκρίνετε χώρες με τις ίδιες θερμοκρασίες και υγρασιες με εμάς.. 

Για πάρτε τι γίνεται στη Σικελία που αν και είναι Ιταλία έχει πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους.. Δεν είναι επιτυχία ότι δεν είχαμε νεκρούς τύχη ήταν.. Λόγω γεωγραφικής θέσης.. Επίσης μη βιάζεστε να πανηγύρισετε δειτε τα ποσοστά.. έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας 2 στους 3 που μπήκαν ΜΕΘ  πέθαναν.. 

Link to comment
Share on other sites

Η Σικελία όμως δεν είναι Ελλάδα, οπότε οποιαδήποτε σύγκριση είναι ανούσια. Θα συγκρίνεις Ιταλία με Ελλάδα, Ισπανία με Ελλάδα, Σικελία με Πελοπόννησο. Είδαμε τι έγινε Ισπανία και Ιταλία.

Είναι αδιανόητο να βάζουμε τα χρήματα πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Φτωχός μπορείς να επιβιώσεις. Πεθαμένος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μην υιοθετούμε επιχειρήματα του πορτοκαλί βαψομαλλιά.

Link to comment
Share on other sites

Η Σικελια εχει 5 εκατ. πληθυσμο οταν ολη η Ιταλια εχει πανω απο 60.Η Ελλαδα μολις 10.Επισης η Σικελια ειναι στο ιδιο γεωγραφικο πλατος με την Ελλαδα και οχι ολη η υπολοιπη ;) αρα ειναι λογικο να συγκρινουμε περιοχες με παρομοια κλιματολογικα χαρακτηριστικα.

Το πιο βασικο ομως ειναι αλλο.Με την ανοσια στο μηδεν που ειμαστε τωρα πιστευετε οτι πραγματικα πετυχαμε κατι;Περα απο το να μην φανει η γυμνια του ΕΣΥ στις αρχες αυτης της κρισης..Η απαντηση σε ενα πολυ πιθανο δευτερο κυμα του ιου τον ερχομενο χειμωνα θα ειναι δυστυχως ενα μεγαλο οχι..

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Αρα ποια θα ηταν η σωστη αντιμετωπιση;

Τα αφηνουμε ολα χυμα και ας εχουμε και 5000 νεκρους ,με μοναδικο στοχο να μην καταρευσουμε οικονομικα και να αποκτησουμε ανοσια;Και αν ακομα και ετσι η ανοσια ειναι για 6 μηνες τι θα εχουμε κερδισει;

Προσωπικα συμφωνω με τον @thanosp.Η ανθρωπινη ζωη μπαινει πανω απο ολα και πρεπει να την προστατευσουμε οσο μπορουμε περισσοτερο κερδιζοντας χρονο με την ελπιδα να βγει εμβολιο ή καποιο αποτελεσματικο φαρμακο

Link to comment
Share on other sites

Αλλο η ανοσια της αγελης αλλο η ανοσια(σκετο)polmyt ;) Ανοσια της αγελης δλδ σε ποσοστο ανω του 30% του πληθυσμου μονο η Σουηδια εχει καποιες πιθανοτητες να χτισει.Ομως στην Ελλαδα εχουμε 2500 επισημα καταγεγραμενα κρουσματα τα οποια αν τα πολλαπλασιασουμε επι 10 πες ειναι 25.000 συνολικα στον γενικο πληθυσμο(που δεν νομιζω να ειναι τοσα πολλα).Δηλαδη οσο ο πληθυσμος μιας κωμοπολης ή μιας γειτονιας,ενα πολυ χαμηλο ποσοστο.

Αρα σε ενα δευτερο κυμα τα ξανακλεινουμε ολα για να μην πεθανουμε φθινοπωρο αντι για ανοιξη ας πουμε.Αντιθετα ο ρυθμος μεταδοσης στην υπολοιπη Ευρωπη θα ειναι μικροτερος απ οτι ηταν τωρα.

Ουτε τα αφηνεις ολα χυμα.Μην ερμηνευουμε κατα το δοκουν την αντιθετη αποψη.Ουτε καν η Αγγλια δεν τα ειχε αφησει ολα χυμα οπως μας εκαναν τα ντοπια ΜΜΕ να πιστευουμε,απλα αγνοησε τη μεταδοτικοτητα σε καποια συγκεκριμενα σημεια συναθροισης κοινου οπως εστιατορεια κ μεσα μαζικης μεταφορας.Ομως εδω ας ανοιγαν τα σχολεια για παραδειγμα αμεσως μετα το πασχα και οχι να βγαινουν κ να λενε"ισως ανοιξουμε τα δημοτικα την πρωτη Ιουνιου"γιατι τοτε;Για 2 βδομαδες;Αν ειναι ετσι αστα κλειστα..Τωρα τον Οκτωβρη θα τα ξανακλεισουμε φανταζομαι ή αν δεν τα κλεισουμε για να μη χαθει αλλη μια χρονια θα τους αφησουμε να την περασουν ολοι πιο βαρια λογω χειμωνα..

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Να συμφωνήσω και γω με το (όχι πάντα, δυστυχώς) αυτονόητο ότι η οποιαδήποτε ζωή είναι πάνω από όλα. Το αν πετύχαμε κάτι με το lockdown (πέρα από το ότι σώθηκαν πολλές ζωές) θα το δούμε στο εγγύς μέλλον. Όσο περνά ο καιρός θα μάθουμε να ζούμε με τον covid 19 αλλά παράλληλα θα μαθαίνουμε σαν επιστήμη και σαν ανθρωπότητα για αυτό πολύ περισσότερα με απώτερο στόχο μια πιο καθολική αντιμετώπιση. Καλό θα είναι κάθε φορά που αναφέρουμε κάποια νούμερα νεκρών με ευκολία να βάζουμε μέσα σε αυτούς την οικογένεια μας, τους φίλους μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό και ας ξανασκεφτουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Αλλο πεθαινω αλλο νοσω.Ο ιδιος ο Τσιοδρας ειπε οτι αργα ή γρηγορα ολοι θα εκτεθουμε στον ιο.Ας εχουμε αυτο κατα νου καλυτερα και να παιρνουμε οι ιδιοι μετρα αυτοπροστασιας(και οι ευπαθεις ενα παραπανω)και οχι να θεωρουμε ως αυτονοητο οτι την επομενη φορα η αμυνα μας θα ειναι παλι ενα ξερο lockdown.Η αμυνα μας ειναι η σωστη ενημερωση για το πως μεταδιδεται ο ιος και τι πρεπει να αποφευγει και ποιος.Και ο,τι χρειαζεται να κλεινει ας κλεινει.Ενα εμβολιο μπορει να ερθει σε 1,σε 2 χρονια ή μπορει κ ποτε.Και μην ξεχναμε οτι καταστρεφοντας καθε οικονομικη δραστηριοτητα μηδενιζεις σαν κρατος τα εσοδα σου και αρα και τα χρηματα που θα μπορεις να επενδυσεις για ενα ισχυρο συστημα υγειας,καλα προετοιμασμενο που σ αυτους τους καιρους πρεπει να ειναι πρωτη προτεραιοτητα.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...